• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
See Slovakkia teema küll nüüd väga hea uudis pole. Ma ainult Slovakkia laenudega toimetangi kuna Eestis ei lähe midagi välja kuigi protsendid soovituslikust protsent või rohkem madalamal.

Kusagil käis jutt läbi, et Soome enam laene ei väljastata. Kas see vastab tõele? Kui Slovakkia ka kinni läheb, siis paistab tulevik ikka päris tume. Kas on plaane mingitele muudele turgudele liikuda?
Markoi
arne
Ärge veel sulgege, Slovakkia vajab veidi reklaamimist investorite seas.

Minu Slovakkia laenudel läheb pärast intressi mõistlikuma taseme peale toomist väga hästi, tootlus Eestist veidi parem ja ma ei näe ühtegi põhjust, miks ma peaks sinna investeerimise katki jätma. Vastupidi, mul on kavatsus suurendada investeeringuid Slovakkiasse kui selle kvartali lõpuks tulemused endist head joont hoiavad.

Põhjus, miks sinna ei taheta raha panna on minevikus saadud halbades kogemustes. Inimesed läksid suure hurraaga+valede meetoditega sisse, said kõrvetada ja kibestusid ning manavad siiani Slovakkia osa maapõhja. Olgugi, et tegelikku põhjust selleks pole. Tehke veidi teavitust, andke investoritele põhjalik ülevaade Slovakkia laenude minevikust, olevikust ja tulevikust ning lisage juurde, mida seal seni portaali poolt tehtud on. Mina loen foorumit tihti ja tean üksikutest infokildudest, et Slovakkiat on pidevalt parandatud ja et tulemused on paremad. Suurem osa investoreid ei loe nii tihti foorumit. Vaja on teavitusvormi, mida paljud liigse otsimiseta lugeda saavad.

Konkreetne ettepanek edaspidiseks:
Näen, et laenajate jaoks on tehtud blogi. Alustage ka investorite jaoks igakuiste bolgipostituste/uudiskirjadega. Iga kuu alguses tehke meile, investoritele “lühike aga lööv” ülevaade sellest, mis tehtud ja sellest, mis tulemas. Lisage kindlasti konkreetsed numbrid (tootlused, mahud jms). Pikka juttu pole vaja, piisab kui 1x kuus asi kokku võtta.
tonist
tonist
Mul miskipärast tunne, et mahud on väiksed mitte selle pärast, et investoreid ei ole, vaid sobivaid taotlusi ei leita…
Ka ise loobusin mõni aeg tagasi, peamine põhjus oli just väikesed mahud, mis ei võimaldanud piisavalt hajutada. Portaali portfelli maht Slovakkias on langenud juba alates eelmise aasta maikuust.
Eesti portfell alates novembrist.
olavi
olavi
Milline oleks sobiv taotlus?
tonist
tonist
Ei mina tea, mille järgi Omaraha laenajaid valib ja skoorib, aga ilmselgelt ei leia nad Slovakkias piisavalt taotlejaid, kes neile sobivad. Ehk oli mu arvamus veidi kahetimõistatav, aga ma mõtlesin seda, et probleem ei ole mitte investorite raha puuduses (suure tõenäosusega on intressidel veel küllalt langemisruumi), vaid taotluste mahus.
olavi
arne
Kui Soome pandi kinni ning nüüd ka Slovakkia siis see nagu paistabki tasapisi surma poole liikumisena ning tekitab kahtlemata investorites ärevust. Keegi investoritest ju ettevõtte siseelu täpselt ei tea kuid nende jaoks asi viimased pool aastat enam eriti hästi ei toimi. Intress kujuneb loomulikult turutingimustes kuid lisaks on ka subjektiivne pool - kui piisaval hulgal investoritest tundub, et raha välja andmine muutub liialt riskantseks hakkavad ka mahud kiiresti langema. Vanasti oli paar korda aastas märgata OR reklaamikampaaniaid ning see andis kohe märgata laenajate elavnemise näol. Ka selles osas tundub subjektiivselt olema hääbumine.
Kuid ehk on vastupidi, asi hoopis selles, et investoreid on liiga palju! Taksojuhid ja koduperenaised kes ei saa aru mida nad teevad? Kui Slovakkia avati siis tundus kohati küll nõnda.
rakulka
rakulka
Jess. Kõik me liigume surma poole. Nii inimesed kui firmad. Tootlust otsivat raha on liiga palju siin portaalis (ja ilmselt ka mujal) ning sellest ka tootluse langus, sest siin on tootlus olnud konkureerivatest portaalidest kõrgem. Palun selgita ärevuse põhjust? Palun selgita väidet, et raha väljaandmine muutub liiga riskantseks? Kampaaniaid oskab OR kindlasti paremini selgitada, kuid usaldan neid selles osas. Nende käes on kampaania statistika. Kas tasub ära või mitte. Meie oleme siin väikesed mutukad, otsustab ikkagi portaal, mis neile on suures pildis kasumlikum. Mul oli ka alguses probleeme tootlusega, kuid praeguseks olen jõudnud staadiumisse, et foorumis tuleks kasutajanime postituse juures näidata ka investeeringuklassi suurus, 1K, 10K, 100K vms.
Barclay
Barclay
Mis see investeeringuklassi suurus peaks näitama? Kas näidata ainult seda, mis näit. OR-sse pandud summa x, näit. 20K (näit. rohkem ei tahagi panna) või siis kogu maht, näit. 500K (mis asub mujal). Võta nüüd kinni.
kindlus
kindlus
Seda, mis on ainult ORi pandud. Ma lihtsalt ei saa aru, milles on probleem. Kas tootlust ei ole kellegi või see on langenud lihtsalt. Langemus on loomulik. Või loodavad siin mõned indiviidid oma pensionifondi 50 aastat kasvatada praeguse (kellel/kuidas) 15(+/-)% tootlusega?
Barclay
Kas nüüd ärevuseks põhjust on, aga mis puudutab raha “enne 50 aastat” stiilis välja võtmist kuna äkki miskit juhtub, siis kas keegi loodab turust targem olla? Turgu ületada? Juba klišeena tunduv näide,.. Buffett investeerib, et mitte müüa,.. seda just sel põhjusel, et turgu ja tema põhjuseid ei suuda ajastada. Kui paigutada siia raha mõttega, küll paat ühel aastal kummuli “nagunii pöörab,” siis ilmselt on pääsimeseks samaväärselt õnne tarvis nagu Estonialt Läänemerel.
oppear
Suma pôžičky:
Doba trvania pôžičky:

Splátka:

Získajte ponuku za pár minút!

* Vzor ponuky

Prihlásiť