• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
ma olin ise ka väga pikalt laisk ja loll ning tegin ID kaardi ära kuna tööalaselt hakkas vaja minema ja seda alles aasta tagasi. OLEN LAISK JA LOLL :D aga päikest ja usun et OR meeskond suudab PIN süsteemiga investoreid kaitsta.
margsu
arne
Investoritelt loodame, et vähendataks pikkade laenude (24 ja 36 kuud) intresse ja seda eriti 900+ ja 800+ gruppides.
veigo18
Mis oleks teie seletus 900+ halbade laenude osakaalu stabiilsele tõusule ja 600-700 järskule langusele? Esmapilgul tundub, et antakse laenajatele lihtsalt kõrgem skoor. Loodetavasti on iva kusagil mujal.

Kas oleks OR poolt võimalik mingisugust kommentaari saada.
veigo18
Juhiksin veelkord tähelepanu faktile, et 2013 väljastatud laeude mahust 85% langes 801-900
ja 901-1000 skoorigrupi kasutajate arvele. Selline skaleerimine on nonsens ja vajab kindlasti korrigeerimist.

Küsimused skoorimise valiidsuse kohta on õigustatud ja tõsised ning loodetavasti omaraha üritab probleemi teadvustada, selle asemel et süüdistada probleemi tõstatajaid tüli kiskumises ja sääsest elevandi tegemises.
LehmanBrothers
veigo18
veigo18
Mis oleks teie seletus 900+…

Lähipäevil läheb üles uus statistika, kuhu tekivad valikud nii skooride kui pikkuste kaupa. Vaatame selle üle ja vastame Teile. Saate ka ise vaadata. Hetkel jääb ebaselgeks, kust võtate andmed, et väita seda, mida väidate.
Omaraha.ee
arne
arne
Hetkel jääb ebaselgeks, kust võtate andmed, et väita seda, mida väidate.
Praegu on ju portaali koondülevaates võimalik skoori järgi sortida. Aga jään vastust ootama.

LehmanBrothers
Juhiksin veelkord tähelepanu faktile, et 2013 väljastatud laenude mahust 85% langes 801-900 ja 901-1000 skoorigrupi kasutajate arvele. Selline skaleerimine on nonsens ja vajab kindlasti korrigeerimist.
Minu meelest on hea, kui OR-st võtavad laenu maksejõulised ja korraliku maksekäitumisega inimesed.
Teine jutt on kõrgema skoori andmine selleks, et võimalikult palju ja madala intressiga välja laenata.

Oleks väga hea, kui OR tooks välja täpsema skooride andmise viisi. Saan aru, et iga laenaja on erinev ja tekib palju väikeseid nüansse. Kuid võiks olla üks üldisem ametlik juhis, nagu KKK toodu, kuid seda võiks hoida uuendatuna.
Ja iga laenaja kohta oleks hea näha andmeid nagu näiteks maksehäired, sissetulek, eelnevad üleval olevad laenud jne. Nagu teises meiemaises portaalis.
Sellisel juhul oleks kogu protsess tunduvalt läbinähtavam ja ei tekiks selliseid küsimusi laenajate skoori suhtes.
veigo18
veigo18
Minu meelest on hea, kui OR-st võtavad laenu maksejõulised ja korraliku maksekäitumisega inimesed.
Teine jutt on kõrgema skoori andmine selleks, et võimalikult palju ja madala intressiga välja laenata.

Maksejõulised kliendid võtavad pangast 16% tarbimislaenu. Omaraha klientuur koosneb suuremalt osalt nendest inimestest, kellele suured pangad laenu ei anna. Seetõttu tunduvadki need ülaltoodud skoorijaotused väga utoopilised. Loodan väga, et omaraha siiski otsustab anda omapoolse kommentaari.
LehmanBrothers
margsu
tegin ID kaardi ära
Ei olnud ju midagi keerulist? Järelikult ei ole laisk ja loll:)
Jutt on inimestest, kes soovivad laenu, aga ei suuda ennast id kaardiga identida.
dubow
ma lihtsalt tahtsin öelda et aasta tagasi ei olnud ka minul ID kaarti ja ma ei kavatsenudki seda teha kuna tegelikult ma ei ole eriline tehnikaga kaasa mineja. Nuti telefonegi ei salli. Et mina olen PIN süsteemi poolt ja usun et asi saab turvaline ning toimiv.
margsu
“Huvitav, mis võiks olla selle põhjuseks, et nad ei ole võimelised Eestis ID kaarti kasutama? Mina näen selle põhjusena lollust või laiskust, ja nii suurt lollust, et sellistele ei tohikski laenata. Samuti, kui inimene on nii laisk, et ta ei viitsi raha saamiseks ID kaarti teha, vaevalt ta pärast seda laenu makstagi viitsib.
Kas ei saaks neile PIN'iga laenajatele teha eraldi skoorigruppi (selgitusega laenajale: kui ID kaarti ei ole on tingimused kehvemad) või eraldi linnukest investeerimistingimustesse?”

Päris karm aga siiski ka eestlaslik suhtumine. Inimene nimetab foorumis mida loevad ka needsamad “lollid ja laisad” oma olemasolevaid ja potensiaalseid kliente laiskadeks ja lollideks.Jõudu dubow!
Raika
Jõudu tarvis Raika! Esiteks või mitte ja :) Teiseks ei käi see kindlasti olemasolevate klientide kohta kuna neil on kõigil ID kaardid olemas ja nad oskavad neid ka kasutada.
Ma lihtsalt näen selles riski, et suureneb märgatavalt halbade laenude hulk, kui anda laenusid inimestele kes ei ole võimelised endale ID kaarti tegema. Samuti arvan, et suureneb nende laenajate hulk, kes tulevikus väidavad, et nemad ei olegi seda laenu võtnud.
Sarnane olukord ühe teise portaaliga, kus osade laenajate jaoks osutus ületamatuks probleemiks kasutajanime valik ja portaal otsustas neile selle suvalistest numbritest genereerida. Mina ei annaks laenu inimesele, kes endale isegi kasutajanime välja ei suuda mõelda.
Vabandust, kui ennast liiga järsult väljendasin ja on mingid muud mõjuvad põhjused, miks laenukõlbulik klient ei saa ID kaarti kasutada. Võibolla oleks siin mobiil-id lahenduseks?
dubow
Suma pôžičky:
Doba trvania pôžičky:

Splátka:

Získajte ponuku za pár minút!

* Vzor ponuky

Prihlásiť