• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
a
margsu
Eks see skoori arvestamine on siin ju ainult maksehäirete põhjal kui kiirskoori vaadata. Siin on mu skooriks 510 kuid IP skoor tuli üle 600. Samas olen siia natuke investeerinud ja tegelikult palk ja laenukoormus mis hetkel on väga heas suhtes. Pigem oleksin nõus eelneva ideega et automaat skoor ilma sissetuleku ning kohustuste kontrollita oleks väike. Samas saaks seda ka intressiga siduda. Automaatne kõrge skoor on tahes tahtmata suurema intressiga kui taustakontrolli läbinud. Samas see läheb liiga keeruliseks ja ulmeliseks. Eks head lahendust ja tasakaalu raske leida. Võib-olla oleks abiks kui saaks kasutada nö investeerimise kalkulaatorit. Ma usun et ma laseksin oma intressid madalamale kui ma saaksin reaalis läbi simuleerida oma investeerimise kava.
Eks intressid langevad kui enam vaba raha välja ei lähe. Samas eks turg dikteerib intressid. Kui ikka kõrge intressiga on raha seisnud paar kuud küll siis intresse alandatakse ning raha läheb jälle ringlusse. Enda plaan on mul see et annan võimalikult kõrge intressiga mis ei tähenda muidugi seda et mingi hetk annan ka 30% intressiga raha välja. Pigem ei ole vaja häirekella lüüa vaid vaadata kuidas asi kujuneb ja paari kuuga langevad ka intressid kui raha enam ei liigu.
margsu
Raika
Kas Omaraha ütleb kui suur on välismaalastest investorite osakaal? Peale välisraha saabumist ühe teie konkurendi portaali langesid sealsed intressid ebaatraktiivsele tasemele. Ka siin on näha äkilist intresside langust. Eriti otsepakkumiste osas.

Väismaiste investorite osakaal on VÄIKE. Nii see tõepoolest on. Äkilist intresside langust me ei planeeri ega soovita kellelegi. Eks meilgi ole ju silmad lahti… Intressipoliitika, mille eest me veidi võtleme (soovitame) on selline, et pikkade laenude intressid oleksid madalamad kui lühikestel. Nii see hetkel kahjuks ei ole. Väga tahaks, et 2'000 € kaheks või kolmeks aastaks saadaks kätte ca 30%-ga.
Omaraha.ee
arne
Pikemate laenude intresside langusele aitaks kaasa järelturu loomine.
LehmanBrothers
LehmanBrothers
Pikemate laenude intresside langusele aitaks kaasa järelturu loomine.

Järelturu idees me mingit võlusõna küll ei näe aga vastu muidugi ka ei punni. Teeme ära, eks siis paistab, kui popiks ta saab.
Omaraha.ee
arne
Ma usun, et raha kolmeks aastaks kinni panemine siiski tekitab paljudes investorites võõristust. Pikema aja peale on raskem on prognoosida majanduse ja konkreetse laenaja käekäiku. Lisaks tasub mainida, et ühe konkreetse konkurendi (whose name shall not be spoken) järelturul käib päris vilgas tegevus ;)

Aga oleks meeldiv, kui te kaalusite seda skoorimise küsimust ka… Praegu tunduvad need hinnangud veidi ilusamad kui tegelikkus.
LehmanBrothers
Ega me hästi pihta ei saa, mida skoorimisele ette heidetakse. Tegeleme analüüsiga pidevalt ja teeme vajadusel korrektuure. Hetkel tundub, et oleme saavutanud üsna mõistliku kompromissi.
Omaraha.ee
arne
arne
Ega me hästi pihta ei saa, mida skoorimisele ette heidetakse. Tegeleme analüüsiga pidevalt ja teeme vajadusel korrektuure. Hetkel tundub, et oleme saavutanud üsna mõistliku kompromissi.Omaraha.ee

Väljavõte KKK-st:

“Tavaline inimene, kelle kohta puudub teave võlgnevustest, saab skooriks vahemiku 701–800. Lisaandmeid esitades ja küsimustele vastates on väga lihtne tõusta vahemikku 801–900. Kõrgeim skoorivahemik (901–1000) eeldab kõrget palka ja head töökohta ning pole sugugi kindel, et selle vahemiku kliendid omaraha.ee portaali kaudu laenata tahavadki.”

Etteheide tuleneb minu enda isiklikust näitest. Nagu eelnevalt mainitud, omistati mulle skoor 885 ilma igasuguste lisaküsimuste või -materjalideta. Olen üpris kindel, et suuremad pangad ja isegi liisingupakkujad saadaks mu pärast pangaväljavõtte nägemist pikema jututa kukele, aga Omarahas kuulun paremuselt teise skoorigrupi ülemisse otsa. See tekitabki skoorimise objektiivuses suhtes teatud kahtlusi.
LehmanBrothers
See lause on kirjutatud märtsis 2011. Esiteks on see pigem folkloor kui matemaatika, teiseks on vahepeal paljugi muutunud, mistõttu võiks ka lauset ajakohastada.

Teie väljavõtet me näinud pole. Võiksite huvi pärast saata, saame näha, mis tulemus on. Skoorimine on statistiline toiming, ühtainsat näidet ei tasu üle tähtsustada.

Omaraha.ee
arne
Veel üks kurioosne seik portaali koondülevaatest:

2013. aastal väljastatud laenud skoorigruppide lõikes:

901-1000: €1 132 220
801-900: €919 060
701-800: €235 230
601-700: €93 650

Siit on ju ometi selgelt näha, et skoorimine on kallutatud. Ehk siis KKK kohaselt “kõrge palgaga inimesed, kelle puhul pole sugugi kindel, et nad omaraha.ee portaali kaudu laenata soovivadki” (901-1000) moodustavad laenumahust ca 47%, samas kui “tavalised inimesed” (701-800) moodustavad ca 10%. Tegelikkuses tundub gruppide hindamismetoodika pigem selline (olemasoleva info põhjal):

901-1000: pole maksehäireid ja viitsis ära saata pangaväljavõte, omab töökohta
801-900: süsteem omistab automaatselt, kui pole maksehäireid
701-800: maksehäired
601-700: hiljutised maksehäired ja muud jamad
LehmanBrothers
Suma pôžičky:
Doba trvania pôžičky:

Splátka:

Získajte ponuku za pár minút!

* Vzor ponuky

Prihlásiť