• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
Veel mõned päevad tagasi oli juunikuu kahjum müügist +100 euro ringis, nüüd -3 eurot. Millest see võib tingitud olla?
LehmanBrothers
Kas mitte sellest, et nüüd müüdi maha laenud, mille sundmüügi kompensatsioon, tagasimakstud põhiosa ja intress on kokkuvõttes rohkem kui võlgu jäädud põhiosa?
Barclay
Sellises ulatuses minuteada mitte. Pealegi kas pole nii, et kui intresse ja põhiosa rohkem laekunud siis makstakse ka vastavas ulatuses vähem kompensatsiooni?
LehmanBrothers
Mina olen aru saanud, et maksud intress ja makstud põhiosa on juba saadud ja kui nüüd võlas põhiosajäägist kompenseeritakse 80% (enne on laenu näiteks aasta või paar korralikult makstud) on tulemus tõesti mõnikord “negatiivne”.
Barclay
Ok, võimalik.
LehmanBrothers
Nad lahutavad sealt kahjumist varasemalt laekunud intressid maha jah. Ehk kui laen läheb hapuks näiteks peale poolt aastat ja on enne hapuksminekut ohtralt intresse tasunud, siis tulebki number negatiivne.
RahaFoorum
Tegeliklt on see kuvamisviis jama. Kahjum on ikka konkreetselt tagasi saamata jäänud osa põhiosast. Intressitulu on täiesti eraldiseisev osa. Praeguse kuvamisviisi puhul peaks ka kõik varasemad intressimaksed muutma ümber põhiosamakseteks, siis oleks number õige.

Põhjused miks see kuvamisviis ei ole õige:

Investori jaoks on oluline eelkõige netotulu ja intress on maksustatav. Maksustatav on ka see intress mis on saadud kahjumlikust laenust.

Teine põhjus on statistika selge ülevaade, praegu saaks müüdud laenust justkui topelt intresse - esiteks kuvatakse intress “saadud intressi” all ja teiseks on see kahjumist maha võetud.

Portaal pole muidugi kohustatud üldse midagi kuvama või võib seda teha nii nagu ise soovib. Aga siiski, kui juba kuvada võiks kuvada kasulikku infot, mitte ilusamaid numbreid. B-täheline portaal on läinud juba üleüldse seda teed, et otsida mingisuguseid suvalisi numbreid, peaasi et need oleks ilusad. Siin üritatakse ka paraku võimalusel ikka ilusamat numbrit näidata, mitte kasulikumat.

Kasulikud numbrid minu jaoks oleks sellised: saadud intressitulu ja kahjum, mis näitab tegelikku tagasi saamata põhiosa. Miks? Sest siis saaks lihtsa vaevaga teada palju on netotulu: intress - maksud - kahjum. Edasi saaks lihtsalt netotootluse, mille baasil investeeringuid ajas ja omavahel võrrelda. Aga praegu on küll üks number, millest sisuliselt midagi kasu pole, ja ikka peab ise otsima ja arvutama.
contra
Nõustun Contraga, isiklikult on süsteemi poolt näidatud kahjum müügist ca 30% väiksem kui tegelik. Minugi poolest võib süsteem arvestada põhiosast eelnevalt saadud intressi maha aga statistika võiks korras olla.
traktor
Seda on minu arust siin ka korduvalt juba mainitud, aga paraku portaalipoolset vastust ega muudatust pole siiani näinud.
RahaFoorum
contra, +1
Jummybear

Suma pôžičky:
Doba trvania pôžičky:

Splátka:

Získajte ponuku za pár minút!

* Vzor ponuky

Prihlásiť