• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
Kas oleks võimalik portaali üldstatistika lehele kuvada ka müüdud laenude põhiosa summa?

Praegu kuvatakse lihtsalt punaseid ja kollaseid laene, aga kuna ükski punane täna punaseks ei jää, vaid müüakse maha, siis see on üsna mittemidagiütlev info seal.
RahaFoorum
Ma olen seda varem juba küsinud. https://omaraha.ee/et/forum/topic/487/

arne vastas ka sellele pärast suunavat küsimust teises teemas: https://omaraha.ee/et/forum/topic/492/?page=2#post-3455

ja sina ise ka võtsid seal teemas sõna
olavi
Mis sest vanast pool aastat tagasi mainitud asjast ikka mainida. Ei ole vahepeal selles osas midagi muutunud, nii et võib uuesti ettepaneku teha.

Pimesi investeerimine on selline kahtlane ettevõtmine, mida küll nii mõnigi armastab vist teha, nagu mõnest teisest kohast näha, aga mõistliku investeerimiskeskkonna huvides ei tohiks selline tegevus olla.

Lühiajaline võit rumala raha arvelt maksab hiljem väga valusalt kätte, kui avastatakse, et riski võeti rohkem kui arvati ja poleks ikka pidanud nii madala intressiga välja andma.
RahaFoorum
RahaFoorum
Mis sest vanast pool aastat tagasi mainitud asjast ikka mainida. Ei ole vahepeal selles osas midagi muutunud, nii et võib uuesti ettepaneku teha.Pimesi investeerimine on selline kahtlane ettevõtmine, mida küll nii mõnigi armastab vist teha, nagu mõnest teisest kohast näha, aga mõistliku investeerimiskeskkonna huvides ei tohiks selline tegevus olla.Lühiajaline võit rumala raha arvelt maksab hiljem väga valusalt kätte, kui avastatakse, et riski võeti rohkem kui arvati ja poleks ikka pidanud nii madala intressiga välja andma.
Hommik,
Mina pean ise Exceli tabeli, natuke tülikas aga abiks ikka.
Jaanuari lõpu seisuga oli tagatisfondile müüdud laenude põhiosa laekumine 62,5%, kokku 184 tagasi müüdud laenu. Kui saadud tulu juurde arvestada, siis on kahjum 26% põhiosast. Investeeringutest läheb hapuks ca. 9%. Seni olen tootlikkusega rahul ja peale sundmüügi rakendamist on tootlikus hakanud paranema. Investeerin ainult eesti laenudesse.
Omaraha meeskonnale avaldaks tunnustust, sest ned on loonud päris hea platvormi investeerimiseks. Siine süsteem ei sobi kiirele rahale vaid soosib pigem pikaajalist investeerimist ning loodan, et nii see ka jääb.
Aga müüdud laenu põhiosa summa peaks muidugi statistikas olema ja sorteerimine müügi kuupäeva järgi ka.
Klottorp
Müüdud laenud võiks minna automaatselt maha teenitud intressist ( seda just kajastama maksuametile), siis ei peaks maksuametile maksma rohkem tulumaksu, kui 20 %. Ehk kahjum läheb maha kasumist.
Kas ei ole võimalik see nii üles ehitada? :)
Tigeisa
Vat selle idee realiseerimine juba oleks MIDAGI!!! Sic! See võimaldaks olulislet suurendada nettotulukust ja olek õiglane vast ning ehk ka MTA'le aktsepteeritav
Oosmo
Tigeisa
Müüdud laenud võiks minna automaatselt maha teenitud intressist ( seda just kajastama maksuametile), siis ei peaks maksuametile maksma rohkem tulumaksu, kui 20 %. Ehk kahjum läheb maha kasumist.Kas ei ole võimalik see nii üles ehitada? :)

Idee iseenesest ju hea, aga point selles, et kujuta ette sellist jada:
1) annan laenu 10 euri
2) mulle makstakse tagasi 3 euri intresse ja 7 euri põhiosa
kui ma nüüd saan intressid tasumata põhiosaga tasa arvestada, siis on olen kokku saanud 10 euri tulumaksuvabalt
3) järelejäänud põhiosa ostab keegi teine
4) temale makstakse tagasi 1 eur intresse ja 3 euri põhiosa

kokku on sel juhul selle laenu pealt teenitud 13 euri tulumaksuvabalt ehk rohkem kui oli algne laenusumma
olavi
olavi
Täna deklareerid kõik arvestatud (NB mitte saadud) intressid ja viivised ning tasud nendelt tulumaksu. Võiks aga olla nii, et OR'le sundmüüdud laenude põhiosa kahjum arvestatakse deklareeritavast tulust maha.
Oosmo
Oosmo
millest sa räägid?
sa (vähemalt mina) deklareerid ainult reaalselt saadud intressid…
mu eelmine postitus oli küll veidi halvasti kirjutatud, aga nii halvasti nüüd ka mitte…
olavi
Klottorp
Seda natukene võimatu teha portaali üldstatistika põhjal, kuna mul pole kuskilt võimalik leida seda infot, kui palju intressitulu müüdud laenudelt laekunud on. Teen ise ka mingit umbkaudset arvutust, aga kuna see on üsna selline “ligikaudne”, siis olen ilmselt tunduvalt konservatiivsem kui peaks ja ei lase intresse teatud tasemetest alla, sest ma ei tea, mis tulemus sellisel juhul tuleks.

Samas kui oleks statistikat, siis võiks ehk isegi järeldusele jõuda, et mitu protsenti allapoole oleks endiselt rahuldav tulemus.

Enda portfelli puhul teoreetiliselt on tõesti võimalik kõik müüdud laenud ette võtta ja sealt numbrid üle vaadata, aga minu portfell näitab nii mõneski grupis täna veel üsna juhuslikke tulemusi, kuna mul ei ole igast grupist paarisadat laenu portfellis jmt. Üldistusi kogu portaali peale teha kindlasti ei saa.
RahaFoorum
Suma pôžičky:
Doba trvania pôžičky:

Splátka:

Získajte ponuku za pár minút!

* Vzor ponuky

Prihlásiť