• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
olavi
Seega, kui füüsiline isik annab teisele füüsilisele isikule laenu korduvalt ning selle eesmärk on tulu teenimine, võib sellega kaasneda loakohustus ja ühtlasi äriühingu kaudu tegutsemise kohustus. Siia gruppi kuuluvaks võib pidada ka ühisrahastusplatvormidel tegutsevaid erainvestoreid, kes soovivad teenida laenu andmisest kasu ning teevad seda rohkem kui ühe korra. Sellega kaasneb kohustus asuda tegutsema äriühingu kaudu ja hankida tegevusluba vaatamata sellele, et tarbijate kaitseks on tegevusloakohustus kehtestatud ka ühisrahastusplatvormile.

Aga see tekst:

Seega, kui füüsiline isik annab teisele füüsilisele isikule laenu korduvalt ning selle eesmärk on tulu teenimine, võib sellega kaasneda loakohustus ja ühtlasi äriühingu kaudu tegutsemise kohustus. Siia gruppi kuuluvaks võib pidada ka ühisrahastusplatvormidel tegutsevaid erainvestoreid, kes soovivad teenida laenu andmisest kasu ning teevad seda rohkem kui ühe korra. Sellega kaasneb kohustus asuda tegutsema äriühingu kaudu ja hankida tegevusluba vaatamata sellele, et tarbijate kaitseks on tegevusloakohustus kehtestatud ka ühisrahastusplatvormile.

Mis siis sellest arvata?
Sull_S
KAVS peatükk 3 “Krediidiagent”? Asi on segane ja ootan samuti OR poolset kommentaari.
Raika
Ma korra helistasin Finantsinspektsiooni ja uurisin. Põhimõtteliselt läheb nende arusaamisega asi samamoodi edasi. Ainukesed kellel nüüd probleem tekib, on juriidilised isikud ehk OÜ-d, mis ongi tehtud ainukese eesmärgiga siin laene anda.
Samas see viimane on veidi imelik, sest üldine eesmärk oli ju tarbija kaitse ja tarbija siin ei teagi kes investor on ja mida suurem oleks pakkumine seda parem oleks olnud tarbijale.
timo
Tegeleme selle teemaga ja üritame saada ametliku vastuse. Hetkel tundub, et paanikaks pole põhjust. Tõele kõige lähemal näib olevat timo viimane kommentaar.
Omaraha.ee
arne
Kas on selgunud midagi?
Raika
Niipalju veel, et kui on OÜ, siis soovitati võtta keegi “nõustaja”, kes vaatab numbrid üle ja teeb kindlaks, et krediidiandmine ei oleks teile põhitegevus.
timo
Kas Finantsinspektsioonist on ametlik vastus tulnud?
Raika
Kuidas ma pean intressi/viivise tulu arvutama? Võtan 2015a saadud intressid+viivised või intressid-viivised?
http://rahafoorum.ee/kuidas-deklareerida-uhisrahastuse-tulusid/
Jummybear
Jummybear
Kuidas ma pean intressi/viivise tulu arvutama? Võtan 2015a saadud intressid+viivised või intressid-viivised?http://rahafoorum.ee/kuidas-deklareerida-uhisrahastuse-tulusid/
Intresside juures on ju kirjas sh(sealhulgas) viivised. Ehk siis need sinna sisse juba arvestatud
Tramex
Selline küsimus-Juhul kui maksan siin näiteks 7 aasta jooksul tulumaksu tagasi intressidelt, paigutan suure summa raha siia, 20000 euri./ aasta jooksul olen maksnud tuhandeid eurosid tulumaksu ja lõpuks läheb Omaraha pankrotti. Mul jääb tulu saamata,kas riik maksab tulumaksu tagasi??? :) Vist mitte.
Ja lisaks veel küsimus, kui teen OÜ ja tegelen ainult investeerimisega. Kas on see lubatud siis või mitte? Siin jahutakse sellest palju, aga konkreetset vastust ei saanud siit?
Tigeisa
Suma pôžičky:
Doba trvania pôžičky:

Splátka:

Získajte ponuku za pár minút!

* Vzor ponuky

Prihlásiť