MarmesBondoras tõi see kaasa korraliku intresside languse ja karja spekulante, kes laenudele odavaid pakkumisi tegid ja siis neid 5% kallimalt maha üritasid müüa. Pikaajaline investor ei võitnud midagi.
dubowAlguses võib-olla küll - aga üldiselt määrab intressi ju turg ning alla turuhinna välja antud laenud jäävad spekulantidele kätte. Ega keegi ei sunni neid ostma ju. Kui börsil ka saaks võlakirju ainult tähtaja lõppedes emitendile tagasi müüa, oleks võlakirjabörs surnud äri.
Jutt sellest, et Omarahast väljumiseks tuleks ise laen võtta, on kaunis jabur. Kui häda on käes, siis jah, nii saab - aga normaalne vahend oma investeeringu väljavõtmiseks see nüüd küll ei ole. Normaalne väljumise vahend on ikkagi järelturg.
mikadoJa kuna ei ole võimalik investeeringust päevapealt väljuda, on turg määranud täna 5 aastasele laenule pea kaks korda kõrgema intressi kui 3 kuusele laenule. Mulle see sobib.
Tahad väljuda - investeeri lühiajalistesse laenudesse ja välju iga poole aasta tagant.
Lisaks tundub mulle, et enamus, kes pidevalt järelturgu nõuavad ei oma siin märkimisväärset portfelli.
dubowKellele sobib, kellele mitte. Ju meil on erinevad huvid.
OR on seda 2,5 aastat lubanud:
25.04.2013: “kindlasti oma portfelli müügi võimalus ka tuleb”
30.07.2013 : “Oleme selle ettepaneku pannud arenduste nimekirja”
10.06.2014 (erakirjas): “Selle lahenduse vastu on huvi olemas ja me teeme selle, kuid see võtab aega.”
27.09.2014 (erakirjas): “Võimalik, et jääb isegi järgmise aasta algusse.”
01.11.2014: “Venib kindlasti järgmisse aastasse”
05.07.2015: “üritame kohe peale suvepuhkusi progemisega alustada”
Ootaks siia nüüd OR värsket kommentaari - kas järemüük tuleb ja kui, siis millal?
Või kui on keeruline prioriteete seada, siis võiks ju arenduse teemadel investorite seas küsitluse teha. Mingi selgus võiks saabuda, see lõputu ootus hakkab ära tüütama.
dubow
Kas tõesti võetakse 5 aastaks laenu 40 %-ga ja kallimalt või saan ma millestki väga valesti aru?
leopold
Kas tõesti võetakse 5 aastaks laenu 40 %-ga ja kallimalt
Ei tea, võibolla mõni võtabki. Samas mul ei lähe 900+ lühilaenud ammu enam 20 prossaga välja…
mikado
Ju meil on erinevad huvid.
Täpselt! Just sellest ma räägingi - järelturg ei ole pikaajalise investori huvides.
mikado
Mingi selgus võiks saabuda, see lõputu ootus hakkab ära tüütama.
Aga sa ära oota! Eelda, et praeguse seisuga lähiaastatel järelturgu ei teki ja on hea rahulik olla.
leopold
Kas tõesti võetakse 5 aastaks laenu 40 %-ga ja kallimalt või saan ma millestki väga valesti aru?
Kas tõesti saab lühilaenudesse täna sisse 20%-ga ja kallimalt? Või saan ma millestki väga valesti aru?
“Samas mul ei lähe 900+ lühilaenud ammu enam 20 prossaga välja…”
Selle laenudesse sisse saamisega on üldse kummaline lugu.
Mõned ajad tagasi seadistasime elukaaslasega TÄPSELT SARNASTE tingimustega portfellid. Temal läks raha pidevalt välja, minul sisuliselt seisis. Tundub, et võrdsete tingimuste juures ei toimu investeerimine päris “random” printsiibi järgi. Oma rolli mängib veel mingi x-faktor, millest meil pole aimu. Pidin lõpuks oma tingimusi, võrreldes tema portfelliga, veel 1% võrra vähendama, et raha liikuma saada.
maus
Selle laenudesse sisse saamisega on üldse kummaline lugu.
Mõned ajad tagasi seadistasime elukaaslasega TÄPSELT SARNASTE tingimustega portfellid. Temal läks raha pidevalt välja, minul sisuliselt seisis. Tundub, et võrdsete tingimuste juures ei toimu investeerimine päris “random” printsiibi järgi. Oma rolli mängib veel mingi x-faktor, millest meil pole aimu. Pidin lõpuks oma tingimusi, võrreldes tema portfelliga, veel 1% võrra vähendama, et raha liikuma saada.
mausOli sarnane probleem. Selgus, et kuna üks portfell oli vanem ja paljud laenajad korduvad, siis uude portfelli läksid laenud paremini.
seadistasime elukaaslasega TÄPSELT SARNASTE tingimustega portfellid
mikadoVäga asjalik kommentaar siin teemas.
OR on seda 2,5 aastat lubanud:
25.04.2013: “kindlasti oma portfelli müügi võimalus ka tuleb”
30.07.2013 : “Oleme selle ettepaneku pannud arenduste nimekirja”
10.06.2014 (erakirjas): “Selle lahenduse vastu on huvi olemas ja me teeme selle, kuid see võtab aega.”
27.09.2014 (erakirjas): “Võimalik, et jääb isegi järgmise aasta algusse.”
01.11.2014: “Venib kindlasti järgmisse aastasse”
05.07.2015: “üritame kohe peale suvepuhkusi progemisega alustada”
Küsimus ei ole:
*kes ja kuidas järelmüüki kasutama hakkaks
*kui suur on kellegi portfell
*kas keegi 5 aastaks võtab 40%ga laenu jne.
Küsimus on kas ja millal tekib laenudele järelturu võimalus?
Antud juhul on teemas pikk arutelu, kuid ainuke, kes sõna pole võtnud on Omaraha esindaja?
Teeb veidi murelikuks…