Oodatud siis arvamused. Milliseid laenajaid loodav ühistupank sihib ja milliseks kujunevad intressid. Kas sellega seoses võib väheneda omaraha ja muude P2P laenuportaalide laenusoovijate hulk?
LehmanBrothers
Pakun, et nad pigem tulevikus madalama intressiga hüpoteeklaenudele orienteeritud.
Minu arvates siin suurem oht oleks nn kiirlaenu seadus, mis tooks paljudel kiirlaenuäridel intressid alla ja omaraha ning bondora kaotaksid sellega mingi osa oma eelisest.
timo
Minu arvates siin suurem oht oleks nn kiirlaenu seadus, mis tooks paljudel kiirlaenuäridel intressid alla ja omaraha ning bondora kaotaksid sellega mingi osa oma eelisest.
Mul tuttav kiirlaenude valdkonnas töötab.
Nagu sain aru selle seaduse suurimaks naelaks on intressi/kulukusemäära ülemise piiri sättimine. Oodetakse et see võib olla 60% ringis.
Kui see nii tuleb siis muudatus põhimõtteliselt tapab väiksed lühiajalised laenud. OR ja Bondora kannatavad, kuid selline segment on vaid väike osa ärist.
Kiirlaenuportaalid meelitavad kliente andes korralik raha 300,400,500 eur kuuks-kaheks 1 euro kuu kuluga. Kuna enamik kes võtab selliseid laene raha planeerida ei oska siis ei suuda ka tagastada. Kui nad juba refinnima tulevad sama summa aastaks-kaheks siis 60% kulukusemäära piisab kuhjaga.
aleks781
Nagu sain aru selle seaduse suurimaks naelaks on intressi/kulukusemäära ülemise piiri sättimine. Oodetakse et see võib olla 60% ringis.
Kui see nii tuleb siis muudatus põhimõtteliselt tapab väiksed lühiajalised laenud. OR ja Bondora kannatavad, kuid selline segment on vaid väike osa ärist.
Kiirlaenuportaalid meelitavad kliente andes korralik raha 300,400,500 eur kuuks-kaheks 1 euro kuu kuluga. Kuna enamik kes võtab selliseid laene raha planeerida ei oska siis ei suuda ka tagastada. Kui nad juba refinnima tulevad sama summa aastaks-kaheks siis 60% kulukusemäära piisab kuhjaga.
Kunagi olen kaalunud Tartu Hoiu-laenuühistu ga liitumist. Ühistu on sisuliselt pank, kuhu ühed liikmed deponeerivad raha ntx THL puhul oli 10% intressiga ja teised liikmed seda raha võtavad. Nendel on suht keerulised lepingud, laenukomiteed ja mõned muud pankadele iseloomulikud värgid nagu skooringud.
10% intress tundud atraktiivne aga skeem on keeruline.
aleks781
10% intress tundud atraktiivne aga skeem on keeruline.