• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
Esiteks hakkas silma, et halbade laenude osakaal on kolmandat kuud järjest tõusus, vastavalt +0,3%, +0,1% ja +0,4% (“Viimased 12 kuud +0,4%, +0,0% ja +0,4%). Eelmise aasta samal ajal see näitaja langes, seega ei ole tegemist hooajalise muutusega. Mis mõtted investorites tekivad?
Teiseks… kuidas seda ”Viimased 12 kuud“ arvutatakse? See on kogu aeg madalam kui portaali näitaja. Kas portaali oma on kumulatiivne ning jääb alati kõrgemaks kuna sisaldab ”Viimased 12 kuud“ + ”kõik eelmised"?
olavi
Usun, et selle põhjustab viimasel ajal langenud laenude maht. Halbade % on vähemalt 3 kuulise viitega. Kui nüüd laenumaht väheneb, siis hakkab järjest täpsemalt reaalset halbade protsenti näitama.
Juttude järgi pidid detsember, jaanuar ja veebruar olema suurema halbade osakaaluga. Jõulu kingi ostmiseks on vaja ikkagi suur 3 aastane laen võtta ja siis külmal ajal ei jõuta, peale kütte maksmist, enam laenu teenindamiseni. Endal veel liiga vähe numbreid, et statistikat seda kindlalt väidaks, aga paistab sinnapoole kiskuvat.
veigo18
Alustasin investeerimist aasta alguses. Punasesse ei ole lihtsalt jõudnud ükski leping (veel) minna, kuid kollases on 76-st praegu kehtivast lepingust tervelt 22, paljud neist sellised, kus isegi 1. makset pole tehtud. Suht karm tundub.
Barclay
Minul jälle on sellel aastal välja antud 60 laenust kollases 2. Pole paha.
mahe
Tegutsen novembrist 2013.

236 laenu oli välja antud ning tänaseks:
901-1000 - 138 lepingut - võlas 3,6%
801-900 - 84 lepingut - võlas 13%, defaultis 2%
701-800 - 14 lepingut - võlas 0%

Mulle tundub, et 701-800 klass on palju turvalisem kui järgnev, sest siin on inimesed kellel olid probleemid ja nad on neid lahendanud vastutustundlikult. Samas 801-900 klassi sattub minu meelest kesiganes.
aleks781
Minu portfell on ikka üsna nutuses seisus;
Tegutsen alates novembrist, investeerinud 3000 EUR
Aktiivne portfell praegu 166 lepingut, nendest
- punaseid 21 (enamusel pole ühtegi makset tehtud)
- kollaseid 25
- rohelisi 120
Rahaliselt punsed + kollased ca 850 EUR
Picea
Picea
Minu portfell on ikka üsna nutuses seisus;Tegutsen alates novembrist, investeerinud 3000 EURAktiivne portfell praegu 166 lepingut, nendest - punaseid 21 (enamusel pole ühtegi makset tehtud) - kollaseid 25 - rohelisi 120Rahaliselt punsed + kollased ca 850 EUR

Mul oli jaanuariks aasta jooksul teenitud intressitulu (millest lahutatud tulumaks) sama, mis punaste ja kohe punaseks minevate laenude all olev raha. Hetkel on uute intresside laekumisest sõlmitud lepingute najal seis pisut paranenud, kuid selgelt ebaefektiivne on punaste laenude menetlus.
sagrimees
Aga kuhu sellel võlgnikul kiiret .Peale kohtuniku haamri kopsatust ei küsi enam keegi ei intressi ,ei viivist.Mitte miski ei motiveeri teda võlga maksma,sest kulud ei suurene.
eurok
Minu investeeringute statistika 15.04.2014 seisuga:

https://www.dropbox.com/s/6jnvzfd8pqp7sld/OR%2015042014.png

Senise põhjal tundub, et enamikest kollastest saavad punased. Punased omakorda kipuvadki punasteks jääma.

Investeeringud on tehtud ajavahemikus 01.2013 - 09.2013.
dave6
eurok
Aga kuhu sellel võlgnikul kiiret .Peale kohtuniku haamri kopsatust ei küsi enam keegi ei intressi ,ei viivist.Mitte miski ei motiveeri teda võlga maksma,sest kulud ei suurene.

Paraku mul pole õrna aimugi sellest millal ja kas yldse kohtuniku haamer langenud on, sest investeeringute memodes sellist infot lihtsalt ei eksisteeri. Tulevikus muidugi seda muret pole.

mutabor
Suma pôžičky:
Doba trvania pôžičky:

Splátka:

Získajte ponuku za pár minút!

* Vzor ponuky

Prihlásiť