Teen siis uue teema siia kuna juhtus siis sedasi et minu portfellis on oma neli tegelast kes ei ole kunagi midagi tagasi maksnud ning üks minu arvates hämaja. Ehk et viis inimest kes on pahatahtlikult laenanud. Kaks kusjuures on kriminaalkorras karistatud ja niipalju kui netist kohtudokumente uurisin siis pole neil ka erilisi sissetulekuid. Siit tekkis ka mõte et kas ilma konto välja võtet nõudmata oleks mõistlik krediidireitingut anda sellist mis võimaldaks laenata? Saan aru ka OR omanikest kes tahavad võimalikult vabameelset portaali teha kuid arvan et ainult maksehäirete pealt ei ole mõtet seda asja enam edasi ajada. Oleks hea kui siia tuleks ka administraatorite kommentaare.
Jah hetkel ma ei ole enam seda ideed mõlgutanud et siia raha juurde panna vaid ootan ära kuidas portaal suudab mulle mu raha tagasi tuua. Õnneks need kes on maksma hakanud maksavad ilusti :)
Portaali idee iseenesest tore ja ma toetan seda kuid kahjuks siia imbunud vastutustundetuid laenajaid kellede otsa olen suutnud komistada.
margsu
Jah hetkel ma ei ole enam seda ideed mõlgutanud et siia raha juurde panna vaid ootan ära kuidas portaal suudab mulle mu raha tagasi tuua. Õnneks need kes on maksma hakanud maksavad ilusti :)
Portaali idee iseenesest tore ja ma toetan seda kuid kahjuks siia imbunud vastutustundetuid laenajaid kellede otsa olen suutnud komistada.
Igasugune investeerimine on riskantne. Riske aga tuleb igal võimalikul moel maandada. Ühelt poolt teeb seda portaal teiselt poolt aga teeb seda ka investor. Siia investeerides olid sa portaali tingimustega nõus kuid pole ikkagi rahul. Järelikult on viga teisel pool. Kas ise oled omalt poolt teinud kõik, et võimalikud kahjud ei ületaks valuläve? OR tegutsemist me eriti mõjutada ei suuda, küll aga enda oma.
Ega see üksikute laenajate guugeldamine ei aita midagi. Samuti nagu iga üksiku lepingu pärast närveldamine. Mingi miinusega oled ju enne siia investeerimist niikuinii arvestanud.
Tänase seisuga on mul punaseid lepinguid 23, kuid et olen riskid maksimaalselt hajutanud ei tekita see number iseenesest mingit frustratsiooni.
Raika
Ega see üksikute laenajate guugeldamine ei aita midagi. Samuti nagu iga üksiku lepingu pärast närveldamine. Mingi miinusega oled ju enne siia investeerimist niikuinii arvestanud.
Tänase seisuga on mul punaseid lepinguid 23, kuid et olen riskid maksimaalselt hajutanud ei tekita see number iseenesest mingit frustratsiooni.
margsuMida sa margsu vingud kogu aeg. Oled vist üks sellistest, kes paarsada € mängu pannud ja ootab monitori taga rikkaks saamist. Kui puudub võimekus asju laiemalt analüüsida siis ole parem vait.
Keerutame väiksema seltskonnaga parrikümmet tuhandet juba pikemat aega nii omarahas kui isepankuris. See mis täna seal toimub teeb meid palju murelikumaks kui omaraha komistamised mõne suli otsa. Siin on numbrid usutavad. Kui tekib mõni viga siis nad parandavad selle. Isepankur on numbritega kogu aeg susserdanud aga peale seda kui tekkis suur kogus välisraha on võlglastega toimuvad metamorfoosid juba nii kahtlased et oleme seal tegevuse stopanud. Näha on et kavandatakse portaali müüki ja näidatakse kvaliteeti paremana kui see tegelikult on. Tahaks oma raha ka peale müüki näha.
nagu näha siis on tekkinud mingi arutelu ja teadmiseks siis ma ei pöörita mõnitsadat euri vaid mul ikka palju suuremad visioonid. See suurte poiste info ja teadmised on kõigile väga väärtuslikud ning selle põhja pealt saavad ka väiksemad mehed midagi otsustada. Oleks hea kui keegi saaks ka midagi võlamenetluse poole pealt juurde pista.
Andke andeks suurt vingumist ja teravaid ütlusi kuid kahjuks põhjamaist tuima rahvast muidu diskussiooni ei tõmba. :)
Ehk saab härra Riksu ka öelda mida kahtlast IP võlgnikega siis toimub :)
margsu
Andke andeks suurt vingumist ja teravaid ütlusi kuid kahjuks põhjamaist tuima rahvast muidu diskussiooni ei tõmba. :)
Ehk saab härra Riksu ka öelda mida kahtlast IP võlgnikega siis toimub :)
margsuOlge lahke, küsige! Jälgime kõiki postitusi, Teie puhul pole märganud, et soovite midagi teada saada, pigem õpetate teisi, omades ise väga nappe kogemusi ja pisikest portfelli. Ka ilma küsimata võime anda soovituse - muutke strateegiat. Sellist, mida Teie kasutate, me ei soovita. Kes teravat kivi otsib, selle otsa ka komistab…
Oleks hea kui keegi saaks ka midagi võlamenetluse poole pealt juurde pista…
Võlamenetluse detaile me lahti ei räägi ja ka üksikute otsuste kohta selgitusi ei anna. Tegu on statistilise mudeliga, kus apsakatest pole pääsu. Küsimus on ainult selles, kui palju neid on. Keskmine tulemus meid hetkel rahuldab, kuid arusaadavalt on mõne investori seis alla, mõnel üle keskmise. Ka sellest pole pääsu. Mida suurema summaga mängite ja väiksemaid max-e kasutate, seda lähemal keskmisele olete.
Üldpõhimõtteid ja olulisemaid muudatusi oleme palju kordi selgitanud. Igasuguse info eest oleme tänulikud, kuid reeglina tuleb see tagantjäreletarkusena, millega konkreetse episoodi puhul pole enam midagi peale hakata, küll aga on need teretulnud tulevikule mõeldes. Kõige viimane skoore ja limiite puudutav muudatus on selline - 700+ ja 600+ gruppide automaatsed limiidi on taas nullid ning nõuavad konto väljavõtet. Katsetasime lühikest aega seal väiksemate limiitidega, mis end kahjuks ei õigustanud.
Konkurendi teemal me sõna ei võta. Ei pea seda heaks tooniks. Tegelikult pole meie hulgas kedagi, kes omaks seal portfelli, seega polegi millestki rääkida.
Omaraha.ee
margsuJälgige tähelepanelikult lepinguid kuhu tekib ühe kuu võlg. Vaadake mis juhtub enne teise võla saabumist ehk enne kui see kajastuks isepankuri statistikas. On tekkind kahtlused mis ei ennusta head.
Tänud vastuste eest.
Oleks küsimus selle koha pealt et ilmselgelt läheb mul neli laenu kui mitte viis kohtusse. Kuidas on OR praktika et kas kohtus küsitakse kõiki laenu lepingus ettenähtud intresse või siis piirdutakse nendega mis hetkel maksmata.
Minul on väga hea meel kuulda et ilma konto väljavõtteta enam krediidivõimelist hinnangut ei anta. kahjuks ma ei ole seda muudatust varem kui täna kusagil tähele pannud. Vb olen ise laisk olnud ja vabandan selle poole pealt.
margsu
Oleks küsimus selle koha pealt et ilmselgelt läheb mul neli laenu kui mitte viis kohtusse. Kuidas on OR praktika et kas kohtus küsitakse kõiki laenu lepingus ettenähtud intresse või siis piirdutakse nendega mis hetkel maksmata.
Minul on väga hea meel kuulda et ilma konto väljavõtteta enam krediidivõimelist hinnangut ei anta. kahjuks ma ei ole seda muudatust varem kui täna kusagil tähele pannud. Vb olen ise laisk olnud ja vabandan selle poole pealt.
margsuKuidas Teile küll kõik nii ilmselge tundub… Oktoobris-novembris 2013 sõlmitud laenude kohta on täna vara väita, et nad lähevad ilmselgelt kohtusse. Nendega tegelemine on alles algfaasis.
…ilmselgelt läheb mul neli laenu kui mitte viis kohtusse…
Kohtusse antakse summa (põhiosa, intressid, viivised, menetluskulud), mis antud hetkel on lõplik. Kohus teeb selle põhjal otsuse. Teoreetiliselt saaks millalgi tulevikus ka uue viivisenõudega kohtusse minna, kuid meie ei ole seda praktiseerinud. Siinsamas on väidetud, et viiviste lisamine motiveeriks võlglast kiiremini maksma. Meie nii ei arva. Kui pill väga lõhki ajada, võib kõigest ilma jääda. Üldiselt lahendatakse kõik võlajuhtumid nö case-by-case. Nii palju kui on inimesi, on ka erinevaid lahendusi, copy-paste siin hästi ei toimi.
Omaraha.ee
Tänud :)
No ilmselgelt kirjutasin kuna ei ole sealt ühtegi laekumist tulnud ja nagu näha memodest siis ka eiratakse kahjuks OR personali kõnesid kuid tõesti see kõik on Teie rida ja soovin jõudu ning jaksu selle tänamatu töö juures. Investorile tundub alati et midagi ei liigu ja laenajale alati et peeditakse liiga palju :D
margsu
No ilmselgelt kirjutasin kuna ei ole sealt ühtegi laekumist tulnud ja nagu näha memodest siis ka eiratakse kahjuks OR personali kõnesid kuid tõesti see kõik on Teie rida ja soovin jõudu ning jaksu selle tänamatu töö juures. Investorile tundub alati et midagi ei liigu ja laenajale alati et peeditakse liiga palju :D
arneArvan, et võiks olla täpsustav kiri ja link postkastile laenajale tektsi “Sinu limiit on laenu saamiseks liiga väike.” juures, mitte paremal-pisikeses kirjas-all. Nii tekiks inimestel vähem müstikat, kui tuled laenu võtma ja kohe öeldakse, et ei saa.
Kõige viimane skoore ja limiite puudutav muudatus on selline - 700+ ja 600+ gruppide automaatsed limiidi on taas nullid ning nõuavad konto väljavõtet.
Lihtsalt ettepanek, mida võiksite kaaluda kasutusmugavuse tõsmiseks.
Teine asi sellega on nüüd see, et investorina ei näe enam protsente vastavalt laenu pikkusele ja mahule, kuna pole väljavõtet esitanud. Kas investoritele eraldi skaala, kõigi skoorigruppide jaoks, tegemine edeneb või on olemas ettekujutus, millal antud funktsionaalsust kasutada saab?
arneMa ei ole arvutusi teinud, sest ei oska hästi hinnata, kui palju intressi tõstmise peale rohkem laene punasesse läheb. Kuid arvan, et kasulikum võib olla tagasimakse õigeaegne kätte saamine ja selle uuesti investeerimine, kui sellega kaasnev väike protsent rohkem punaseid. Kõik oleneb muidugi intressi tõusu suurusest. On teil olemas äkki mingisugune aimdus, kui palju punaseid rohkem tuleks, kui intress näiteks kahekordseks tõsta? Või veel parem oleks statistika.
Siinsamas on väidetud, et viiviste lisamine motiveeriks võlglast kiiremini maksma. Meie nii ei arva. Kui pill väga lõhki ajada, võib kõigest ilma jääda.