Vaatasin ja tegin natukene statistikat.
Kõige kõrgemas skoorigrupis on mul 2017 välja antud laenudest hapuks läinud 20%. Kõik on 4-5 aastase perioodiga.
Kuidas teil? Kui palju skooril niimoodi üldse väärtust on?
danielsepp
Kõige kõrgemas skoorigrupis on mul 2017 välja antud laenudest hapuks läinud 20%. Kõik on 4-5 aastase perioodiga.
Kuidas teil? Kui palju skooril niimoodi üldse väärtust on?
danielseppPerioode on erinevaid, aga mul 19.4% on müüdud kõrgeimas grupis, teises grupis on osakaal 33.16% ja kolmandas 30.23%. Selle põhjal on vähemalt kõrgeim skoorigrupp ju õigesti määratud.
Vaatasin ja tegin natukene statistikat.Kõige kõrgemas skoorigrupis on mul 2017 välja antud laenudest hapuks läinud 20%. Kõik on 4-5 aastase perioodiga. Kuidas teil? Kui palju skooril niimoodi üldse väärtust on?
2017 välja antud Eesti laenudest kokku on siniseid 22,1%, 901+ grupis on 14,4%, 801+ grupis 43,5%
Kui välja jätta 7a ja 10a laenud, siis on mul kõige hullemad laenud 901+ grupis 3 aastased - 21,4% siniseid.
801+ grupis on kõige hullemad 5 aastased laenud - 48% siniseid.
Osad sinised on ilma skoorigrupita, seega võib skooride järgi tegelik protsent olla veel suurem.
Huvitav grupp on 801+ 10 aastased, kus on 10-st välja antud laenust 8 sinised :)
moneyeater
Kui välja jätta 7a ja 10a laenud, siis on mul kõige hullemad laenud 901+ grupis 3 aastased - 21,4% siniseid.
801+ grupis on kõige hullemad 5 aastased laenud - 48% siniseid.
Osad sinised on ilma skoorigrupita, seega võib skooride järgi tegelik protsent olla veel suurem.
Huvitav grupp on 801+ 10 aastased, kus on 10-st välja antud laenust 8 sinised :)
moneyeater
Võimalik, et seda gruppi kasutatud on hapuks läinud laenude refinantseerimiseks? kui laenaja ntx ei saa 1a. graafikuga hakkama tehakse talle 5 a refinn ja siis 10 a…??
Eestis 5-aastased siniseid 40%, 3-aastased 23%, 2-aastased 20%, 1-aastased 17%.
Skooride järgi vaadetes oli laenud suht õigesti hinnastatud.
Minu järeldus oleks et pikamatesse laenudesse ei tahaks nagu raha panna.
siilivana
Skooride järgi vaadetes oli laenud suht õigesti hinnastatud.
Minu järeldus oleks et pikamatesse laenudesse ei tahaks nagu raha panna.
siilivana
Eestis 5-aastased siniseid 40%, 3-aastased 23%, 2-aastased 20%, 1-aastased 17%. Skooride järgi vaadetes oli laenud suht õigesti hinnastatud.
Huvitav info.
Minu senine nägemus oli, et pika graafikuga laenud on stabiilsemad.
Kui anda 1 aastastesse laenudesse ning siis 5 korda 5 aasta jooksul, siis võib ca 17*5=85.
kindlus
kindlus
Kui anda 1 aastastesse laenudesse ning siis 5 korda 5 aasta jooksul, siis võib ca 17*5=85.
see ei ole päris nii, tegelik tulusus on 1 x (1+0.17)^5 = 2.19 , ehk 119%
Punaste laenude arv on mul sel kuul märkimisväärselt kasvanud. Halbade laenude osakaal on suurenenud ligi kaks korda - 1,6% -> 2,7%.
Ausalt öeldes ootasin seda juba varem, jaanuaris tõusid ju 4-5 aastaste laenude intressid üle 30% ja jäidki sinna.
Kuidas teistel?
Huvitav mis toimub, hiiliv majanduslangus?
peeter82
Ausalt öeldes ootasin seda juba varem, jaanuaris tõusid ju 4-5 aastaste laenude intressid üle 30% ja jäidki sinna.
Kuidas teistel?
Huvitav mis toimub, hiiliv majanduslangus?
peeter82Mul on kuine põhiosa kahjum viimased 12 kuud olnud samas suurusjärgus.
Punaste laenude arv on mul sel kuul märkimisväärselt kasvanud. Halbade laenude osakaal on suurenenud ligi kaks korda - 1,6% -> 2,7%. Ausalt öeldes ootasin seda juba varem, jaanuaris tõusid ju 4-5 aastaste laenude intressid üle 30% ja jäidki sinna. Kuidas teistel?Huvitav mis toimub, hiiliv majanduslangus?
- 1
- 2