• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
Tekkis siin seda suurt kisa vaadates küsimus et kuidas siiani kohtust läbi käinud laene tagasi on saadud. Mõtlen siis protsentuaalselt kui paljud laenud jäävadki püüdmatuks. Ehk selle protsendi suurus rahustab maha siinsed paanitsejad.
margsu
arne
Teilt küsiks vastu. Kui me selle tegelase kiirkorras kohtusse annaksime, kas arvate, et raha hakkab laekuma? Meie ei arva. Pahatahtliku laenaja puhul ei tähenda kuu siia-sinna suurt midagi. Üldiselt tasuks nii mõnelgi siinsel torisejal võtta ette paber ja pliiats ning tegeleda veidi matemaatikaga. Valemis “SUMMA = viivise/intressi määr X AEG” on määrad konstandid, AEG muutuja.
Ma ei arva midagi vaid püüan lihtsalt aru saada, et mis valemi järgi asi käib. Minu jaoks tundub kirjeldatud laenaja puhul võlgu olemise ja kelmuse piir üsna õrnõhuke ja seepärast tundub kohtutee “õiglane” isegi kui rahalist kasu sest pole.

Minu arust pole see torisemine. Ja üldiselt arvan end suutvat metsa puudelt nha ja olen portaali võimaldava (riski arvestava) tootlusega rahul.
procyonlotor
procyonlotor
Kohtusse minnakse igal juhul, selle pärast pole vaja muretseda.
Omaraha.ee
arne
margsu
Tekkis siin seda suurt kisa vaadates küsimus…
Rusikareegel on selline, et kui asi läheb kohtusse ja sealt edasi täiturile, siis esimese aasta jooksul ei näe investor mingit raha. Võla kustutamiseks kulub veel 1-3 aastat.
See oli öeldud kogemuste baasil, ilma arvutusi tegemata. On muidugi nii paremaid kui halvemaid juhtumeid, ehk siis, kas saab kiiremini või ei saa midagi. Meiepoolne tegevus toimub ka enne kohut (peale ülesütlemist) ja pärast kohut (enne täiturit).
Omaraha.ee
arne
Investeering nr: S11024320

Küsimus portaali haldajatele, mis kamm selle investeeringuga on? Klient tegi viimase makse 07.2013, viimati on kliendiga ühendust üritatud võtta 11.2013, edasi täielik vaikus.

Miks, mis toimub, kas saaks rohkem tagasisidet, hetkel paistab, et laenlihtsalt ripub kuskil dimensioonides ja keegi sellega ei tegele. Ma kindlasti leiaks selliseid veel, hetkel tõin selle näite kuna see mu punaste listis kõige vanem võlg (laen aastast 2011).
profit
profit
Investeering nr: S11024320.
Inimene maksab ju! Peale 07.2013 neli makset sh kaks jaanuaris ning sugugi mitte 10-20€. Seis on kehva aga inimene pingutab. Mis me peaksime temaga tegema?
Omaraha.ee
arne
Arne, mina näen laenu logist niipalju:

08.07.2013 Tagasimakse +3,94 € Teostatud 17.07.2013
08.07.2013 Intress +0,52 € Teostatud 08.07.2013
15.07.2013 Viivis +0,03 € Teostatud 15.07.2013
16.07.2013 Viivis +0,01 € Teostatud 16.07.2013
17.07.2013 Viivis +0,00 € Teostatud 17.07.2013
08.08.2013 Tagasimakse +4,04 € Hilinenud
08.08.2013 Intress +0,42 € Hilinenud
06.09.2013 Viivis +0,10 € Teostatud 06.09.2013
08.09.2013 Tagasimakse +4,14 € Hilinenud
08.09.2013 Intress +0,32 € Hilinenud
08.10.2013 Tagasimakse +4,25 € Hilinenud
08.10.2013 Intress +0,21 € Hilinenud
08.11.2013 Tagasimakse +4,45 € Hilinenud
08.11.2013 Intress +0,11 € Hilinenud
30.01.2014 Viivis +0,31 € Hilinenud
30.01.2014 Viivis +0,50 € Hilinenud
30.01.2014 Viivis +0,50 € Hilinenud
30.01.2014 Viivis +0,41 € Hilinenud

Ehk on siis nii, et laenuvõtja maksab, aga tagasimakstav summa on nii väike, et ei kajastu kõikide sellesse laenu investeerinud inimeste “laenulogis”? Oleks väga abiks kui te paneks selliste punaste laenude juurde info, et laenuvõtja on huvitatud tagasimaksmisest ja reaalsed maksed ka toimuvad, oleks abiks riski hindamisel, kas laen müüa või mitte. Ma ei välista, et olen päris palju laene sellele põhjusel maha müünud kuna mul pole infot mis tegelikult toimub.

profit
profit
Mina näen laenu logist niipalju…
Kõik õige. Tal on 7-8 laenu põhiosa jäägiga ligi 1900€. Arusaadavalt laekub ühele investorile väike summa.
Selliseid kommentaare me üritamegi panna aga nagu kirjutame, et võlglane on lubanud või üritab maksta ja siis jällegi kuu-kaks ei maksa, tõuseb foorumis kisa taevani. Kui on küsimus, kas müüa või mitte, saatke poskasti kaudu kiri. Nii teevad paljud.
Tänaseks on üsna kindel, et uus võlgade väljaostmise süsteem tuleb ja tõusma peaks hakkama ka senine väljaostu protsent. Aga tõus ei saa olema kiire, ise me loodame jaanipäevaks 35%, aasta lõpuks 40%.
Üks detail veel. Kui inimesel on kümmekond väiksemat lepingut ja ta jääb võlgu, lähevad kõik laenud korraga hapuks. Me ei saa teha kümnele laenule 20 euroseid menetlustrahve, see “tapaks” ta ära. Antud juhtumi korral olemegi teinud väiksemaid hoiatusi ühe või teise laenu alt ning seal ongi vastav info olemas. Teie episoodis kahjuks tõesti mitte. Nüüd sai pandud.
Omaraha.ee
arne
arne
Juhtudel kui laenajal on mitmeid lepinguid(ja võlasumma suhteliselt suur) aga tasub iga kuu või mingi ajavahemiku tagant (nö regulaarselt), siis võiks see info ollagi kõikide lepingute juures.
Tõepoolest ei pruugi kuni 50€ makse puhul jätkuda kõikide lepingute jaoks senti mida laekumiseks investorile jagada. Lihtsalt info võiks olla, et toimuvad laekumised kord kuus või kvartalis.
ipc
ipc
Juhtudel kui laenajal on mitmeid lepinguid…
Täiesti nõus, üritamegi seda teha. Maksete kustutamine toimub ajalises järjekorras, mistõttu väikeste summade puhul võib juhtuda, et inimene maksab aga mõned lepingud ei saa midagi.
Omaraha.ee
arne
Loan amount:
Loan period:

Repayment:

Get an offer within few minutes!

* This is a representative offer.

Log in