veigo18
Vaatame kujunduse üle.
Investorina näete Te niikuinii ainult ühte skoori. Vaevalt see Teid rahuldab. Investorite skaala teeme ära, kuid hetkel see töös ei ole, sest muud tööd on pooleli.
Sorry, viimasest lõigust ei saa aru. Minu eelmise jutt käis kohtujärgsete viiviste kohta - meil ei ole kombeks nendega üle pingutada. Kogemused ütlevad, et see ei tee olukorda paremaks.
Omaraha.ee
arneSain siis valesti aru. Minu jutt on viivistest enne kohut.
Sorry, viimasest lõigust ei saa aru. Minu eelmise jutt käis kohtujärgsete viiviste kohta
arneKohtusse andes saab koheselt esitada nõude katulevikkus tekkivate viiviste osas. Seda nimetatakse “jooksvaks viiviseks” ja selle arvestamine algab kohtuotsuse tegemisest ja lõpeb viimase põhiosamakse tegemisega. Sama skeem on edukalt toiminud isePankuris. Tegelikult on see suht. ennekuulmatu, et viivise nõudmine lõpetatakse mõne kuu mõõdumisel seoses kohtumenetlues alustamisega.
arneKohtusse andes saab koheselt esitada nõude katulevikkus tekkivate viiviste osas. Seda nimetatakse “jooksvaks viiviseks” ja selle arvestamine algab kohtuotsuse tegemisest ja lõpeb viimase põhiosamakse tegemisega. Sama skeem on edukalt toiminud isePankuris. Tegelikult on see suht. ennekuulmatu, et viivise nõudmine lõpetatakse mõne kuu mõõdumisel seoses kohtumenetlues alustamisega.
Võlglastega peaks tegelema karmilt ja viivist tuleks võtta ikka maksimaalselt täies ulatuses. Vastasel korral tekib huvide konflikt, st portaali huvides on kasvatada laenumahtusid ja sealt tulu teenida. Mida lõdvema poliitikaga laene välja antakse ja välja nõutakse, seda kergem on uusi laenajaid leida. Investori jaoks on määrav tegur laenude kvaliteet.
timo
margsu
… minu portfellis on oma neli tegelast kes ei ole kunagi midagi tagasi maksnud ning üks minu arvates hämaja. Ehk et viis inimest kes on pahatahtlikult laenanud. Kaks kusjuures on kriminaalkorras karistatud ja niipalju kui netist kohtudokumente uurisin siis pole neil ka erilisi sissetulekuid…
Mis nende tegelaste skoorid siis olid siis kui laenu andsid? Kas skoorid on muutnud ntx Krediidiinfos, peale sinu laenude pankrotti?
/ peab arvestama sellega, et mida rohkem portaal teeb tausta uuringut seda kallimaks läheb laenamine…
OR suur eelis - laenamise ja administreerimise odavus, mis teeb võimalikukt lühikeseks ajaks laenamise
OR miinus - laene pole võimalik müüa, mis aga pole tähtis lühikeseks ajaks laenamise puhul
Kuna räägiti siin ka IPst.. oman ka seal portfelli
IP eelised - parem tausta uuring, likviidne laenude järelturg, parem isepakkujate süsteem
IP miinused - admin kulud on kõrged, mis teeb lühikeseks ajaks laenamise mõtetuks. Laene, mis oleks 24 kuust lühemad seal praktiliselt ei liigu.
MY TAKE AWAY … lühiajaline portfell kuni 12 kuud ORs pikemajaline IPs.
Siin räägiti kuhtusse minekust ja sellest kui karmilt tuleb võlglastega käituda..
Pidage meeles, et meie kohtusüsteem on kuritegelaste suhtes kõige “humaansem” maailmas… olete kõik vist meediast juba kuulnud kuidas Eestis oma kodus varast kinnipidades saab inimene endale kriminaalse süüdistuse.
Nu tak vot.. mina olen korteriühistu juhatuse liikmena võlglaste teemaga kokku puutunud… lahendatakse case by case seda küll .. aga enamik juhtudel võlausaldaja saab tagasi vaid põhiosa. Intressid ja viivised võiteilusasti unustada kui punaseks läheb.
Äkki minu kogemus on olnud lihtsalt liiga negatiivne, kuid illusioone ma ei külvaks..
aleks781
Pidage meeles, et meie kohtusüsteem on kuritegelaste suhtes kõige “humaansem” maailmas… olete kõik vist meediast juba kuulnud kuidas Eestis oma kodus varast kinnipidades saab inimene endale kriminaalse süüdistuse.
Nu tak vot.. mina olen korteriühistu juhatuse liikmena võlglaste teemaga kokku puutunud… lahendatakse case by case seda küll .. aga enamik juhtudel võlausaldaja saab tagasi vaid põhiosa. Intressid ja viivised võiteilusasti unustada kui punaseks läheb.
Äkki minu kogemus on olnud lihtsalt liiga negatiivne, kuid illusioone ma ei külvaks..
Mul endal oleks selline idee, et kui omaraha vahendab investoritele laene ja mõned neist hapuks lähevad, siis selliste laenude pealt tehingutasu võtta ei tohiks. Selle peaks tagastama ja see võiks minna investorile hiljem kasvõi ettemaksuks.
Kui ma ostan praakteleviisori, siis on loogiline, et pood tagastab mulle raha või vahetab välja.
timo
Kui ma ostan praakteleviisori, siis on loogiline, et pood tagastab mulle raha või vahetab välja.
probleemsed laenajad grupis 600+ ja 700+
margsu
timo
Mul endal oleks selline idee, et kui omaraha vahendab investoritele laene ja mõned neist hapuks lähevad, siis selliste laenude pealt tehingutasu võtta ei tohiks. Selle peaks tagastama ja see võiks minna investorile hiljem kasvõi ettemaksuks. Kui ma ostan praakteleviisori, siis on loogiline, et pood tagastab mulle raha või vahetab välja.
Ehk siis kasud investorile ja riskid Omarahale? :-) Et televiisorivõrdlus paika peaks oleks situatsioon pigem see, et lähed elektroonikapoodi kaebama, et nende müüdud telekas näidatakse halbu saateid. :-)
Siinne laenutegevus peaks ikka kõigile mõttekas (=kasumlik) olema.