• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
Kassakas
S13224671?
Kommentaarid on ju väga asjakohased. Eks nad sellised lakoonilised ju olegi, mis parata. Kui inimene meiega ei suhtle, siis on raske midagi asjalikumat kirjutada.
Aga räägime hoopis sellest, kuidas võlgane kohtutäituri kätte anda. Paraku reguleerib seda seadus ja üsna konkreetselt. Kõigepealt tuleb inimesega suhelda, saata kiri, siis anda talle aega sellele reageerimiseks. Siis tuleb saata teine kiri ning jälle oodata. Lõpuks tuleb leping üles öelda ja ikka veel oodata. Alles siis läheb asi kohtusse, mingi aja möödudes tuleb sealt otsus ja alles siis jõuame täiturini, kuid ka see ei tähenda veel raha. Umbes nii see paraku käib.
Omaraha.ee
arne
Juhiksin tähelepanu veel asjaolule, et OR- süsteemis lõpeb kohtu läbinud nõuetel intressi ja viiviste arvestamine. See tähendab seda, et peale kohut ei tooda investeering enam sentigi ning võib jääda aastateks inflatsiooni pureda.

Alternatiivina pakutakse investeeringule sisuliselt 65-70% garantiid, mille võib ebaedu korral 90 päeva pärast uuesti teenima panna.
maus
dubow
Kas kuskilt on võimalik näha, palju mingis ajavahemikus, punastelt/kollastelt laenudelt viiviseid, intresse ja põhiosa on laekunud?
Viiviseid näeb statistika alt aga seal on tõesti kõik ühes potis. Eraldi kahjuks ei näe. Samas on ju näha, et see pott on üsna väike.
Näiteks üks investor, kes tegusteb siin üsna algusest peale ja on investeerinud umbes 100'00 €, on teeninud viivist 1'700 €. Mingi ülevaate suurusjärgust peaks see number andma.
Omaraha.ee
arne
maus
Juhiksin tähelepanu veel asjaolule, et OR- süsteemis lõpeb kohtu läbinud nõuetel intressi ja viiviste arvestamine. See tähendab seda, et peale kohut ei tooda investeering enam sentigi ning võib jääda aastateks inflatsiooni pureda. Alternatiivina pakutakse investeeringule sisuliselt 65-70% garantiid, mille võib ebaedu korral 90 päeva pärast uuesti teenima panna.
Täpselt nii arutleme meiegi. Eks küsimus ole lõpuks ikkagi selles, kui pajlu neid 65-70% lepinguid on. Kui näiteks 5%, millega peaksime hakkama saama, siis läheb kaotsi ju vaid 2% investeeringust.
Omaraha.ee
arne
Mina pooldan ka praegust süsteemi ise otsustan mis teen.
veiko1234
Portaalil on kindlasti piisavalt statistilisi andmeid et teha selline ettepanek enda jaoks suhteliselt riskivabalt arvestades hapude laenude sissenõudmise ajalooga, võimaliku inflatsiooniga jne.

Minul ei ole piisavalt andmeid selleks et eelistada yht või teist systeemi. Myygiprotsent pole ainus näitaja.

Samuti mõistan soovi tulla vastu investoritele keda praegune myygi protsent ei rahulda.
Kyll aga mind huvitab see, kuidas portaal plaanib investori võimalust soovi korral oma hapu laen maha myya muuta kohustuseks ilma investori enda nõusolekuta.
mutabor
Vaatasin oma punased pisteliselt üle. Olen siin aasta investeerinud ja ~5% portfellist on punane. Esimesed punased on tänaseks juba 8 kuud vanad. Laekunud pole sealt suurt midagi. Pärast kohut kirjutatakse intressid üle ja nende arvestus peatub - 24% saab 8%?!? pluss teist samapalju viiviseid, aga raha pole ikka. Võibolla teistel on kuidagi paremini läinud, aga mul ei ole seni ükski punane posiitivse lõpuni jõudnud. Mina müüksin täna kõik punased automaatselt 70% maha. Pool aastat tagasi poleks see mulle meeldinud. Veel parem, kui saaks näiteks 1000-900 skooriga 80%, 800 skooriga 70% ja ülejäänud 50%.
Ehk saab portaal avaldada mingit täpsemat infot/statistikat, palju punastest laekub, kaua läheb kohtu ja täituriga ning millal ja kas sealt üldse midagi laekub? Saavad ka need, kellel veel punaseid ei ole või kes loodavad sinisilmselt (nagu mina natuke aega tagasi), et peale kohut rahalaev täituriga nende õuele purjetab, natuke selgema pildi.
Või on mõni kauem investeerinu teinud punaseid jälgides ise statistikat ja viitsib mõned numbrid välja panna, mis ootama motiveeriks.
dubow
Olen dubow'ga nõus, infot on vähevõitu, enda portfell ka veel liiga noor, et selle järgi midagi arvata. Rohkem läbipaistvust aitaks paremini otsustada. Hea oleks näha pankrotistunud laenude määrasid ning nende tagasisaamise dünaamikat. Võib-olla oleks asjal jumet, aga ei oska millegi põhjal kalkuleerida.
Kassakas
Olen ilmselt poolt.

Jutud levivad portaalide vahel, et 80% saadakse hapudest laenudest kätte. Niisiis 60%-70% kohe kätte ning see kasvama uuesti panna on investorite jaoks palju parem.
Seisev raha, seal juures fikseeritud madal tootlus näib õnnetusena ja mida täpsemalt loodetakse juurde saada? Üle 80 protsendi hapudest viimast 20% loota on minu silmis mõttetu.

Muidugi Omaraha keskkonna poolt sooviksin saada garantiid, et hapuks minemise tingimusi kuidagi moodi ei muudeta, näiteks oluliselt graafikus ette poole tuues ning sundides lepinguid rohkem punasesse.

Edit. On teada, et võõrast vara ei kohelda enamasti kunagi isiklikuga võrdväärselt, jääb küsimus kuidas koheldakse lepingute esimest kolme kuud ning kuidas see suhtumine pruugib muutuda. Hapude laenude 3-5% lähedale toomine võimalik, et ei paista prioriteedina.
oppear
mutabor
Kyll aga mind huvitab see, kuidas portaal plaanib investori võimalust soovi korral oma hapu laen maha myya muuta kohustuseks ilma investori enda nõusolekuta.
Ei julge sel teemal väga veel spekuleerida. Vanade lepingute puhul tuleb ilmselt saada investori nõusolek. Kui kõiki kokku ei saa, jääb kehtima vana skeem. Uute puhul saame teha muudatuse üldtingimustesse.
Omaraha.ee
arne
Loan amount:
Loan period:

Repayment:

Get an offer within few minutes!

* This is a representative offer.

Log in