• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
Algatan diskussiooni tagatisfondi teemal. Meil oleks oluline teada investorite arvamust!

Hetkel on väljamakse 33% kandis, mis tundub investoritele väike ja hapusid laene praktiliselt ei müüda. Fond muudkui kasvab. On olemas konkreetsed plaanid olukorra parandamiseks. Oleme üsna kindlad, et jõuame üle 40%, kuid juba 50% tundub hetkel roosa unistusena, suuremast numbrist rääkimata. Paraku ei muutu siin midagi üleöö, ka 40% võtab aega ja arusaadavalt ei rahulda ka ootamine tänaseid investoreid.

Alternatiivina võime pakkuda täiesti uut lahendust. See oleks automaatne sundmüük 90 päeva võlas olevatele lepingutele kohe peale 90 päeva saabumist. Minimaalne hind oleks 60, reaalne 70, lagi 80%.

Mida sellisest skeemist arvatakse?

Omaraha.ee
arne
Järelturu võimalus alternatiivina võiks ka siin arutluse all olla.
dave6
dave6
Järelturu võimalus alternatiivina võiks ka siin arutluse all olla.

Võime arutada ja ongi arutatud, võin ka konkreetselt öelda, et see on meil plaanis. Paraku hapude laenude osas meie siin mingit revolutsiooni ei näe. Kui jutt on 60-70%-st siis mina ei tea kedagi, kes teaks kedagi, kes ostaks 90 päeva vanuseid laene sellise hinnaga.
Omaraha.ee
arne
Kuidas kujuneks see 60, 70, 80%?

Kas see tähendab seda, et kõik üle 90 päeva võlas olevad lepingud lähevad automaatselt müüki ja mingit valikuvõimalust investorile ei jää?

Mina eelistaksin sellist varianti kus ma saaksin valida kas oodata või kohe müüa. Peale üheksakümnendat päeva võiks investoril olla paar nädalat otsustamiseks kas müüa või oodata. Kui ta selle aja jooksul valikut ei tee siis läheks võlg automaatselt sundmüüki.
Ootele jääv võlg on aga juba investori risk. Ta kas saab selle koos intressidega tagasi või kannab 100% maha, sest nagu aru saan kaetakse sundmüügi kulud tagatisfondist. Vaevalt ootel olevatele võlgadele sellisel juhul väga palju resurssi jääb.

Siin tekib aga mulle siis kohe jälle küsimus, et kas Omaraha käsitleb sundmüüdud ja ootel olevaid võlgu võrdsetel alustel.
Raika
60-80% hapude laenude tagastus oleks pealtnäha ilus soov aga klausel 90päeva pärast laenu hapuks minemist ja seda automaatselt kõlab küllalt hirmutavalt.

Peab arvutama nii portaali üldstatistika kui isikliku portfelli alusel.
Praegu tõesti ei ole suurt huvi müüa(harval juhul on siiski müüdud) kuna nii mõnegi laenu puhul tagastusprotsent oluliselt madalam kui keskmisena märgitud 33%. Mis tähendab seda, et suurem on tõenäosus, et mõne laenu hilisem “recovery” toob parema tulemuse.
ipc
Mina sellisest skeemist eriti ei arva. Ma ei ole kindel, et sellisel juhul oleks portaal üldse huvitatud võlglastega tegelemisest enne 90 päeva. Minu jaoks oleks ideaalsem olukord, kus laenuga hakataks tegelema aktiivselt juba varem, 60 päeva möödudes ning lõpuks saavutataks olukord, mida väidab portaali statistika, kus halbade laenude osakaaluks näidatakse 3-5% vahemikku.
Kassakas
Raika
Kuidas kujuneks see 60, 70, 80%…
60-70-80 kujuneks nii, et 60 me garanteeriks, 70 hindaks reaalseks ja üle 80 põhimõtteliselt ei läheks. Isegi kui fond võimaldaks, et toetaks me 100% väljamaksest. See võtaks investorilt viimsegi valvsuse.
Jutt on jah sundmüügist. Kümnete investorite küsitlemine kõne alla ei tule. Kõigilt me kindlasti nõusolekut ei saa ja isegi kui saaks, võtaks see aega. Paari nädala lisamine pole ilmselt probleem aga mida see annab? Kuhugi tuleb kriips tõmmata ja miks mitte praeguse 90 päeva peale?
Omaraha.ee
arne
ipc
60-80% hapude laenude tagastus oleks pealtnäha ilus soov…
Mis teid konkreetselt hirmutab? Nagu mainite, teeniks mõne laenu puhul kindlasti rohkem kui 33% - õige. Kõigi hapude laenude kohta peaks min 60% olema siiski väga hea tulemus.
Omaraha.ee
arne
Kassakas
Mina sellisest skeemist eriti ei arva. Ma ei ole kindel, et sellisel juhul oleks portaal üldse huvitatud võlglastega tegelemisest enne 90 päeva…
Täiesti kindlasti tegeleme me võlglastega kõik need 90 päeva, võibolla rohkemgi kui praegu. Eeskätt on meile vaja siiski lojaalseid kliente, mitte kohtuid ega täitureid.
Omaraha.ee
arne
Küsimine käiks ju ikka automaatselt. Üheksakümnendal päeval tekivad nõude juurde kaks nuppu “müün” ja “ootan” mis näiteks sajandal päeval kaovad. Süsteemi lihtsuse huvides saab investor teha valiku vaid korra. Müüdud nõuet ei saa enam ootele tagasi panna ja ootel olevat müüa.

Kui aga nüüd valida sundmüügi ja olemasoleva olukorra vahel siis valin olemasoleva.
Raika
Loan amount:
Loan period:

Repayment:

Get an offer within few minutes!

* This is a representative offer.

Log in