• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
olavi
Leidsin ühe sellise laenu, kus 11 päeva jooksul on kliendile määratud kaks 30 euro suurust trahvi. Laenusumma kusjuures vaid 500. Kokku on klient saanud trahvi juba 180 eurot. Võlgnevus tekkis 15.05.2014.Või on nii, et kui mulle alguses määratakse 10 eurot trahvi ja siis mingi aeg hiljem 20 eurot, siis seda 10 eurot enam tasuma ei pea?

Huvitaks ennastki see. Oled vastuse saanud?
Sull_S
Mul samuti leidub üks laen laenusummaga 320€, kus 14 päevase vahemikuga tehtud kaks 30€ trahvikirja. Miks väikestel laenudel nii suured trahvisummad? Näiteks, laenusummaga 1520€, on tehtud trahvid suurusega 5€ ja 10€.
rpz
Võtan näiteks lepingu nr 13168860.Viimane laekumine oli 6 kuud tagasi ja siiski ainul viivised ja intressid kokku alla euro. Viimane memo teatab,et klient asub võlga kustutama mai lõpust.
See võib olla tõde,kuna kustutab portaali menetlustrahve,milliseid on kokku määratud kuuel korral ja need moodustavad 80 pr.laenust.Menetlust tegelikult aga polegi.

Teine sageli esinev situatsioon, kus klient on võlglane,ei vasta süstemaatiliselt telefonile, kirjadele,samas portaal laob trahve ja korraga märge-otsitakse kompromissi.Kellega? Ühtegi eelnevat kontakti võlgnikuga pole näha.
Mida peaks investor oletama?
JEMaa
Kas poleks lihtsam luua tegevuskava probleemsetele laenudele. Hetkel on rohem selline tujudega tegelemine. Ma näeks asja nii.

1 Jaanuar - Väljastati laen 0 päeva

1 Veebruar - Tagasimakset ei teostata 30 päeva

2 Veebruar - Klient saab teavituse mitte tasumise kohta 31 päeva

10 Veebruar - Kliendiga võetakse ühendust telefon/mail 40 päeva
Trahv 5€
20 Veebruar - Kliendiva võetakse veel korra ühendust. 50 päeva
Trahv 10€
1 Märts - Klienile saadetakse ametlik kiri mitte maksmise korral lisatakse
maksehäiretesse. 60 päeva
Trahv 20€ + klient maksab ametliku teavituse kinni X€
10 Märts - Klient lisatakse makse häire registrisse 70 päev
Trahv 30€
20 Märts - Klienti leping lõpetatakse ja kogu summa läheb makse häiresse 80 päev
Trahv 50€
1 Aprill - Omaraha.ee otsab tagasi hapuks läinud laenu. 90 päev.

Selline oleks minu arusaam asjast. Kogu asja ajamine oleks läbipaistev nii investorile kui võlgnikule. Seda saaks rakendada juhtudel, kui klient ei anna näole ja võimatu on kontakti leida. Muidugi, kui raskustes klient teeb igati koostööd omarahaga siis läheb käiku varjant 2 kuid hetkel pole ei kumbagi varjanti laual.

Aloc
Toon ühe näite (L13228015).
Võlgnik on võtnud laenu 30.09.2013. Oma ainukese osalise tagasimakse teostas ta 7.11.2013. Esimesel-teisel võlakuul tegeleti võlgnikuga umbes neli korda kuus, seejärel veel sagedusega korra kuus. Edasi juba üle mitme kuu. Vahekohtusse esitati hagi alles 23.10.2014.
Minu küsimus on, et miks portaali poolt läbiviidavas võlamenetluses ei peeta kinni lepingulistest tähtaegadest? Saaksin paindlikkusest ja vastutulelikkusest, aru kui võlgnik ilmutaks mingisugustki aktiivsust; aga kui talt ei tule mitte mingisugustki vastust, siis mis on sellise tegevusetuse põhjendus?
(Palun oma küsimusele viisakat vastust).
p.9
Sooviksin portaali poolset vastust esitatud küsimusele.
p.9
Võib-olla eksin, kuid tundub, et portaal tahab ka raha teenida. Mis enda investeeringutest on (vahe)kohtule edastatud, on kõik enamvähem nõudes 2X laenusumma. Ehk siis oodatakse, kuna viivised ja intressid ja leppetrahvid duubeldavad võlasumma, sest rohkem ju välja ei mõisteta vist? Investorile tiksub aga samal ajal intress ja viivis, kui õigesti olen aru saanud.
Barclay
Barclay
Võib-olla eksin, kuid tundub, et portaal tahab ka raha teenida. Mis enda investeeringutest on (vahe)kohtule edastatud, on kõik enamvähem nõudes 2X laenusumma. Ehk siis oodatakse, kuna viivised ja intressid ja leppetrahvid duubeldavad võlasumma, sest rohkem ju välja ei mõisteta vist? Investorile tiksub aga samal ajal intress ja viivis, kui õigesti olen aru saanud.

ärme unusta, et ka portaalile tiksub viivis… 20% intressitulust läheb ju portaalile ning viivis on sama intressiga ehk sellest ka 20% läheb portaalile

aga ikkagi ma ei kurda praegu väga, eks läheb aega kah nende laenude väljanõudmisega ja ega see pankrotistumise osa nii suur ole, et nutma peaks
olavi
olavi
viivis on sama intressiga ehk sellest ka 20% läheb portaalile

Viiviselt ei lähe midagi portaalie, kogu viivise saab investor.
Omaraha.ee
arne
Mulle meeldiks kui ka investorile jagataks natuke infot tema investeeringute käekäigust. Kui pool aastat on võlgnikule saadetud ainult trahvikirju ja midagi muud ei ole toimunud siis ….
Aga ju see on nii salajane tegevus, et investor ei tohigi sellest rohkem teada.
leopold
Loan amount:
Loan period:

Repayment:

Get an offer within few minutes!

* This is a representative offer.

Log in