• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
margsu, mis skoorigrupist Sul need tegelased on?
dubow
600 - 700 ja 800 - 900
margsu
Mullegi tundub, et hapususe protsent on hakanud kasvama. Võrreldes eelmisi aastaid käimasolevaga tundub ka, et skoorimine on läinud tugevalt kaldu 901-1000 skoorigrupi poole (omaraha.ee ei soovi kommenteerida), lisaks hiljutine uudis, et 901-1000 grupi hapude laenude tagatisfondi väljamaksete protsenti vähendadatakse.

Eelnevat arvesse võttes ei soovi kohe sugugi madala protsendiga laene väljastada, samas kuna vaba raha hulk portaalis on hüpanud juba 150k peale (mitu 10k laekumist, huvitav kas mõni ettevõte?) siis kõrgema protsendiga laenud ei lähe ja ilmselt tuleb hakata otsima uusi investeerimisvõimalusi. Aga omarahale head vana aasta lõppu ja veel paremat uue algust. Usun, et selle ettevõtte tulevik on edukas.
LehmanBrothers
Olen olnud siin tegev napilt üle kolme kuu ja kollaste laenude protsent on umbes 9 ringis. No ütleme, et on veel talutaval piiril, eks näis, mis tulevik toob. Punaseid laene veel pole, sest tegutsemise aeg pole olnud piisavalt pikk. Punaste kandidaate on aga juba tekkinud küll. Vaatasin üle ka nende nn. staarvõlgnike võlamenetluse memod ja siin mulle küll näib, et see 90 päeva on ikka natuke pikk aeg tulemuseta kirjade saatmisteks ja helistamisteks. Mõtlen, et kui ikka on selgelt nähja, et laenaja on pahatahtlik, ei vasta ühelegi kirjale ega kõnele, kas siis ei võiks asjadele ametlikku käiku anda natuke varem? Kuidas teistele tundub, kas näiteks 60 päeva ei oleks asjakohasem tähtaeg, muster on selleks ajaks juba küllalt hästi välja joonistunud?
Kassakas
no tegelikult kui ma enda üht võlamenetlus memot vaatasin siis seal on peale paari mitte vastamist kiri et öeldakse laen üles kahe nädala jooksul kui midagi ei muutu ja vähemalt niipalju muutus et lubas ära maksta Jaanuaris.
margsu
tegutsen siin portaalis nüüd tapselt 1 aasta (umbes samaväärne portfell ka IPs). Kollast on 11% ja 14% portfellist on “punased” lepingud. IPs on pisut parem pilt, kuid otseselt need omavahel võrrelda ei saa kuna konkurentudel punaseks läheb peale 61 päeva. Sellist on umbes 11% seal +6% viivises.
Jummybear
>Jummybear

14% punast tähendab, tegelik kahju on vaid 7% arvestades müüki tagatisfondi.

Oletan, et enamik punaseid on 600-700 grupis ja seal selliseid kokku on 20% ringis.

Arvestades, et et laenatamine sinna on 35%+ siis aastane IRR 600-700 grupis on ca 25%.

Igatipidi korralik tulemus ju…
aleks781
aleks781
>Jummybear14% punast tähendab, tegelik kahju on vaid 7% arvestades müüki tagatisfondi.

Seleta palun kuidas 7% said?
mutabor
Minu arust saab fondidest kõikidest punastest laenudest olenemata skoorist tagasi 30%.

Endal kokku väljalaenatud summast (ehk siis mitte hetkejäägist) kollaseid 6,4% ja punaseid 1,1%. Mitmetest kollastest saavad peagi punased. Laenud olen väljastanud vahemikus juuni-september 2013 ja nendest 71% on üle 900 skooriga. 900+ skooriga laenajates on kollaseid sama protsent mis kehvemagi skooriga laenajatel. Hetkel juurde investeerida ei soovi, jälgin huviga olemasolevate laenude arengut.
procyonlotor
LehmanBrothers
Mullegi tundub, et hapususe protsent on hakanud kasvama.

Olen ise vaid veidi alla aasta siin tegutsenud, kuid selge tendents on punaste laenude osakaalu kasvu ja intressimäära languse suunas. Miskipärast portaali koondstatistikas ma seda ei tähelda.
Hetkel on mul 53st võimalikust lepingust (maha arvestatud viimase 90 päeva jooksul sõlmitud lepingud) 5 punased, mis teeb ligikaudu 10%. Toonitada tuleb veel seda, et 3 nendest on 900 ja üle selle skooriga ning valdavalt ei ole juba esimestesest tagasimaksetest alates soovinud laenu tasuma hakata.
Kollaste hulgas on aga potentsiaalseid punaseid veelgi lisandumas ning ausalt öeldes investeerimisriski ning tootluse suhe hakkab tasapisi oma atraktiivsust kaotama.
Viimase kuu jooksul ei ole ka oktoobrist 15% võrra madalama intressiga ühtegi laenu välja läinud ja ma ei saa aru, kas raha laenatakse välja üldse ilma tootluseta või tõesti balansseeritakse väga osavalt pangahoiustest pisut kõrgemal tasemel? Kui nüüd kenasti tulusid deklareerima hakatakse, leidub kindlasti mitmeid, kes enda “hajutatud” portfelli reaalset tootlust üsna kriitiliselt hindavad.
Kahjuks on võlgu jäämine ja selliselt elamine vist sama normaalseks saamas, kui krediitkaardi abil ilutulestiku taevasse laskmine.
Omalt poolt soovin aga kõigile investoritele edukat alanud aastat ja portaalile pikka meelt selle kõige läbi jahvatamises!
sagrimees
Loan amount:
Loan period:

Repayment:

Get an offer within few minutes!

* This is a representative offer.

Log in