Jummybear
Huvitav mis asi mul viltu läks? Hetkel küll pakkuda ei oska.. äkki intressid olid liiga kõrged? Mu tingimused on järgmised (aga need muutuvad kogu aeg ehk see on nö hetkeseisuga):
Vaatan neid intresse ja mulle tundub, et selliselt saab sisse vist ainult madalamatesse skooridesse ja sealt see risk. Minu kogemuse järgi on punased skooriga tugevas korrelatsioonis. Peaksid intresse skooride vahel ehk rohkem differentseerima, suurema skoori puhul langetama ja madalama puhul tõstma. Vaata näiteks Oosmo numbreid.
Vaatasin portaali statistikast, et halbade laenude osakaal on selle aasta jooksul kahekordistunud. Sama tendents kajastub mu isiklikes laenudes. Mida portaal selleks teeb, et asja parandada?
Blacu
Huvitav, et portaali administraatorid ei ole väga aktiivsed võlglastega seotud teemades investorite küsimustele vastama. Siin on viimane admin'i poolt tehtud postitus maikuust, teises sarnases teemas juulist. Ühtegi konkreetset vastust võlglastega tegelemise, trahvikirjade jms kohta pole aga üldse tulnud. (Mul endal on samuti paar sellist laenu, mis on kohtutäiturile läinud ja millega edasi pole midagi toimunud.) Foorumis toimuva põhjal jääb vägisi mulje, et portaali haldajaid ei huvita enam investorite heaolu ja raha tagasi saamine, vaid üritatakse viimanegi kui sent endale krabada ja loodetakse lihtsalt, et ehk päris kõik investorid laiali ei jookse. Loodan südamest, et see nii ei ole ja mõni portaali inimene nüüd ka siia viimastel kuudel esitatud küsimustele ammendava vastuse annab.
Kena päeva!
Johan111
Kena päeva!
Johan111
Huvitav, et portaali administraatorid ei ole väga aktiivsed võlglastega seotud teemades investorite küsimustele vastama…
Tere.
Küsige ja Teile vastatakse! Kõikvõimalikesse arvamusavaldustesse ja vandenõuteooriatesse me ei sekku. Reeglina ei sisaldagi need küsimusi, pigem kategoorilisi väiteid. Miks Jürile või Jaanile on helistatud kaheksandal, mitte seitsmendal päeval, me selgitama ei hakka. Võlamenetlus on meie pädevuses ja seda tehakse parimal võimalikul moel. Mis parata, kui see kõigile ei meeldi. Eks tule siingi ette apsakaid, nagu elus ikka.
Uue metoodika rakendamisel andsime teada, et tihendame tunduvalt saja päeva võlamenetlust. Et seda ka tegime, peaks memodest näha olema. Kohtutäituri kohta Te postkastis juba küsisite ja me vastasime. Ei ole päris nii, et annad võla täiturile ja homme laotakse raha lauale. Paljudel juhtudel ei suuda ka täitur midagi ära teha. Meiega kurjustamine siin kahjuks ei aita.
Kas peaksin krabamise ja laialijooksmise juttu ka kuidagi kommenteerima?
Omaraha.ee
Kusjuures viimasel ajal tehakse tõesti võlglastega päris head tööd ja tundub et uued laenajad läbivad põhjalikuma taustakontolli. Kui asi nii jätkub, siis peaks see millalgi ka statistikas näha olema.
timo
arneTervist kõigile.
Soovisin ka portaali toetuseks paar sõna öelda. Arne viitas õigesti asjaolule, et kohtulahendi kohtutäituritele saatmine ei tähenda veel seda, et järgmisel päeval raha saad. Seda kuidas asjad täituri juures käivad, saavad investorid ise lugeda Täitemenetluse seadustikust. Alguseks ehk niipalju, et täitemenetluse algatamisel antakse võlgnikule vabatahtliku täitmise tähtaeg mis ei võil olla lühem kui 10 päeva ja pikem kui 30 päeva.
Palju on võlgnikke kelle vastu on täitmisel 7-9 toimikut, on nähtud ka neid kel 16 või 24 toimikut. Tihti on need erinevate täiturite juures ja võlgnikel pole registervara, millele sissenõuet pöörata. Hea, kui on sissetulek, millest kinnipidamisi teostada. Siis võtabki täitur järjekorda ja ootab kuni 7-9 või 16 või 24 täitetoimikut eest ära täidetakse ja siis jõuab kätte avalduse esitanu kord raha saada. 5-6 aastane ootamine pole kahjuks kuigi haruldane juhtum.
Arusaadavatel põhjustel pole põhjust hakata foorumi vahendusel arutama kõiki täitemenetluse nõkse ja nüansse, eriti neid mis puudutavad võlausaldaja võimalusi võlgnikku survestamiseks, sest siis muutuks see ju “tänuväärseks” õppematerjaliks võlgnikele.
Mina olen samuti portaali toimimisega rahul ja soovin meeskonnale jõudu.
VincentVegaMa olen VincentVega öelduga nõus algusest lõpuni 100%.
Ise töötan juba mõnda aega inkassoettevõttes. Paljud omaraha “punased” mis OR-is maha olen müünud, on just seetõttu, et ma tean võlgniku kohta niipalju, et kui minu antud laenu võibolla kunagi tagastama hakatakse - siis toimub see, ütleme nii (R24, SMS, Credit24, KiirLaen, pangad, jne)…nelja aasta pärast…või läheb kauemgi, selle ajaga saaks võlguoleva põhisumma OR-i investeerida ja teenitud tuluga nulli jõuda.
Seega IMHO, on mõttetu raha seismas hoida, “punases”, oma investeeringute nimekirjas niiehkaa, sest enamus punased on nagunii ka kuskil mujal punased.
Kohtutäitur ja kohus on laenuandja (ja ka võtja) jaoks üldse viimane variant, iga normaalne inkassofirma teeb kõik selleks, et võlgnikul ja laenuandjal oleks selline “üksteisemõistmine” kasvõi iga kuu 10€ maksegraafiku põhise laekumise piires võlgniku poolt, samuti laenuvõtjale oleks mõtekas kohut vältida, kuna kohtukulud igasuguse kaasneva kammajaaga, on laias laastus nõude ja kulude suurus x 2.
Kohtutäitur pole kaugeltki mingi võlusõna, sealt ei saagi midagi tagasi kuna laenuvõtja konto on niikuinii arestitud seaduse piires ja ülejäävad summad jagatakse paraku võlgniku saja laenu vahel, niiet edu ootamisel.
profitLp.“profit”! Olen oma KÜ-s hädas ühe võlglasega. Äkki annaksid, kui võimalik, mulle oma kontaktandmed n.-ö. konsulteerimiseks
uuetmeesProfiti loal võime kontaktandmed postkakti kaudu edastada.
Omaraha.ee
Tänan! Ja jõudu ning head närvi adminnidele praegusel ettearvamatul finantsmaastikul!
uuetmees