timoKuidas lahendada olukord kui investoreid ja raha on kordades rohkem kui laenuvõtjaid? Loteriiga?
Miinimum võiks olla jah 900 grupi puhul vähemalt 25% neto.
Minu arvates on turg parim regulaator.
Hetkel koonrimad laenajad, kes sihivad madalat intressi tõmbavad kärsitud investorid nö rahast tühjaks ja tänu sellele saavad targemad investorid kõrgema intressiga laenudesse sisse. Miinimumintressi kehtestamisel lihtsalt praegused hinnatundlikumad laenajad enam Omarahast laenu ei võtaks, käive langeks ja raha jääks rohkem üle, st teadlikumad investorid teeniks vähem. Keegi võib parandada kui ma eksin.
LehmanBrothers
LehmanBrothersNõus. Ilmselt laenamise nõudlus suureneb ka peale 21.märtsi 2016, sest FI kodulehe andmetel palju laenuandjate ja vahendajate tegevuslube just välja antud pole.
Hetkel koonrimad laenajad, kes sihivad madalat intressi tõmbavad kärsitud investorid nö rahast tühjaks ja tänu sellele saavad targemad investorid kõrgema intressiga laenudesse sisse. Miinimumintressi kehtestamisel lihtsalt praegused hinnatundlikumad laenajad enam Omarahast laenu ei võtaks, käive langeks ja raha jääks rohkem üle, st teadlikumad investorid teeniks vähem. Keegi võib parandada kui ma eksin.
LehmanBrothersSina nimetad siis tarkust (niipalju, kui seda laenajatel üldse on) koonerluseks?
koonrimad laenajad, kes sihivad madalat intressi tõmbavad
vivaldi
Kasutasin laiemas, mittehalvustavas tähenduses, st kooner - kokkuhoidlik inimene. Mitte et sellel antud arutelus mingit tähendus oleks…
Mina ütleks, et mitte laenajaid on väheks jäänud vaid et turul on liiga palju lolli raha.
Tundub, et turg hakkab iseendast ära tapma tasapisi, sest intressid lähevad alla kuid default rate jääb samaks.
Küsimus mida mina esitan endale on kas ma jään endale kindlaks küsides korraliku intessi ja istudes rahaga, või nö “go with the flow” lähen intressidega alla väga määramata tulevikku. Praegu istun veel papiga.
Ettepanek portaalile - alustada kinnisvara finantseerimisega.
Teiseks, pole 100% kindel, kuid arvan et süsteemis limiteeritakse 1 laen - 1 kasutaja. Kui see on nii, siis kui laenajale X sa oled juba raha jaganud ütleme 10 eur inv tingimustega, ning hiljem otsustad tõsta latti 20 euroni selle sama segmendi raames, siis laenajale X (kui ta on endiselt selles segmendis) sa laenatada ikkagi ei saa. Arvan, et see võib takistada raha liikumist.
aleks781
Tundub, et turg hakkab iseendast ära tapma tasapisi, sest intressid lähevad alla kuid default rate jääb samaks.
Küsimus mida mina esitan endale on kas ma jään endale kindlaks küsides korraliku intessi ja istudes rahaga, või nö “go with the flow” lähen intressidega alla väga määramata tulevikku. Praegu istun veel papiga.
Ettepanek portaalile - alustada kinnisvara finantseerimisega.
Teiseks, pole 100% kindel, kuid arvan et süsteemis limiteeritakse 1 laen - 1 kasutaja. Kui see on nii, siis kui laenajale X sa oled juba raha jaganud ütleme 10 eur inv tingimustega, ning hiljem otsustad tõsta latti 20 euroni selle sama segmendi raames, siis laenajale X (kui ta on endiselt selles segmendis) sa laenatada ikkagi ei saa. Arvan, et see võib takistada raha liikumist.
aleks781
Mina ütleks, et mitte laenajaid on väheks jäänud
Siiski siiski, vaadates portaali statistikat läks veebruaris 29 päevaga välja 479 730 €, samas kui märtsis 10 päevaga 126 380 €, korrutame kolmega saame 379 140 €, vahe pole üüratu, samas vaba raha suurenemine 100 000k võrra avaldab juba intressile suurt mõju.
Nagu keegi juba mainis, suur osa kiirlaenufirmadest läheb seoses finantsinspektsiooni nõuetega auti, seega oleks hea aeg korralikuks reklaamikampaaniaks (ma ei tea kas Omarahal juba plaani võetud).
LehmanBrothersSu arvutus kehtib olukorras, kus laene väljastatakse kuu lõikes ühtlaselt
Kuu algus on minu kogemusel siiski aeglasema tempoga kui lõpp
Samuti on märts ehk tulumaksutagastuse tõttu halb kuu võrdluseks, kuigi ajalooliselt on see olnud tugev
Võimalik…
LehmanBrothers
Ma näen viimasel ajal probleemi laenude tagasimaksmisega. Viimase 2-3 kuu jooksul on võlas oleva summa vähemalt minul peaaegu kahekordistunud ja see suureneb iga stabiilselt iga päevaga…
kristjank