• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
Minul jälle väheneb juba alla 10%.
veiko1234
Võlgnike poolest on tõesti hüppeliselt kasvanud viivises olnud laenajate arv… detsembris ca 50% ulatuses oli suurenemine ja püsib uuel tasemel stabiilsena.

Portaali statistika järgi on asi ka halvemaks läinud aga ajastus erineb minu omast.

Vaatame mis lähikuudel punastega toimub. Arvatavasti neid kes siin 10% intressiga laene jagavad ootab külm kainestav dušš mais-juunis.

aleks781
Tegin väikese kokkuvõtte. Numbrid kinnitavad olukorra halvenemist, mida nägin juba niisamagi.

Võlas osaks arvestasin kogu laenu põhiosa mille makse on viibinud, mitte ainult viibinud makse. Tõin välja 2 numbrit, esimene on võlas osa % kogu vastaval kuul välja laenatud summast ja teine jäägist.

September 1,74/3,74
Oktoober 8,65/12,15
November 6,4/8,37
Detsember 8,74/10,45
Jaanuar 16,72/19,27
Veebruar 16,82/18,2

Nagu näha, alates jaanuarist on olukord oluliselt muutunud ja tasub tähele panna seda, et veebruaris välja antud laenud pole veel kõik esimese makseni isegi jõudnud, aga juba on võlas osa sama suur kui jaanuaris, ilmselt võib oodata veebruari puhul veel kehvemat tulemust.

Märgata on ka seda, et oluliselt on suurenenud nö pahatahtlike laenajate arv, kes logide põhjal ei reageeri OR kõnedele ega kirjadele või annavad vaid tühje lubadusi. Need laenajad on ilmselt algusest peale juba arvestanud, et ei maksa kunagi oma laenu tagasi ja tegelikult poleks pidanud üldse laenu saamagi. Kahjuks jäi selliseid silma ka kõrgeimas skoorivahemikus. Varasemalt oli selliseid laenusid vaid mõned üksikud.

Kokkuvõte on tehtud vaid minu portfelli põhjal, see üsna tõenäoliselt erineb portaali üldisest statistikast ja ka investeerimistingimused ei ole iga kuu päris samad olnud, aga mingisugust trendi halvenemise osas see siiski kinnitab.

Märtsis uut raha portaali ei toonud, esiteks läheb seegi vaevaliselt välja mis tagasimaksetena laekub ja võlglaste kasv on üsna murettekitav. Intressid on juba piisavalt madalad, siin enam mänguruumi pole, kui nendega raha välja ei lähe, siis alla lasta pole enam midagi. Isegi peab juba sellise võlglaste hulga puhul jooksvalt arvutama, et asi heategevuseks ei muutuks. Kui veel suurenenud võlgade hulk tagatisfondi makse alla peaks viima, siis muutub asi ilmselt juba nutuseks. Aga pole mõtet niisama ette halama hakata, võibolla ajutine anomaalia. Aeg näitab.
contra
contra
Tegin väikese kokkuvõtte. Numbrid kinnitavad olukorra halvenemist, mida nägin juba niisamagi. Võlas osaks arvestasin kogu laenu põhiosa mille makse on viibinud, mitte ainult viibinud makse. Tõin välja 2 numbrit, esimene on võlas osa % kogu vastaval kuul välja laenatud summast ja teine jäägist.September 1,74/3,74Oktoober 8,65/12,15November 6,4/8,37Detsember 8,74/10,45Jaanuar 16,72/19,27Veebruar 16,82/18,2Nagu näha, alates jaanuarist on olukord oluliselt muutunud ja tasub tähele panna seda, et veebruaris välja antud laenud pole veel kõik esimese makseni isegi jõudnud, aga juba on võlas osa sama suur kui jaanuaris, ilmselt võib oodata veebruari puhul veel kehvemat tulemust. Märgata on ka seda, et oluliselt on suurenenud nö pahatahtlike laenajate arv, kes logide põhjal ei reageeri OR kõnedele ega kirjadele või annavad vaid tühje lubadusi. Need laenajad on ilmselt algusest peale juba arvestanud, et ei maksa kunagi oma laenu tagasi ja tegelikult poleks pidanud üldse laenu saamagi. Kahjuks jäi selliseid silma ka kõrgeimas skoorivahemikus. Varasemalt oli selliseid laenusid vaid mõned üksikud.Kokkuvõte on tehtud vaid minu portfelli põhjal, see üsna tõenäoliselt erineb portaali üldisest statistikast ja ka investeerimistingimused ei ole iga kuu päris samad olnud, aga mingisugust trendi halvenemise osas see siiski kinnitab. Märtsis uut raha portaali ei toonud, esiteks läheb seegi vaevaliselt välja mis tagasimaksetena laekub ja võlglaste kasv on üsna murettekitav. Intressid on juba piisavalt madalad, siin enam mänguruumi pole, kui nendega raha välja ei lähe, siis alla lasta pole enam midagi. Isegi peab juba sellise võlglaste hulga puhul jooksvalt arvutama, et asi heategevuseks ei muutuks. Kui veel suurenenud võlgade hulk tagatisfondi makse alla peaks viima, siis muutub asi ilmselt juba nutuseks. Aga pole mõtet niisama ette halama hakata, võibolla ajutine anomaalia. Aeg näitab.

Sinu statistika peegeldab kenasti seda fenomenaalset käivet, mis detsembris oli. Lisaks välja laenatud summa peaaegu et kahekordistumisele, julgen oletada, et pühade aegu suurenes ka mõtlematult võetud laenude osakaal. Ise küll eelnevate aastate sellest perioodist kogemusi ei oma, aga protaali statistika möödunud aastate puhul sellist hüpet ei näita. Oleme siin vast kõik võõrastel vetel selles suhtes.
Late
Tagasimaksefondi kompensatsiooni % on samas suurenenud stabiilselt. See näitab, et peaks nagu ok olema? Kui ma siin ise investeerimist alustasin 2014.a. alguses, panin kõigis skoorigruppides paika soovituslikud asetused ja sain enamuses 700 skoori laenud. Poole aastase investeerimise järel paistis asi väikest viisi katastroofina. Kobisesin foorumis ja Arne vastas, et “teie seis pole tõepoolest kiita” :D … ja soovitas vähendada madalamate skooride osakaalu. Läksin veidi radikaalsemat teed, investeerisin raha juurde siia ja alla 800 skoorile enam ei anna. Vaadates enda XIRRi tabelit, kus hindan punases ja kollases laenude laekumiseks 45%, olen rahul praeguse seisuga selle otsusega. P.S. Laenajad ei tundu mulle olevat kadunud, täna läks mul välja 5x10 euri ja vaba raha sai kontol otsa. 17,6% oli vist madalaim intress. Aga ilmselt on küsimus ka selles, mis summadega keegi mängib, mul on siia investeeritud 3K.
Barclay
Uute laenude (alates 01.03.2014) väljamakse tagatisfondist on 80%, vanadel 50%. Väga loodame, et nii see jääbki. 80% tähendab sisuliselt seda, et kui 5% portfellist läheb hapuks, siis 4% makstakse kinni, 1% läheb kaotsi. Igati hea tulemus. Kogume fondi väikese “rasvakihi”, et ka halvematel aegadel väljamaksed ei kukuks alla 80% ja 50%.
Olukord, mida Barclay kirjeldab, kus madalate gruppide osakaal on ebamõistlikult suur, mis omakorda viib kvaliteedi alla, on juhtunud päris mitme investoriga. Kahes kõrgemas grupis käib väikestviisi intressisõda, alumises kahes mitte. Kui seda mitte jälgida, võibki juhtuda, et enamus rahast läheb alumistesse gruppidesse ja tulemus on kehva. Seetõttu oleme soovitanud neile, kes investeerivad suhteliselt väikese summa (kuni paar tuhat eurot), alumised grupid täiesti välja jätta. See soovitus on jätkuvalt jõus. Omalt poolt oleme piiranud alumiste gruppide esmalaenajate max summasid vaid 10 eurole. Kui need kümnekad on suuremate summadega proportsioonis, siis midagi hullu ei juhtu.
Alustajad invetorid võiksid nii esmaste limiitide kui ka pikema strateegia osas postkasti kaudu meilt nõu küsida. Pole siin midagi häbeneda, muidu saate vanade kalade käest lakki.
Detsembris avasime alumistele gruppidele väikese automaatse limiidi akna, eesmärgiga sealt terad välja sõeluda. Enne seda oli mõlema grupi maht nii summade kui tükkide osas suurusjärgus 2-3%. Detsembris tõusis tükkide arv 10% peale ja püsib seal tänini, summad jäid aga endiselt 2-3% piiresse. Täna oleme tulemusega rahul, lõplik tõde selgub jaanipäevaks. Kui fondimakse jääb 80% peale, siis pole küll ühtegi põhjust kraane koomale keerata.
Omaraha.ee
arne
Minu kontolt ei ole väljunud ühtegi laenu alates 17.maist. Tahaks lihtsalt teada kas süüdi on minu intressi tase või on laenajaid suveks vähemaks jäänud.
Selline mulje jääb nagu oleks minu konto “katki” sest mingit liikumist ei toimu.
viperxxl
Mul mõnda aega ei liikunud, aga eile-üleeile 3 tk läksid.
Lauriy
Eesti laenude puhul on viimase nädala jooksul olnud laenukäive ligikaudu 30k€ tööpäevas. Parimatel tööpäevadel on see olnud 50-80k€. Ehk siis jah nõudlus on madal.
Kui vaadata pakkumist, siis hetkel portaalis vaba raha 473k€ ja hetkel see suureneb viimastel päevadel umbes 10k€ päevas, eelmisel kuul samal ajal oli pakkumises üle 100k€ vähem.
moneyeater
Kui investeeringud ja raha hulk pidevalt suurenevad, siis tekib ühel hetkel ülepakkumine, sest ega siis laenajate hulk Eestis ei saa lõputult kasvada. Ainus võimalus on välisriikidesse laieneda. Mul endal on pea iga päev laene välja läinud, seega kui üldse ei lähe, on intressid liiga kõrged. Boonuseid ma ei kasuta.
peeter82
Loan amount:
Loan period:

Repayment:

Get an offer within few minutes!

* This is a representative offer.

Log in