Ka mul hakkas järsku 5 aastaseid 30% pluss välja minema, panin 5 aastased hetkel kinni ära igaksjuhuks. See Soome värk on veel liiga hästi meeles
KaarelV
KaarelV
Ka mul hakkas järsku 5 aastaseid 30% pluss välja minema, panin 5 aastased hetkel kinni ära igaksjuhuks. See Soome värk on veel liiga hästi meeles
Minul hakkasid ka need liikuma. Tekitas küsimusi küll. Kas sellel on mingi loogiline põhjendus?
Väga raske on aru saada, milleks keegi kõrge skooriga inimene laenab 5 aastaks 30% intressiga, kui ta saab pangas kasvõi 16% tarbijalaenu. Seega ma praegu ka keerasin kraanid kinni
Eurobrand
Eurobrand
Väga raske on aru saada, milleks keegi kõrge skooriga inimene laenab 5 aastaks 30% intressiga, kui ta saab pangas kasvõi 16% tarbijalaenu. Seega ma praegu ka keerasin kraanid kinni
Seepärast siit võetakse, et pank ei anna laenu. ;-)
ViaCSama siin.Endal läks ka järjest 5 aastaseid laene. Kuigi investeerisin väikse summa juba 4 aastat tagasi .Mäletan juba siis ,et ei saanud päris hästi nendest intressidest aru.Avutasin ise mitmeid kordi ja tulid erinevad summad. Nüüd kus nad selgitasid ,et intressid on jäägilt siis 5 aastane laen 30% on suht mannetu kasum.Või olen mina valesti aru saanud? Kirjas on lepingul ,et aastas on 30% .Seega eeldasingi aastas mitte jäägilt. Nüüd mida rohkem ma seda lahti arutan enda jaoks seda väiksemaks need kasumid jäävad. Eriti nüüd kus laene läheb välja vähe ja madala intressiga.
omahuviTeil on need asjad veidi segi. Intress arvutatakse jäägilt ja on 30% aastas. 1/5 ehk antud juhul 6% võtab portaal endale. Teile jääb 24%. Intress, millest portaal räägib, on aastaintress.
Kui investeerite 10€ viieks aastaks, siis tekivad nii tibatillukesed kuumakased, et teatud kõikumised siia-sinna on paratamatud. Oleme kõik 8 aastat, mis muide just nüüd täis saab, arvutanud sama valemiga. Vead oleks investorite poolt ammu avastatud.
Omaraha.ee
Päris kadunud ei ole aga on tekkinud 8000 € - sed laenud.
Kuri kahtlus, et need hapuks hakkavad minema aja jooksul.
Investoril võiks olla voimalus mitte inveseerida näitks üle 3k. laenudesse.
capezy
Kuri kahtlus, et need hapuks hakkavad minema aja jooksul.
capezy
Kas seal on sisulist vahet, kas laenaja võtab korraga 10k või 4 korda 2,5k? Väike vahe tuleb sisse intresside erinevuse tõttu aga see on alla 10% tagasimakse summa suurusest, seega maksevõimet väga ei mõjuta.
moneyeaterÜks teine portaal siin pakkus kinnisvara arendamise laenusid. Määrasin per laen maksimumiks 50 euri, autopiloot ostis ühele projektile 16 laenujuppi, sest kavalpead olid ühe suure laenu asemel palju väikseid turule visanud. No õnneks läks, sain kenasti raha tagasi, aga käsitsi küll selliselt ei oleks käitunud.
MoneyEateri point muidugi õige, viskad oma osa sinna esimesse juppi ära ja kui laenaja pärast jurde võtab, oled ikka samas seisus. Kuigi selliselt käitub ilmselt väiksem osa laenajaid.
Laenutaotluste lehelt on näha, et enamus võtab ikka mitu laenu. Kõige tublim on võtnud isegi 18tk. Võid ju mõelda küll, et saad väikesesse 300 eurosesse laenu sisse ja see nüüd hapuks ei saa minna aga tegelikult on laenajal jääk üle 5k.
moneyeater