• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
Järelturg viiks % veel rohkem alla. Pikemajalistel niigi aastaga üle 10% intress langenud.
wixa
wixa
Järelturg viiks % veel rohkem alla.
Ei saa öelda, et konkurentide juures oleks järelturg intressid alla viinud.
maus
maus
Ütleksin sama. Ise olen kahe käega järelturu poolt, kopeerida konkurentide (nt. Mintos) loogikat ja asi toimib.
kristokaasik
Kui konkurentide (nt. MIntos) loogika on parem, miks siin siis toimetatakse?
Barclay
Täna ma ise küll järelturgu ei igatse, aga näiteks 2 aasta pärast võiks juba mõelda. Järelturu mõttel on rohkem jumet kui tootlus vaatamata järelturu puudumisele veelgi enam konkurentidega ühtlustub. Täna on reaalne ühtlustumine toimunud vaid kuni 1-aasta laenude segmendis. Järelturg ei ole 2/3/4/5a investorite huvides, kellele on olulisem stabiilne 20% teenimisvõimaluse säilimine kui võimalus rahaga kiirelt vehkat teha.

Mõni järelturu pooldaja võiks ehk nimetada mõne euro P2P saidi kuhu on lisatud järelturg aga sellele vaatamata on investorile tootlus ka täna 20% või rohkem. FinBee ei loe, sest mahud 20+% laenudes on olematud ja raha ei saa tööle normaalse ajaga.
HannesR
Barclay
Kui konkurentide (nt. MIntos) loogika on parem, miks siin siis toimetatakse?
Mina näiteks kannangi juba tagatud laenude alt vabanevat raha igakuiselt Mintosesse üle. Eraisikute laenudel viisin intressid tuntavalt alla, nüüd lähevad laenud välja jälle. Aga rohkem allapoole enam ei langeta ka, kui hakkab raha kontole seisma jääma kannan selle ka Mintosesse.
Ergo64
Mina toimetan väga aktiivselt bondora järelturul, ostjana just. Otsin iga päev enda loodud filtriga sobivaid laene. Hetkel olen seal tootlusega 24,6 % kogu portfelli peale. Bondoral on muidugi omad hädad just skoorimise mõttes ja ka nemad ei ole hetkel konkurentsis, rääkides A ja AA gruppidest võrreldes Mintosega näiteks. Ma olen oma lollusest juba kuu aega nendega kirjavahetuses, püüdes selgitada, mis neil seal AA skooris valesti on :). Loodan et Aarne ei pahanda konkurentide mainimise pärast.
Ma panin ka veidi tagatud laenudesse, siin sest olin liiga laisk, et raha välja kanda.
Omaraha mudeliga see järelturg, nagu ta bondoras on, ei toimiks ma arvan, sest viivises laenud realiseeritakse ära, bondoras võimalik neid allahindlusega laene jahtida pikemalt. Küll võiks olla võimalus müüa laene põhiosa jäägiga ja Omaraha ütleb näiteks välja, et nad hakkavad selle arenduse kulu katmiseks võtma 1% põhiosast tehingu tasu ja kõik oleks häpid ja midagi hullu see kellegi jaoks kaasa ei tooks.
KaarelV
See aasta läheb ikka väga aeglaselt raha välja. Heal juhul üks laen nädalas. Intressid on 4 ja 5 aastaste laenude puhul toodud ülemises klassis vastavalt 26% ja 30% peale. Laenumahud on üsna märgatavalt vähenenud teiste aastatega. Kas laenajad ei leia siia enam teed ning seetõttu investoritel pole kellelegi enam laenu anda?
wgasat
Mul on need vastavalt 24 ja 25%. Ilmselt tõstan protsendikese.
peeter82
Mahud on alates eelmise aasta suvest langenud Eesti laenude puhul drastiliselt. Eelmise aasta lõpp ja jaanuari algus on väga nõrk jah. Kuidas OR seda kommenteerib? Ei tehta enam turundust või klientide jaoks pole OR enam atraktiivne?
kastanipuu
Loan amount:
Loan period:

Repayment:

Get an offer within few minutes!

* This is a representative offer.

Log in