06.12 viimane laen läks. edasi ei liigu üldse. intressid on madalamad soovitatudest.
Warvick
Minu isiklik mulje on jäänud, et maksimaalne laenusumma per laenuandja per laen on liiga suur siin keskkonnas. Ehk siis käputäis laenuandjaid dumping laenu hindadega sisuliselt saavad katta üksinda enamuse laene ja teised imevad näppu ja ootavad nädalaid ja kuid.
A la kui mingi soome pensionifond vms tuleks siia keskkonda 1,2,3,4,5 aastaseid laene rahastama 10% hinnaga ja 1000€ maksimaalse summaga ja teevad mingi 100 kasutajat (et veel rohkem mingeid võimalikke maksimaalse laenusumma limiite ületada), siis tavalised väikesed laenuandjad võivad oma suu puhtaks pühkida järgmiseks X aastaks.
Tõsi, kui tegu oleks tõeliselt rikaste laenuandjatega, siis nad oleks teinud oma enda laenu keskkonna juba, et ka see portaali vahendustasu 20% endale võtta, aga siiski mulle on mulje jäänud, et just midagi sellist ongi toimumas. Jah, numbrid ei ole ehk veel nii drastilised, aga ehk 200€ max ja soovituslik -3 kuni -4% ja 10+ kasutajat kes niimoodi teevad lõputu rahakotiga ja…. ongi olemas.
DEEM0N
A la kui mingi soome pensionifond vms tuleks siia keskkonda 1,2,3,4,5 aastaseid laene rahastama 10% hinnaga ja 1000€ maksimaalse summaga ja teevad mingi 100 kasutajat (et veel rohkem mingeid võimalikke maksimaalse laenusumma limiite ületada), siis tavalised väikesed laenuandjad võivad oma suu puhtaks pühkida järgmiseks X aastaks.
Tõsi, kui tegu oleks tõeliselt rikaste laenuandjatega, siis nad oleks teinud oma enda laenu keskkonna juba, et ka see portaali vahendustasu 20% endale võtta, aga siiski mulle on mulje jäänud, et just midagi sellist ongi toimumas. Jah, numbrid ei ole ehk veel nii drastilised, aga ehk 200€ max ja soovituslik -3 kuni -4% ja 10+ kasutajat kes niimoodi teevad lõputu rahakotiga ja…. ongi olemas.
DEEM0NSee on ekslik mulje. Max summad, millega investor sisse pääseb, kõiguvad hetkel vahemikus 10 kuni 100 € sõltuvalt skooridst ja perioodist.
Minu isiklik mulje on jäänud, et maksimaalne laenusumma per laenuandja per laen on liiga suur siin keskkonnas.
Omaraha.ee
arne
kõiguvad hetkel vahemikus 10 kuni 100 €
Ja kui nüüd päris aus olla, siis kas see 100€ natuke liiga palju teie arust ei ole? Enamus pikemaajalisi laene mis välja lähevad on 2-3k, ehk siis selliseid 100€ kaupa laenu andjaid jagub iga laenu peale 30tk ja teised vaatavadki kurvalt pealt, et neil kuude kaupa midagi välja ei lähe…
Kui see max keerata 10-20€ peale, kas pilt muutuks? Kindlasti! Rohkematel inimestel “tilguks” sagedamini midagi välja ja ei jääks muljet, et laenajaid nädalate kaupa üldse ei ole.
Ehk siis kokkuvõttes sa enda vastusega just kinnitasidki minu “muljet”. Muljele järgnenud näide (1000€ jne) oli ehk jah natuke paisutatud veel, aga minu arust isegi see, et mul endal aegajalt 50€ kaupa välja läheb on liiga suur number.
DEEM0NKogu see lahendus ei kirjeldu paari lihtsa jagamistehtega. Meie maksimum piirab tegelikult väga väheseid, enamus on ise endale maksimumiks seadnud 10-30 €. Teiseks on 100€ ainult paaris positsioonis, kus väiksema numbri puhul ei tuleks lubatud limiidid täis. Näiteks grupp 600+ kolmeks või 700+ viieks aastaks. No ja kolmandaks on kurvad vaid need, kes enam 30+ protsendiga sisse ei pääse. Kõik ülejäänud on rõõmsad.
Omaraha.ee
Kui ma vaatan pakkumuste tabelit, siis seal 2a ja 3a 901-1000 skooriga laenude koguprotsent vastavalt 23% ja 25%. Selle järgi olen rihtinud ka oma autmaatpakkuja, kuid pole suutnud detsembris mitte ainsamassegi laenu saada. Ei saa öelda, et kuigi rõõmus see vaatepilt oleks. Või olen ma pakkumuste tabelist valesti aru saanud?
Vidrik
VidrikTabel näitab intressi, millega pääseb sisse, kui laenatakse maksimaalne lubatud limiit. Näiteks 2a 900+ limiit on 3500 ja viimane intress 23%. Kui laenatakse vähem, siis te sisse ei pääse.
Omaraha.ee
arneHea teadmine. Tänud!
VidrikMul on 2a 901-1000 intress hetkel 22% ja vahepeal langetasin ka 21% peale.
Kui ma vaatan pakkumuste tabelit, siis seal 2a ja 3a 901-1000 skooriga laenude koguprotsent vastavalt 23% ja 25%. Selle järgi olen rihtinud ka oma autmaatpakkuja, kuid pole suutnud detsembris mitte ainsamassegi laenu saada. Ei saa öelda, et kuigi rõõmus see vaatepilt oleks. Või olen ma pakkumuste tabelist valesti aru saanud?
1a sama skoor on 21% peal. Nii läheb laene välja küll.
Võtsin lihtsalt teadmiseks, et kasulikum on natuke madalama protsendiga välja laenata, kui rahal seista lasta.
Konkurents, mis teha.
Minu arust võiks investorid julgemalt oma kogemusi jagada. Kõrgemat tootlust olevat võimalik saada pikemaajaliste laenudega. Ise ma üle kahe aasta pikkustesse laenudesse praegu ei investeeri, aga ilmselt võiks seda siiski teha.
peeter82
Kõrgemat tootlust olevat võimalik saada pikemaajaliste laenudega. Ise ma üle kahe aasta pikkustesse laenudesse praegu ei investeeri, aga ilmselt võiks seda siiski teha.
Kui oleks järelturg saaks kaaluda pikemaajalisi laene. Muidu raha väljavõtmiseks pead laenu portaalilt saama.