• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
Või on (Eesti) laenuturu mahud ammendunud? Samas on mitmeid ühirahastusi lisandunud, mis samuti sama turgu sihivad?!
On selge, et siis lähevad intressid alla. PS OR intressipidu pidi nagunii ükskord otsa saama ja intressid ongui langemas teiste portaalidega samale tasemele.
Oosmo
Asi ei ole intressides minu arust, sest need laenud pandaks ka madalama intressiga täis ilmselt või ma eksin? Hetkel tundub olevat just taotlustest puudus.
kastanipuu
Pankade väikelaenud algavad 13-15% pealt, Mogo annab autolaene alates u. 20-25%, mujal laias laastus samad intressid. OR intressid on iga kuu neile lähemale nihkunud aga mida pole on laenumahu kasv.

Mulle endale tundub, et reklaam on puudulik nii teavituse kui mainekujunduse poolest. Mingi hetk nägin isegi telekas jooksmas aga praegu pole enam näinud. OR sisse ma ei näe, vb on midagi karmimaks muudetud tingimuste poole pealt, ei tea.

Pole asju laenaja poole pealt kunagi pidanud lõpuni läbi tegema. Võib-olla on OR süsteem kuidagi kehvemaks/aeglasemaks/tülikamaks muutunud võrreldes konkurentidega. Raha ülekandmise/taotluse menetlemise/erandite käsitlemise ajad jms.
tonist
Samas on ka suuremate skooridega 850+ võlglasi tekkinud juurde
darkm
Sull_S
Mis numbritest jutt käib?
Mul 30+ intressiga liigub küll.

Mis riik? Mis Skoor? Mis periood?
aleks781
Eestis, paistab on raha üle ja välja ei lähe eriti, vaatamata korduvatele intressi langetamisele. Soomes seevastu paistab puudu olevat ja nii kui laekumistest midagi koguneb Soome kontole, läheb ka kohe välja. Aga samas Soome xirr kuvab ikka negatiivset, seega sinna ei julge väga täiendavaid vahendeid kanda. Nokk kinni - saba lahti - ! :(
Marmes
Marmes
Eestis, paistab on raha üle ja välja ei lähe eriti, vaatamata korduvatele intressi langetamisele. Soomes seevastu paistab puudu olevat ja nii kui laekumistest midagi koguneb Soome kontole, läheb ka kohe välja. Aga samas Soome xirr kuvab ikka negatiivset, seega sinna ei julge väga täiendavaid vahendeid kanda. Nokk kinni - saba lahti - ! :(

Jääb üle nentida, et Eesti turg on oma kasvupotensiaali ammendanud. Lisaks, investorid lasevad intresse praegu ebaratsionaalselt madalale naiivses lootuses, et see laenajaid juurde toob. Eks ta toob, aga vaadates mahtude stagnatsiooni on seda lootust üle hinnatud.
Vaatasin ootel laenutaotlusi ja oma üllatuseks avastasin, et isegi 18% koguintressiga sai Eestis (5 aasta!) laenu taotleja oma raha kätte. See on 14.4% intressi investorile. Ma tahaks loota, et see oli kellegi ühekordne tööõnnetus arvestades et järelturust pole veel haisugi ja tagasiostu garantii kõigub 72% juures. Oleks selline intress 2-3 aasta laenul, siis OK, aga 5 aasta? No tule mõistus koju, kes iganes sinna raha pani :)
HannesR
Eesti tipud olid vist 1,2-1,3M kandis mahtu ühes kuus, viimasel ajal selline 700-800k kanti. Ilmselgelt ainüksi intresside langetamine mahtu juurde ei tee. See aitab küll olemasolevad laenutaotlused oma rahaga täita, aga uusi taotlusi see ei too minuarvates.
Kui mul tekiks mingilt paasilt usk, et Soomes saab pikas plaanis raha teenida, suunaksin vabad vahendid sinna. Aga olles seni -1,7% xirr peal, pole seda optimismi.
Marmes
Bondoras on mul tootlus langenud 4 aastaga 25 > 13%.
kaups
Mu 2013. Bondora paigutus pole veel maksudejärgsesse plussi jõudnud. Kui inflatsioon ka veel otsa arvestada, siis…
Lauriy
Loan amount:
Loan period:

Repayment:

Get an offer within few minutes!

* This is a representative offer.

Log in