Mina annan praegu ikkagi ka vaikselt enamasti 35%-ga välja laene. Seejuures praegu on minu neto intress neilt laenudelt suurem, kuna portaali vahendustasu langetati 30lt 25le protsendile. Seega võibolla just praegu antud laenud hoiavad natuke tootlust üleval?
xirr mk alates aprillist minul:
8.1% 4.7% 0.1% 7.5% 5.4%
timo99
xirr mk alates aprillist minul:
8.1% 4.7% 0.1% 7.5% 5.4%
Ja ikka ei saa sellst nutulaulust aru: minu kassapõhine (sh on maha võetud kõik kulud ja maksud, maha kantud kõik üle 60 päeva võlgnevuses laenude põhiosa 60% ulatuses) (NB erineb XIRR arvutusest) kumuleeruv portaali kantud vahendite suhtes, intressi laekumised reinvesteeritud, aastane tootlus: august 6,3%, kvartal 13,1%, poolaasta 11,8%; aasta 15,8%; 2 aastat 18,7%; 3 aastat 19,2%; 4 aastat 19,9%; 5 aastat 19,8% , algusest 14,1%. Võrdluseks, et nt Mintos on juba kolme aasta kumuleerunud tulu “nahka pistnud”. Praegune investeeringute maht 12,5 kEUR, välja antud laenude põhiosa jääk 21,6 kEUR, põhiosa võlgnevused (40%) 270 eur, summaarne netto tulu 10,9 keur. Investeerin peamiselt vaid üle 900 skoorigruppi, lühiajalistel ka üle 800. NB kuna ei kasuta XIRR valemeid siis mõnevõrra mõjutab tootluse numbreid vahendite sisse/väljakandmine. Siiski olen vahendeid pigem juurde toonud (mis tootluse numbreid pigem kahandab).
Oosmo
BarclaySama siin. August oli esimene kuu, kus tootlus oli negatiivne.
Oosmoja ikka ei saa sellisest kiidulaulust aru; küsin veel kord kas oma kehvavõitu tulemuste siin avalikustamine on keelatud ja tohib ainult positiivset juttu ajada?
Ja ikka ei saa sellst nutulaulust aru: minu kassapõhine (sh on maha võetud kõik kulud ja maksud, maha kantud kõik üle 60 päeva võlgnevuses laenude põhiosa 60% ulatuses) (NB erineb XIRR arvutusest) kumuleeruv portaali kantud vahendite suhtes, intressi laekumised reinvesteeritud, aastane tootlus: august 6,3%, kvartal 13,1%, poolaasta 11,8%; aasta 15,8%; 2 aastat 18,7%; 3 aastat 19,2%; 4 aastat 19,9%; 5 aastat 19,8% , algusest 14,1%. Võrdluseks, et nt Mintos on juba kolme aasta kumuleerunud tulu “nahka pistnud”. Praegune investeeringute maht 12,5 kEUR, välja antud laenude põhiosa jääk 21,6 kEUR, põhiosa võlgnevused (40%) 270 eur, summaarne netto tulu 10,9 keur. Investeerin peamiselt vaid üle 900 skoorigruppi, lühiajalistel ka üle 800. NB kuna ei kasuta XIRR valemeid siis mõnevõrra mõjutab tootluse numbreid vahendite sisse/väljakandmine. Siiski olen vahendeid pigem juurde toonud (mis tootluse numbreid pigem kahandab).
Investeeri(si)n praktiliselt ainult Eesti 900+ gruppidesse ja 3-5 aasta laenud; augusti tootlus sisuliselt null; ise ju laenuvõtjaid valida ei saa ja ei tahagi, kas ma oleks saanud sinu arust midagi teisiti teha? Mina isiklikult küll siinsete tulemuste üle ei kurda, kriisi tingimustes tuleb ola rahul kui tootlus tugevalt miinusesse ei lähe.
Eile oli Äripäevas investor Toomase kokkuvõte ühisrahastusinvesteeringute tulemustest esimesel kahel aastal (annualiseeritud tootlus XIRR)
Crowdestate -2,08%
Omaraha 7,82%
Mintos 11,93%
https://www.aripaev.ee/investor-toomas/2020/09/16/kaks-aastat-uhisrahastusinvesteeringuid-natuke-roomu-veidi-stressi
meelisp976
Crowdestate -2,08%
Omaraha 7,82%
Mintos 11,93%
https://www.aripaev.ee/investor-toomas/2020/09/16/kaks-aastat-uhisrahastusinvesteeringuid-natuke-roomu-veidi-stressi
meelisp976Täpsuse huvides olgu öeldud, et Investor Toomas tegutseb Omarahas alates septembrist 2019 ehk täpselt ühe aasta.
OR
meelisp976
Eile oli Äripäevas investor Toomase kokkuvõte ühisrahastusinvesteeringute tulemustest esimesel kahel aastal (annualiseeritud tootlus XIRR)Crowdestate -2,08%Omaraha 7,82%Mintos 11,93%https://www.aripaev.ee/investor-toomas/2020/09/16/kaks-aastat-uhisrahastusinvesteeringuid-natuke-roomu-veidi-stressi
Minu Crowd kahe aasta neto aastatootlus (sh on kõik üle 60 päeva võlgnevused maha kantud) on 5,7%, Omaraha (üle 5 aasta) 14,2% ja MIntos 'el 2,5%. Viimane on just viimasel aastal jõhkralt langenud.
Ma jään nüüd ootama neid optimiste siin, kes jälle kohe seletama tulevad, kuidas Investor Toomasel pole õrna aimugi, mis see XIRR üldse on või kuidas seda arvutada. See on võimatu, et tema tegelik XIRR on portaali enda poolt kuvatud XIRR´ist oluliselt väiksem, sest kunagi oli üks tüüp, kellel oli 25% ja tema raha 4 aastaga kahekordistus, ja üleüldse kogu XIRR´i arvutamismetoodika on väga konservatiivne ja kõik on küsimärgi all kirjas.
Kas OR meeskond saab kinnitada, et Investor Toomase portaali poolt kuvatav XIRR on vähemalt enamvähemgi samas suurusjärgus kui 7,82%?
altah
Kas OR meeskond saab kinnitada, et Investor Toomase portaali poolt kuvatav XIRR on vähemalt enamvähemgi samas suurusjärgus kui 7,82%?
altahOmaraha meeskond väidab jätkuvalt, et võrreldamatuid näitajaid ei saa võrrelda. Küsige Toomaselt, mis meetodiga ta oma tulemuse saab ja vaadake veelkord küsimärgi alla.
Neid tüüpe, kelle portfell 4 aastaga kahekordistus, ei ole mitte üks vaid suurem hulk.
OR
arne
Võrreldamatud on nad küll jah - üks mõõdab reaalselt seda, kui palju meil konkreetsetes majandustingimustes iga kuu/aasta raha rohkem kontol on (mille teadmine võiks ju olenamata sellest, mis tahes ilusa nimega sa seda mõõtvat tööriista nimetada tahad, olla meie kõigi peamine eesmärk), teine mõõdab seda, kui palju meil iga kuu/aasta raha rohkem kontol oleks, kui parasjagu kovidisurutist ei oleks.
Arne, ma olen täiesti tõsiselt sinu portaali üks tulihingelisemaid toetajad olnud algusest peale, ja olen siiamaani. Mulle väga meeldib sinu no-bullshit attitude ja see, et erinevalt enamike teiste portaalide esindajatest panustad sa tühja ilusa möla ajamise asemel reaalselt portaali jätkusuutlikkusse. Hoolimata sellest, et mulle tundub, et just väga spetsiifiliselt praegustes keerulistes tingimustes jääb OR´i XIRR´i näidik objektiivsusega natuke hätta, olen täiesti veendunud, et portaal tuleb sellest jamast veel tugevamana välja ning kui sa mind nüüd siit välja ei viska, siis kavatsen siia jätkuvalt raha juurde panna.