• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
altah
Peale peeter82 kestvaid pretensioone arvutasime kogu tema portfelli üle. Õnneks ei ole see tal suur. Vigu XIRR'is ei tuvastanud.
Praegusest XIRR'ist me kindlasti ei loobu. Stabiilset olukorda kirjeldab see päris kenasti. Anomaaliate puhul kipub jänni jääma. Anomaaliad ei ole mitte ainult majanduskriisid vaid ka väiksemad ja ebastabiilsemad portfellid. Suurte portfellidega üldiselt probleeme pole.
Me ei kavatse reageerida igale hädakisale stiilis, kõik on valesti, kõik on…, kuid kui kellelgi on pakkuda mudel, mis võiks enamust rahuldada, siis oleme valmis selle statistikasse lisama. Neid võib ka mitu olla.
Aidake mõelda, aidake testida. Elame edasi.
OR
arne
arne
No tänud minu tagasihoidliku isiku rambivalgusesse tõstmise eest. Samuti et minu kehvikustaatus äramärkimist leidis, eks sellel on ka häid külgi. Tegelt peaks mul suht keskmine portfell olema, ei koosne ainult mõnest-kümnest laenust mida paar üksikut anomaaliat kõigutama peaks.
Trendid on selgelt näha.
Samas objektiivset vastust ikka ei ole, jätkuvalt tuleb olla õnnelik et miinusesse ei jää (olengi õnnelik), samas kui XIRR muudkui kasvab, näis kas 100% varsti käes on.
Aga ega selle siinse näitaja fetisheerimisel mõtet ei ole, ise näen väga hästi mis tegelikud numbrid on.
peeter82
Olen Omaraha kasutaja olnud 5 aastat. 04.2015. kandsin kontole 2000€. Alates 08.2019. olen kogu laekunud raha kandnud portaalist välja. Tänase seisuga olen pangakontole saanud kanda 3423€. Portfelli jääk näitab 1429€. Raha välja kandmise põhjus on kunagi tehtud eraisiku konto. Juba mitu aastat investeerin omarahas firmana. Minu eraisiku konto XIRR numbrid on portaalis 2015 27% ja tänaseks 21%.

Omaraha tootluse numbreid tasub isegi uskuda. Bondoraga on küll sedasi, et numbrid ja vastu vaatav reaalne raha on täiesti erinevad.
rahamees
arne
Teen ettepaneku lisada statistika lehele lahter “reaalne tootlus”
Minu tootlus käesoleval aastal on keskmiselt 6,5% , aga portaali XIRR näitab 13,7%
Gorson
Gorson
Sellise ümmarguse jutu peale me ei tee midagi. Pakkugu keegi välja konkreetne mudel, arutame läbi, paneme töösse.
OR
arne
Ma kopeerin siia Mintosest definitsiooni “Net Annual Return” - Net annualised return measures the actual rate of return of all your investments since you started on Mintos. It includes anything that affects your returns, such as delays, defaults, and campaign rewards.

Kuidas Mintoses see Net Annual Return täpselt rehkendatakse, ma ei tea, aga see definitsioon on iseenesest arusaadav ja loksub kokku sellega, mida ma enda portfelli reaalsel edenemisel näen. nö skisofreenilist olukorda ei teki, et raha ei kasva või kasvab nigelalt, aga NAR näitab, et raha kasvab mühinal.
meelisp976
meelisp976
Ma kopeerin siia Mintosest definitsiooni “Net Annual Return” - Net annualised return measures the actual rate of return of all your investments since you started on Mintos. It includes anything that affects your returns, such as delays, defaults, and campaign rewards.Kuidas Mintoses see Net Annual Return täpselt rehkendatakse, ma ei tea, aga see definitsioon on iseenesest arusaadav ja loksub kokku sellega, mida ma enda portfelli reaalsel edenemisel näen. nö skisofreenilist olukorda ei teki, et raha ei kasva või kasvab nigelalt, aga NAR näitab, et raha kasvab mühinal.

Mintos kasutab XIRRi. Nagu ka juba eelnevalt korduvalt mainitud, siis XIRRi tulemus sõltub sellest, mida sa sinna sisestad. Mintose puhul mahaarvamisi ei tehta ja kuna tegemist on tagasiostugarantiiga laenudega, siis teoorias justkui pole ka vaja. Muidugi kui hakkad nüüd seal seda “in recovery” osa maha kandma, siis sinu tulemus ühel hetkel erineb nende arvutusest juba märkimisväärselt.
RahaFoorum
RahaFoorum
Tänase päeva lõpuks on seis laias laastus selline, et minevikku arvestatakse vastavalt laekumistele ja tulevikku ei arvestata üldse. Küsimus on selles, kuidas arvestada portfelli jääki. Joone peal lepingud ilmselt 100%. Väike võlg (nädal) võiks ehk samuti olla 100%, nädal kuni kuu näiteks 80% ja üle kuu 60%. Peaks ju olema piisavalt konservatiivne.
OR
arne
arne
Sellise ümmarguse jutu peale me ei tee midagi. Pakkugu keegi välja konkreetne mudel, arutame läbi, paneme töösse.
OR

kuu_puhaskasum = ( selle_kuu_laekunud_intress * 0.8 - põhiosa_kahjum ) * 100 / ( eelmise_kuu_investeeringud + eelmise_kuu_laenud).
annualiseeritud_puhaskasum = kuu_puhaskasum * 12

kommentaarid:
*0.8 on tulumaksu maha arvutus. (eraisikust konto omanikule peab see siin sees olema, sest seadused on paraku meiel sellised, mis igast kasumist tahavad tulumaksu olenemata kahjumist)
*100 et saaks protsendi täisarvuna, mitte 1 fraktsioonina.

Sellise valemiga minu selleaasta annualiseeritud puhaskasum kuude lõikes on olnud selline:
jaanuar 9.54%
veebruar 7.60%
märts 6.85%
aprill -2.81%
mai -1.72%
juuni 1.94%
juuli 5.06%
august 6.10%

Mis on eraisikust investeerijale praeguse OR mudeli järgi (kus kasutaja kannab kahju ja kogu teenitud intress on maksustatud) päris masendav. Minu arvates. Mintose 100% tagasiostu garantii likvideerib seal selle otsese kahju ära.

Sama perioodi viimase 12 kuu XIRR (millest ma pole senimaani aru saanud mille aiateibaid ta arvutab) näitab jaanuar kuni august numbreid: 21,3 % 21,0 % 21,4 % 22,6 % 23,0 % 22,7 % 22,4 % 22,9 %
DEEM0N
Mul on 2020. aasta algusest reaalselt tänase seisuga pea 9 kuuga raha juurde tulnud 4,2% võrra. Välja laenamata raha hulk on olnud minimaalne - lühiajaliselt vahest tekib kuni 2-3% portfelli mahust välja laenamata raha, aga selle põhjus on see, et üritan välja laenamise intressi võimalikult üleval hoida. uut raha ei ole sisuliselt lisanud. Portfelli suurus 8600 eur.

XIRR näitab 15,4%, jaanuaris oli 17,5%, XIRR viimased 12 kuud 21,7%, jaanuaris oli 22,2%.

praegu tundub küll, et mõistlik oleks see XIRR panna kalkuleerima tagantjärgi reaalset aastatootlust investeeringute algusest ja siis libisevalt viimase 12 kuu reaalne tootlus. See viimane näit muutuks siis ikka üpris kiiresti, kui tuleks 0 või negatiivse kasvuga kuid, mida 2020. aastal on mul endal mitmeid olnud.
meelisp976
Loan amount:
Loan period:

Repayment:

Get an offer within few minutes!

* This is a representative offer.

Log in