Ergo64Endiselt ei saa sellest võlakahjumi arutelust aru. Kas arvestasid ka, et 60% võlas laenude põhiosast on tagatud st selle saad mingi aja pärast igal juhul tagasi. Minu OR portfelli netotootlus (st kõik kulud, üle 60 päeva põhiosa võlgnevuste 40% , (arvestuslik) tulumaks maha) on, viimase poole aastaga küll veidi langenud, aga suht stabiilselt ca 12%. )
Mina enam raha tava laenudesse ei paiguta. Portfell on mul siin väike 4K ja tegemist on pigem hobiga. Iga kuu esimesel kuupäeval kannan pool laekunud intressist uuesti investeerimiskontole, ülejäänud jääb virtuaalkontole. Hetkel on juba kasumlikum investeerida tagatud laenudesse kuna ühes kuus müüdud laenude kahjum ületab investeerimiskontole kantavat summat. Kui veel tulumaksule mõelda, siis maksan vist isegi peale juba.
Ergo64
Mina enam raha tava laenudesse ei paiguta. Portfell on mul siin väike 4K ja tegemist on pigem hobiga. Iga kuu esimesel kuupäeval kannan pool laekunud intressist uuesti investeerimiskontole, ülejäänud jääb virtuaalkontole. Hetkel on juba kasumlikum investeerida tagatud laenudesse kuna ühes kuus müüdud laenude kahjum ületab investeerimiskontole kantavat summat. Kui veel tulumaksule mõelda, siis maksan vist isegi peale juba.
Teen vastupidi, enne “kriisi” tavaliste laenude intressid olid madalamad ja panin raha tagatud laenudesse. Nüüd intressid on kõvasti kasvanud, aga riskid samad (pankrotti lähevad sama tõenäosusega nii praegused kui ka endised laenajad).
OosmoMis jama sa ajad, müüdud laenudest tekkinud kahjumist, millest Ergo rääkis, ei saa sa enam midagi tagasi.
Seis on igatahes hapu, hea kui miinusesse ei jää. Varem oli kuu netokasum ca 120 EUR, viimastel kuudel 20 euro kandis.
900+ laenajad ja enamus 5 aastat.
Mis valemiga siin osad tegelased oma tulusust säilitavad, on mulle arusaamatu.
Nagu ka see, kuidas mingid tegelased hiljuti 20% XIRR saavutasid.
Mina võtan asju oma loogika järgi.
Kui ma valin investeeringute toimingute alt statistika siis:
Investeeringute portfell. Intress. Põhiosa kahjum.
Jaanuar. 3930,41 53,42 16,97
Veebruar 3935,91 55,10 16,66
Märts 3948,17 56,40 20,57
Aprill 3954,91 48,75 16,60
Mai 3943,48 47,64 32,05
Juuni 3929,12 55,13 39,08
Täna Juuli intress 40,07 Põhiosa kahjum 45,43
Kuu pole veel läbi intressi lisandub hinnanguliselt veel ca. 12 EUR ja äkki ka veel põhiosa kahjumit veel ca 3-4 EUR
Ja nagu ma ütlesin siis iga kuu esimesel kuupäeval kannan pool eelmise kuu laekunud intressist virtuaalkontolt investeerimiskontole.
Poole aasta jooksul on liikunud investeerimiskontole lisaks ca 150 EUR. Võrrelge nüüd jaanuari ja juuni investeeringute portfelli.
Lisaks veel tulumaks kogu laekunud intressi pealt mille ma pean järgmisel aastal deklareerima ja ära maksma.
Naisel on ca. 5000 EUR tagatud laenudes. Mujale ta ei investeeri. Tema intressitulu oli eelmisel kuul 35,30 kui ma õigesti mäletan.
Ergo64
Kui ma valin investeeringute toimingute alt statistika siis:
Investeeringute portfell. Intress. Põhiosa kahjum.
Jaanuar. 3930,41 53,42 16,97
Veebruar 3935,91 55,10 16,66
Märts 3948,17 56,40 20,57
Aprill 3954,91 48,75 16,60
Mai 3943,48 47,64 32,05
Juuni 3929,12 55,13 39,08
Täna Juuli intress 40,07 Põhiosa kahjum 45,43
Kuu pole veel läbi intressi lisandub hinnanguliselt veel ca. 12 EUR ja äkki ka veel põhiosa kahjumit veel ca 3-4 EUR
Ja nagu ma ütlesin siis iga kuu esimesel kuupäeval kannan pool eelmise kuu laekunud intressist virtuaalkontolt investeerimiskontole.
Poole aasta jooksul on liikunud investeerimiskontole lisaks ca 150 EUR. Võrrelge nüüd jaanuari ja juuni investeeringute portfelli.
Lisaks veel tulumaks kogu laekunud intressi pealt mille ma pean järgmisel aastal deklareerima ja ära maksma.
Naisel on ca. 5000 EUR tagatud laenudes. Mujale ta ei investeeri. Tema intressitulu oli eelmisel kuul 35,30 kui ma õigesti mäletan.
See kuu kisub ka sinnapoole, et intressi vähem, kui põhiosa kahjumit :(
valloj
vallojNo ei saa ma sellest nutulaulust siin aru - minu OR portfelli neto (kassapõhine) tootlus (st kõik kulud, maksud ja üle 60 päeva võlgnevused maha arvestatud) ajalooline (üle 5 aasta) on üle 12% (sh viimase kuu tootlus 15,8%, kvartal 12,8%, poolaasta 12,4%, aasta 16,3%). Parim tootlus paljude teistega võrreldes. PS Aga Mintos jahh teeb tõsist langust ja hakkab juba kahe aasta vaates miinusesse jõudma. .
See kuu kisub ka sinnapoole, et intressi vähem, kui põhiosa kahjumit :(
Oosmo
No ei saa ma sellest nutulaulust siin aru…
Tootlus on langenud küll ja ilmselt langeb veelgi (viimastel kuudel päris palju pikendamisi olnud, millest nii mõnigi veel hapuks läheb). Kuigi eks siin suur osa seda nutulaulu tuleneb ilmselt sellest, et tootlust arvutatakse kohvipaksu pealt lugemisega võrreldavate meetodidega.
OosmoKas on keelatud oma tulemusi siin avaldada, juhul kui need sinu omast sitemad on? Sul on (vist) hästi, ole õnnelik.
Mul ja paljudel teistel nii hästi pole, ja ma ei tea mida ma oleks saanud paremini teha; aga portaali ei süüdista ma milleski. Vaba maa.
peeter82
Sul on (vist) hästi, ole õnnelik.
Mul ja paljudel teistel nii hästi pole, ja ma ei tea mida ma oleks saanud paremini teha;
Ma olen natuke samas paadis. Vaatasin tulemusi ja alates aprillist on eraisiku konto kus ei reinvesteeri miinuses tiksunud. Jur. isikutes suutsin ainult ülemiste gruppidega portfellis kenasti -40€ lennata juulis. Ei ole maailma lõpp, ma olen nõus, aga ülemäära õnnelikuks ei teinud. Samas tuleb arvestada sellega, et need on siis “kriisi alguse” inimesed, kellest mõnel reaalne põhjus ja teisel lihtsalt vabandus iseenda ees.
Tootluse number on isegi veel päris ilus, aga kui portfelli jääk kahanema hakkab, siis on see muret tekitav, sest ühel hetkel kukub siis ka tootlus.
valloj