Mul on stabiilselt teenitud intress- kahjum- punased- kollased = 0 sellega elaks ära küll :)
Lenzer
LehmanBrothersVäga hea statistika enda laenude kohta. Soovitan teha samasuguse statistika “Laenu müük tagatisfondile” ja roheliste laenude kohta. Laenu müük tagatisfondile numbrid leiad statistikast otse, aga roheliste laenude hulga leidmiseks peab võtma investeeringutest maha kollased, punased ja sinised laenud. Seejärel näed täielikku pilti, mis Sinu portfellis toimub. Tasub vaeva näha, võid üllatuda. Ka kollaste laenude areng näitab tuleviku suunda ette.
Minu kollased protsendina porfelli hetkemahust. …Bonus round: vahemikus 01.10.2016-31.01.2017 väljastatud laenude jäägist moodustab samal perioodil väljastatud kollaste laenud jääk 26.39% (348 lepingut).
Kas palun Omaraha (=arne) võiks kommenteerida, kas Eesti ja Slovakkia tagatisrahad on ikka eraldi potis või on koos? Kui eraldi, siis kõik korras; kui koos, siis palun eraldage!
DEEM0N
DEEM0NOma viis korda olen kinnitanud - on eraldi.
Kas palun Omaraha (=arne) võiks kommenteerida, kas Eesti ja Slovakkia tagatisrahad on ikka eraldi potis või on koos? Kui eraldi, siis kõik korras; kui koos, siis palun eraldage!
Omaraha.ee
soodnelaen
Ka sinistel on toimunud plahvatuslik kasv just sellel aastal. 2016 kokkuvõttes oli laenude müügist saadav summa 41,65% laekunud intresside summast, 2017 siiani 70,21%.Põhimõtteliselt kui tagatisfondi ja inkassot poleks, jääks nulli. Või pige miinusesse… Kuna tulumaksu kasseerib maksuamet intresside rea järgi.
See siniste kasv seletaks tagatisfondis sulamist, samas võib minu statistika olla anomaalne. Paraku siniste laenude portaali statistikasse lisamisest endiselt ei kippu ega kõppu. Teised võiksid jagada oma numbreid.
Siiani on muidugi tore, et 80% väljamakseid tehakse, aga kui jätkusuutlik see on, ei kujuta ette. Kui laenude kvaliteet ei normaliseeru, ei ole ilmselt ka inkasso mingil hetkel huvitatud senise protsendi maksmisest.
Eraisikuna ongi ühisrahastuses kahjulik investeerida.
wixa
wixa
Eraisikuna ongi ühisrahastuses kahjulik investeerida.
Njah, paraku, kui ma olen õigesti aru saanud, siis ettevõttena investeerimiseks peab olema ettevõttel muu põhitegevus. Sellised aga puu otsas ei kasva…
Miks peab olema muu tegevus? Varahaldus on täiesti normaalne põhitegevus.
Mul on firma, millega kogun üüri, ostan aktsiaid ja rahastan ühisrahastust.
Lenzer
Mul on firma, millega kogun üüri, ostan aktsiaid ja rahastan ühisrahastust.
Hetkel on endal kokku 105 sinist lepingut. 30 tk on sellistest gruppidest/valikutest, mille panin ca 2 kuud tagasi kinni, s.t. minu jaoks on asi hetkel parem, aga portaalil ei muutu midagi, kuna sinna valikutesse investeeritakse endiselt tuhandetes eurodes. Head nuputamist.
kindlus
Kui laenude andmine on põhitegevus, käsitletakse ettevõtet krediidiasutusena ja tuleb hakata täitma rahapesu tõkestamise jms regulatsioone.
Äripäev: “Ühisrahastuses valmistab muret seadusandlus
Teearu tõdes, et ühisrahastusse ettevõtte alt investeerimisel on peamine probleem just kehtiv seadusandlus. Nimelt ütleb krediidiasutuste seadus, et kui laenude andmine on ettevõtte põhitegevus, siis peaks ettevõte hakkama järgima rahapesu seaduses esitatud nõudeid ning hakkama kõiki laenusaajaid tuvastama, mis ühisrahastusportaalides on Teearu kinnitusel pea võimatu ettevõtmine.”
Keegi võib parandada, kui ma eksin. (sry for offtopic)
LehmanBrothers
Äripäev: “Ühisrahastuses valmistab muret seadusandlus
Teearu tõdes, et ühisrahastusse ettevõtte alt investeerimisel on peamine probleem just kehtiv seadusandlus. Nimelt ütleb krediidiasutuste seadus, et kui laenude andmine on ettevõtte põhitegevus, siis peaks ettevõte hakkama järgima rahapesu seaduses esitatud nõudeid ning hakkama kõiki laenusaajaid tuvastama, mis ühisrahastusportaalides on Teearu kinnitusel pea võimatu ettevõtmine.”
Keegi võib parandada, kui ma eksin. (sry for offtopic)