• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
Tramex
Tagatisfondist toimub ju ka portaalipoolne panus laenudesse ehk see “hall” osa ootel olevates laenudes? Ma arvan et kui kriitiliseks peaks minema siis portaal keerab lihtsalt selle kraani kinni??
Mis sa nüüd ajad. Mis mõttes toimub tagatisfondi välja laenamine?
Portaalipoolne panus on ikka investorite investeerimiseks mõeldud raha. Kui leidub investoreid, kelle investeerimistingimused sobivad ootel olevatesse laenudesse, siis nende raha ka sinna läheb. Seda see hall osa tähendab. Nii olen mina aru saanud.
peeter82
peeter82
Nii on. Kuna automaatseadistused on kõrgemale pandud.
kindlus
Hall osa on automaat, mitte tagatisfond. Kui automaat leiab investeerimisseade, mis on laenaja soovituga võrdne või madalam, suunab ta raha taotlusse. Tagatisfondist ei investeerita midagi.
Omaraha.ee
arne
Nüüd oli 77,7%
Alles oli väide, et eesti osa tagatisfondis on nii suur, et kannataks ka 100% maksta, aga distsipliini hoidmiseks üle 80% ei maksta.
karl
arne
Hall osa on automaat, mitte tagatisfond. Kui automaat leiab investeerimisseade, mis on laenaja soovituga võrdne või madalam, suunab ta raha taotlusse. Tagatisfondist ei investeerita midagi.Omaraha.ee
Kunagi Investeerimisraadio saates räägiti, et Omaraha tagatisfond on ise üks suuremaid investoreid. Kas nad olid millestki valesti aru saanud või on vahepeal seis muutunud?
mend
mend
Raske öelda, mida nemad seal rääkisid, kuid seda, et TF on tinglikult üks Omaraha suuremaid investoreid, olen ma ise foorumis maininud. Investorid on sinna müünud tohutu hulga pisikesi laenuosi, millest on kogunenud arvestatava mahuga portfell. Tootlus on muidugi väike, sest kogu portfell on võlas.
Omaraha.ee
arne
arne
Selge. Ma sain ilmselt valesti siis saatest aru.
mend
Täna 77,1 %.
capezy
Selline dünaamiline lähenemine kus makstakse vastavalt võimalusele päris OK ei ole. Kuigi see võib olla investorile võrreldes alternatiividega kasulikum oleks vaja mingit staatilist numbrit, et säiliks süsteemi läbipaistvus.

Investoril on täna eeldus, et tagasi saab 80%. On natuke tobe sellest vaikselt kõrvale triivida, isegi kui leping lubab maksta tagasi vaid 60%.

Kaaluge ametlikku teadaannet. Kui on vajadus maksta tavapärasest 80%-st vähem siis võiks saata meili kõikidele investoritele ja öelda, et näiteks alates homsest kuni aasta lõpuni on tagatisfondi hüvitamise osa tavapärase 80% põhiosa asemel 70%. Uue aasta alguses vaadake olukord uuesti üle ja vajadusel pikendage.
HannesR
Mis mõttes tavaline ja miks peaks olema eeldus 80??

Kui tahad midagi väga eeldada, siis pigem ikka 60%.

HannesR
Selline dünaamiline lähenemine kus makstakse vastavalt võimalusele päris OK ei ole. Kuigi see võib olla investorile võrreldes alternatiividega kasulikum oleks vaja mingit staatilist numbrit, et säiliks süsteemi läbipaistvus.Investoril on täna eeldus, et tagasi saab 80%. On natuke tobe sellest vaikselt kõrvale triivida, isegi kui leping lubab maksta tagasi vaid 60%.Kaaluge ametlikku teadaannet. Kui on vajadus maksta tavapärasest 80%-st vähem siis võiks saata meili kõikidele investoritele ja öelda, et näiteks alates homsest kuni aasta lõpuni on tagatisfondi hüvitamise osa tavapärase 80% põhiosa asemel 70%. Uue aasta alguses vaadake olukord uuesti üle ja vajadusel pikendage.
timo99
Loan amount:
Loan period:

Repayment:

Get an offer within few minutes!

* This is a representative offer.

Log in