KMLInvestMina olen võlaõigusliku lepingu esitamisel saanud Omaraha kontole lisada selle isiku pangakonto andmed, kes “portfelli ära ostis”. Konto pealtnäha jäi endiselt müüja nimele, aga seda käsutan mina ja raha kannan sealt välja otse enda kontole. Tulemus pole küll kahe portfelli ühendamine, aga täidab oma eesmärki.
KMLInvest
Kui sa saad portaalilt kinnituse, et nad on nõus…
Uurin ja annan jooskvalt teada…
Hannes sa bondoras ka mängid? kui jah, äkki avaldad, millele panustad seal hetkel.
KaarelV
KaarelV
Hannes sa bondoras ka mängid? kui jah, äkki avaldad, millele panustad seal hetkel.
Ei ole seal. Bondora portfelli hetke seisust ülevaate saamine on nagu mõrva müsteeriumi lahendamine. Neil on endiselt probleeme zombie laenudega. Selliste laenude all mõtlen siis neid kuid ja aastaid venivaid laene, mida pole tagasi makstud, aga ka mitte veel sisse nõutud.
Halbade laenude sund-tagasiost teeks vee oluliselt läbipaistvamaks, isegi nii ilusaks, et sinna ujuma minna. Praegu on seal sogane vihmametsa jõgi.
Ainus asi, mis Bondora juures meeldib on nende uus investeerimistoode Go&Grow. Seda julgeks oma vanaemale soovitada. Madal tootlus - 6.75%, aga haldamine 0 (Bondora vastutab oma kuludega ka cash drag'i eest) ja maksustamine eraisikule soosiv - tulu deklareerid ja selle pealt makse tasud vaid siis kui välja võetud osa ületab sisse makstut.
Ma siin heietan mõtet, et kas tulenevalt kursist oleks mõtet hetkel ehk panustada Mintose rubla laenudesse. Pmst tõsta mintose mahtu 100% ja kõik rublasse panna.
KaarelV
Ennustatakse rubla langust 78-alt 200-le. Mõni aasta tagasi oli kurss veel 40 ringis.
wixa
No see oleks väga must versioon. Aga ma viimaste päevade valguses pole julgenud päästikut tõmmata. Viimast päevade all mõtlen selle Donbasso presidendi või kindrali atentaadi, kui seal jamaks nüüd läheb, siis eks tuleb suurem auk rublale jälle.
Rubla seal uus toode ka, eks see varsti näha ole, kuidas vene tarbija oma laene tagasi maksab. Aga sellist crash and burni nagu siin Soomega oli ei tule anyway. :(
KaarelV
Rubla seal uus toode ka, eks see varsti näha ole, kuidas vene tarbija oma laene tagasi maksab. Aga sellist crash and burni nagu siin Soomega oli ei tule anyway. :(
HannesR
…ja maksustamine eraisikule soosiv - tulu deklareerid ja selle pealt makse tasud vaid siis kui välja võetud osa ületab sisse makstut.
Vot sellest ei saa aru, kuidas Bondora on saanud selle toote nö investeerimiskontoks teha - maksuseadused ei ole muutunud.
Mina kardan, et paljudele võib tulla halva üllatusena see kui maksuamet hakkab tagantjärgi tulumaksu ja viivist küsima… :-(
ViaC
Vot sellest ei saa aru, kuidas Bondora on saanud selle toote nö investeerimiskontoks teha - maksuseadused ei ole muutunud.
Täiesti legaalne struktuur. See pole seadusliku investeerimiskonto kõlbulik, aga sa loovutad oma raha Bondorale ja jooksvat tulu teenivad nemad, mitte sina. Sinul pole jooksvalt midagi deklareerida.
Go&Grow ei jäta enam investoritele õigust üksikutele võlanõuetele ja risk kandub platformile. Platformi riskist saab kogu risk (peaaegu). Väide, et sa ei investeeri enam mitte P2P laenudesse vaid Bondorasse kui firmasse ei ole päris absurdne.
Selguse mõttes oleks parem vaadelda selliste toodete tulu liiki kui capital gains'i ehk vara väärtuse kasvu, mitte nagu intressi. Kui mul endal oleks Go&Grow tulu deklareerida, siis ma just capital gains tuluna seda deklareerikski.
ViaCMaksuamet kindlasti hakkab hiljem tulumaksu ja viiviseid küsima, sest antud toode ei kvalifitseeru kuidagi moodi investeerimiskonto süsteemi sobilikuks, sellest oli juba palju juttu.
Bondora käitub väga ebaeetiliselt selle reklaamiga