margsu
Täna siis mõtlesin et teen ühe 10 eurise investeeringu 26% intressiga millest mina saan kätte 20.8%. Tulemuseks siis nii et 24 kuuline leping ning selle ajaga saan siis 2.33 euri intresse. Siit ka mõte et kui tõesti investoril ei ole meeletut pappi käes mis muidu niisama kolletaks siis tõesti mina ei tahaks kohe kuidagi oma rahanatukest 10% aastas välja anda. Pigem ikka 20% aastas või vähemalt 15%. Pigem siin ikkagi mõtteainet portaali omanikele kuidas asja nii laenajatele kui ka investoritele paremaks teha.
No oled jätnud arvestamata, et tagasimaksud (loodetavasti koos intressiga) laekuvad varem ja saad selle raha kohe uuesti investeerida. Pealegi on praegusel investormaastikul ka 10% netto tootlus ikka väga hea.
Oosmo
Tõsi, reinvesteerimine aitaks tootlust veelgi tõsta, kuid samas on prognoositud 10% pakutud siiras usus, et laenaja ka ideaalse maksekäitumisega kaaskodanik on :)
Võrreldes muude investeerimisvõimalustega on esmapilgul tootlus väga hea, kui seda vaadata ilma riskideta halbade laenude ning hilinevate maksete näol.
Kokkuvõttes näib, et sellise “mini-investori” jaoks hakkab portaal ennast tasapisi ammendama, sest investorite poole pealt hakkab turg korrastuma ja minimaalse tasuva portfelli suurus kasvab hoogsalt. Loen eelkõige ennast selliste “mini-investorite” hulka ja praegu tundubki lähenevat hetk otsustamiseks: kas kaasata suurem hulk vahendeid või hakata investeeringust võimalikult väikeste kadudega väljuma?
Olgem ausad, ka siin toimetamine võtab omajagu aega kasvõi laekunud maksete üle kandmiseks, intressimäärade jälgimiseks või portfelli kvaliteedi hoidmiseks.
Suurelt ei julge veel siin ise investeerida mõtleisn proovida ca 500eur,
tahan näha ,kas kasulikum aktsiaid osta või hoida ,siin raha..Kuidas teile tundub ,kumb kasumlikum on.
siim4b
tahan näha ,kas kasulikum aktsiaid osta või hoida ,siin raha..Kuidas teile tundub ,kumb kasumlikum on.
siim4bKui investeeringu maht on kokku 500€, siis ei julgeks küll aktsiatega möllamist soovitada. Kui puudub eelnev kogemus, võib enamus sellest nö koolirahaks kuluda. Selle summaga on paras siin vaikselt nokitseda - ka eelpool nimetatud 10% netotootlust oleks reaalne, kuigi tegelikkuses on vast keskmiselt ca 7-8%, kui arvestada ka väljumise kulud. Aktsiatega on aga pikaajaliselt sama tootluse % juba vägagi teadlikul investoril - samas on juhuseid, kus õige ajastusega suudetakse aastaga mitmekordistada oma aktsiaportfelli väärtus. Isiklikult ei oma aktsiaturul toimetamiseks piisavaid teadmisi ega ka vahendeid. Siinne keskkond on ikka tugitoolis teenimise alustustamiseks mugavam variant.
Suurelt ei julge veel siin ise investeerida mõtleisn proovida ca 500eur,tahan näha ,kas kasulikum aktsiaid osta või hoida ,siin raha..Kuidas teile tundub ,kumb kasumlikum on.
Kui aga vaba aega piisavalt käes, kohustused lubavad ja käed sügelevad, võib ju selle 500€ ka alati ettevõtlusega alustamisse investeerida.
Ettevõtlusega tegelen juba ,aga raha on üle nii 15tuhat ja niisama pangas hoida ma ka ei näe mõtet,ja korterit ei osta selle eest,niisama ei tahaks ära ka raisata.
siim4b
siim4b
Ettevõtlusega tegelen juba ,aga raha on üle nii 15tuhat ja niisama pangas hoida ma ka ei näe mõtet,ja korterit ei osta selle eest,niisama ei tahaks ära ka raisata.
No siis võid ka vähe suurema paigutuse peale mõelda. Mingit ebamõistlikku riski sellega kindlasti ei kaasne.
Ma praegu mõtlen ja proovin ei julge suurt summat panna,rääkisin tuttavaga see ütles ,et ma päris loll ,kui enda raha lihtsalt ära annan,mu jaoks uus asi ei tea kuidas,siin asjad käivad,kas makstakse üldse rahasid ,mis moodi üldse see toimib,Sa julgeksid panna 15tuhat siia saidile,mitu kuud ilsmlet võtab aega,et see suudedakse üldse välja laenata,mis reaalne tagastamine on üldse ja tootlikus . Selle peale ülteldakse tark ei torma.
siim4b
siim4bMa arvan, et pikema kogemusega investorid julgevad kindlasti soovitada siia raha paigutamist, kuid selle summa suurus jäägu investori enda otsustada. Mina soovitaksin alustada võibolla tõesti selle sama 500€-ga. Kui kõik sobib ja näed reaalset tootlust, võid vabalt mitmekordistada oma investeeringut. Kui mitte, siis tõmbad perioodiliselt oma investeeringu arvelduskontole tagasi. Kui tegeled juba praegu ettevõtlusega, taipad isegi, et mõne euro pärast kuus ei ole mõtet enda tähelepanu ja aega vist liialt põhitegevuselt eemale juhtida. Kas nüüd 15TEUR siia hooga tõsta, on iseasi, aga suurema portfelliga oleksid kindlasti nõus ka madalamat intressi pakkuma, sest riskide hajutamine on ju oluliselt lihtsam.
Ma praegu mõtlen ja proovin ei julge suurt summat panna,rääkisin tuttavaga see ütles ,et ma päris loll ,kui enda raha lihtsalt ära annan,mu jaoks uus asi ei tea kuidas,siin asjad käivad,kas makstakse üldse rahasid ,mis moodi üldse see toimib,Sa julgeksid panna 15tuhat siia saidile,mitu kuud ilsmlet võtab aega,et see suudedakse üldse välja laenata,mis reaalne tagastamine on üldse ja tootlikus . Selle peale ülteldakse tark ei torma.
Jagatud lepingute ja turutasemel intresside korral kuluks 15 keur paikapanemiseks ikka üpris kaua aega. Seega võiks soovitada lisada vahendeid järk-järgult saades kogemusi ja määratledes sobilikke intressitasemeid.
Portaali riski vähendamiseks soovitan jagada vahendid OR ja IP vahel.
Oosmo
Portaali riski vähendamiseks soovitan jagada vahendid OR ja IP vahel.
Kui jutt juba portaaliriski peale läks, siis mina hindan IP puhul seda riski mõnevõrra suuremaks.
Esiteks on IP seltskond ise öelnud, et nende ärimudeli põhituumaks on portaalikeskkonna tarkvara arendus - st. ühel päeval loodavad nad oma tarkvara kellelegi maha lükata ja ise ärist rikaste meestena väljuda. Laenuvahendus on ainult kaasnevaks kõrvaltegevuseks. Teiseks on olnud signaale, et nad toimetavad päris suures osas võõrkapitali abil ja kui see enne soovitud tulemuste saavutamist peaks lõppema, võib seis “ebamääraseks” kujuneda. OR puhul võib vähemalt oletada, et siia on sisse pandud ka mingis ulatuses hr. Veske omavahendeid.
Tegelikult oleks ütlemata kena, kui OÜ Omaraha peale aastaaruande valmimist raatsiks selle ka teistele seotud pooltele kättesaadavaks teha. või vähemalt avaldaks olulisemad majandusnäitajad (ärikasum, puhaskasum, varade/kohustuste osakaal jms.). Selline samm aitaks oluliselt täpsemalt seda nn. “portaaliriski” hinnata ja investorite usaldust siinse portaalikeskkonna kaudu investeerimisse kasvatada. Mina ise vähemalt oleksin sellise võimaluse eest tänulik.
PeaLiK
Esiteks on IP seltskond ise öelnud, et nende ärimudeli põhituumaks on portaalikeskkonna tarkvara arendus - st. ühel päeval loodavad nad oma tarkvara kellelegi maha lükata ja ise ärist rikaste meestena väljuda. Laenuvahendus on ainult kaasnevaks kõrvaltegevuseks. Teiseks on olnud signaale, et nad toimetavad päris suures osas võõrkapitali abil ja kui see enne soovitud tulemuste saavutamist peaks lõppema, võib seis “ebamääraseks” kujuneda. OR puhul võib vähemalt oletada, et siia on sisse pandud ka mingis ulatuses hr. Veske omavahendeid.
Tegelikult oleks ütlemata kena, kui OÜ Omaraha peale aastaaruande valmimist raatsiks selle ka teistele seotud pooltele kättesaadavaks teha. või vähemalt avaldaks olulisemad majandusnäitajad (ärikasum, puhaskasum, varade/kohustuste osakaal jms.). Selline samm aitaks oluliselt täpsemalt seda nn. “portaaliriski” hinnata ja investorite usaldust siinse portaalikeskkonna kaudu investeerimisse kasvatada. Mina ise vähemalt oleksin sellise võimaluse eest tänulik.