paarsada euri kuus peale kanda on ka minu plaan ja hetkel vähemalt portaal väidab et minu raha tootlus 50%. Eks seda nö viimast laenamise prossu saab siis taga ajada kui raha vähe mida liigutada. Aega oodata ja head pakkumist oodata. Hetkel mul ka üks 60 euri suurune investeering mis nö kollane. Laenaja ei ole ühtegi korda maksnud. Mina ennast sellest kõigutada suurt ei lase kuna nagunii teenin ja see on pisike investeerimise risk. Eks näiss kas OR suudab selle raha mulle tagasi tuua või pean kasutama lõpuks tagatisfondi et midagi tagasi saada. Hetkel siis tegin ka katse et kas saan 22% laenu või mitte.
margsu
Haha,lubage naerda 50% tootluse üle:D pole võimalik siin vist isegi.Kui jutt ikka aasta tootlusest käib.
jarzzz
arne
Kui arvestada ka tulumaks (mis pole sugugi 21% vaid võlgnevuste tõttu keskmiselt mõnevõrra kõrgem) siis paraku on küll!!
Portaali XIRR näitab isikliku portfelli tootluseks kuust kuusse stabiilselt üle 30% bruto. Ise arvutades saan 2013 a netotootluseks 16 - 17%, mis on minu meelest samuti üle ootuste hea tulemus.
Kuigi tegemist bruto- ja netotootlustega, on portaali ja oma arvutuste erinevus ca 2-kordne ehk siin kuvatavasse XIRR-i (mõnel kasutajal lausa 50%) tuleks suhtuda ettevaatusega.
maus
Kuigi tegemist bruto- ja netotootlustega, on portaali ja oma arvutuste erinevus ca 2-kordne ehk siin kuvatavasse XIRR-i (mõnel kasutajal lausa 50%) tuleks suhtuda ettevaatusega.
Kui ma võrdlen portfelli jääki vastava kuu intressi laekumisega, siis minul see enamvähem klapib portaali poolt arvutatava XIRR tootlusega (~27%). Arvutades aastatootlust - arvestamata palju raha kontol tühja seisis, võttes maha tulumaksu, likvideerides punased laenud 1/3 hinnaga ja vaadates pessimistliku pilguga kollastele laenudele, suudan ma enda netotootluseks ka pea neli korda väiksema summa (~7,5%) genereerida:).
dubow
kirjutan siia ka oma tootluse näite.
alustasin investeerimist Omarahas 2012 detsembris 1500 euroga.
alguses läks u kaks kuud raha väljalaenamiseks ja vahepeal on seisnud kontol ka vaba raha, ka hetkel on 250 euri. Seega ei saa arvestada aastase tootluse protsenti 1500 eurost.
Aga lihtsustatult on summad sellised
sissemakstud raha 1500
aastaga kogunenud intress 387.45
tulumaks 81
punastes laenudes 174 (arvutasin ise saamatajäänud põhiosad)
Ehk siis kui arvestan , et punased laenud jäävadki laekumata (kindlasti midagi laekub ja kindlasti läheb mõni kollane punaseks) ja saan 1/3 tagatisfondist tagasi tuleb minu lõplikuks kasumiks 190 eurot = 12,66%
kui kuskil mõni viga siis vabanden ette
viperxxl
alustasin investeerimist Omarahas 2012 detsembris 1500 euroga.
alguses läks u kaks kuud raha väljalaenamiseks ja vahepeal on seisnud kontol ka vaba raha, ka hetkel on 250 euri. Seega ei saa arvestada aastase tootluse protsenti 1500 eurost.
Aga lihtsustatult on summad sellised
sissemakstud raha 1500
aastaga kogunenud intress 387.45
tulumaks 81
punastes laenudes 174 (arvutasin ise saamatajäänud põhiosad)
Ehk siis kui arvestan , et punased laenud jäävadki laekumata (kindlasti midagi laekub ja kindlasti läheb mõni kollane punaseks) ja saan 1/3 tagatisfondist tagasi tuleb minu lõplikuks kasumiks 190 eurot = 12,66%
kui kuskil mõni viga siis vabanden ette
viperxxlKasutan põhimõtteliselt sama meetodit ning usun, et see on tõele üsna lähedal.
kui vaadata otsest puhast kasumit aasta lõikes siis jah kuid mina liigitaks punased ja kollased laenud kahjumisse peale seda kui nende reaalne maksmise aeg läbi saab. Hetkel on mul näha et kollasesse läheb ca 15% kogu investeeringust. Samas eks tulevik näitab mida ja kuidas kätte saab. Loodan et vastavatel inimestel maksehäire rikub tulevikuks laenamise võimaluse ära. Nõme on vaadata laene kus siis ei ole ühtegi makset tehtud. Seal on küll kahtlaselt selline pettuse maik juures.
margsu
Ärge veel unustage ennetähtaegselt tasutud laene mis tähendab saamata jäänud intresse. Ka see langetab tootlust. Minul on selliseid 15% ringis.
Kõike seda ja eelpoolmainutut arvesse võttes tundub veider, et investoreid leiavad isegi pikaajalised laenud mille intress on madalam kui 20-25%. Riski-kasumi suhe on selliselt välja laenates kõvasti paigast ära ja koguportfelli arvestades on tegu kindla miinusega.
Seoses vaba raha märkimisväärse kasvuga siin on üldine eeldatav tootlus praegusel hetkel minu jaoks langenud alla kriitilise piiri. Loodetavasti suudab OR meeskond järgmisel aastal samas tempos siiski kasvatada ka uute laenutaotluste hulka.
Kõigile ilusaid saabuvaid pühi soovides.
Raika
Kõike seda ja eelpoolmainutut arvesse võttes tundub veider, et investoreid leiavad isegi pikaajalised laenud mille intress on madalam kui 20-25%. Riski-kasumi suhe on selliselt välja laenates kõvasti paigast ära ja koguportfelli arvestades on tegu kindla miinusega.
Seoses vaba raha märkimisväärse kasvuga siin on üldine eeldatav tootlus praegusel hetkel minu jaoks langenud alla kriitilise piiri. Loodetavasti suudab OR meeskond järgmisel aastal samas tempos siiski kasvatada ka uute laenutaotluste hulka.
Kõigile ilusaid saabuvaid pühi soovides.
Päris põnev lugemine. Või et isegi ennetähtaegselt tagastatud laen vähendab tootlust? Igaks juhuks tuletan meelde, et ennetähtaegse tagastuse puhul tasub laenaja kõik jooksvad jäägid ja viivised, kui neid juhtub olema, kõigele lisaks ka ühe kuu intressi. Viimane on investorile ju puhas kingitus. 15% ringis kingitusi teeb tõesti meele mõrudaks.
Kõige suuremas hädas tunduvad olevat need investorid, kes seni oma 50-60% seadetega teiste kulul nö liugu lasid. Nüüd, kui portaali on lisandunud parajal hulgal 30-35% raha, on järsku kõik nii paha nii paha. Ega äkki ahnus mõnda meest upakile aja?
Omaraha.ee
arne
Kõige suuremas hädas tunduvad olevat need investorid, kes seni oma 50-60% seadetega teiste kulul nö liugu lasid. Nüüd, kui portaali on lisandunud parajal hulgal 30-35% raha, on järsku kõik nii paha nii paha. Ega äkki ahnus mõnda meest upakile aja?
Omaraha.ee