• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
no mina olen küll asjad väga valesti aru saanud. mina sain aru et kui müün maha siis pool võlga jääb minule, pool läheb edasi omarahale ja müügi hetkeni kogunenud intessid ja viivised jäävad ka minu nõudeks. nüüd tuleb välja, et kui müün siis läheb kogu laenujääk, kogunenud viivised ja intressid üle omarahale ja mina saan poole müügi hetkeks olevast nõudest omale. seega saan aru et kui annan 10 EUR välja ja läheb punaseks pole mul mõtet enne müüa kui intresse ja viiviseid on kogunenud veel 10 EUR, et jääda nulli.
seega olen selle tagatsi fondis pettunud, kuna sain aru, et see peaks olema abiks investorile aga tuleb välja et see täidab ainult omaraha taskuid.
corvert
Seletan uuesti. Need intressid ja viivised, mis teil müümise hetkeks käes on (mitte arvestatud, vaid ka reaalselt Teie kontole laekunud), jäävad Teile. Ka laekunud põhiosa jääb Teile. Müüa saate puudu olevat põhiosa.
Teie 10+10 € näide toimib ainult siis, kui midagi laekub. Kui laekumisi pole, siis ootamine summat ei suurenda.
Tagatisfond ei täida omaraha taskuid, meie ei teeni sealt mingit tulu.
Omaraha.ee
arne
corvert
no mina olen küll asjad väga valesti aru saanud. mina sain aru et kui müün maha siis pool võlga jääb minule, pool läheb edasi omarahale ja müügi hetkeni kogunenud intessid ja viivised jäävad ka minu nõudeks. nüüd tuleb välja, et kui müün siis läheb kogu laenujääk, kogunenud viivised ja intressid üle omarahale ja mina saan poole müügi hetkeks olevast nõudest omale. seega saan aru et kui annan 10 EUR välja ja läheb punaseks pole mul mõtet enne müüa kui intresse ja viiviseid on kogunenud veel 10 EUR, et jääda nulli.
seega olen selle tagatsi fondis pettunud, kuna sain aru, et see peaks olema abiks investorile aga tuleb välja et see täidab ainult omaraha taskuid.

Tervist Corvert. Nõude müümine on alati tähendanud nõude loovutamist. Nõude puhul räägitakse alati põhinõudest (antud juhul siis laenu põhisumma) ja kõrvalnõuetest (kasutusintress, leppetrahvid, viivised jms). Nõude müügil arvestatakse müügihind (nõude loovutustasu või ka tsessioonitasu) põhinõudest. Nõue loovutatakse tavaliselt koos õigusega nõuda kõrvaldnõudeid.

Olen näinud erinevaid loovutustasusid alates 5 sendist euro eest kuni 33 sendini euro eest. Üldiselt enamus pakkumisi turul jääb sellesse vahemikku. On ka tuliseid võistupakkumisi kus pakutakse 50 ja 60 senti eurost või ka rohkem kuid see on pigem erand kui reegel.

Investeerides on investor nagunii arvestanud riskiga, et mõne investeeringuga võib probleeme tulla - seega ei tohiks see üllatusena tulla.
Tagatisfondi eesmärk pole minu arusaamist mööda kunagi olnud hüvitada investorile nende saamata jäänud tulusid vaid võimaldada mõistliku tasu eest investeeringust väljuda. Mõte on olnud selles, et kui investeerisid 10 eurot ning said sellest 0,5 eurot tagasi ning laen läks punasesse, siis on sul võimalik see investeeringu jääk summas 9,5 euri näiteks 4,5 euri eest tagatisfondile ära müüa. Sa saad oma raha punase investeeringu alt kätte ning sul on valida kas paigutad tagasi saadu uuesti mõnda investeeringusse või loobud investeerimisest kuna oled pettunud. Tõsi nõude tagatisfondile loovutamisega loobud ka kogu tulevikus saadavatest intressidest, leppetrahvidest, viivistest).

Mina leian, et tagatisfond on kiiduväärt asi, kuigi möönan, et mina investorina ei kiirusta nõudeid tagatisfondile müüma.
VincentVega
Suri kohtutäitur Veiko Kaasik, minu kaastunne :(
http://majandus.delfi.ee/news/uudised/suri-tuntud-kohtutaitur-veiko-kaasik.d?id=66135980

Osad punased laenud ilmselt pikenevad.

profit
Veiko Kaasik oli nii Liisile kui Omarahale hea koostööpartner. Tema käes asjad liikusid. Ka meie poolt kaastunne.
Omaraha.ee
arne
Tere,
Mul on portfellis selline leping: S12103092. Mõni aeg tagasi oli kirjas, et lepingu asukoht - jurist. Nüüd seda enam ei ole ja leping muutus kollaseks. Mis sellega edasi saab? Müüakse tagatusfondile või keegi teine hakkab edasi laenu tagastama?
Jummybear
Meil on kontakt pärijaga, kes lähiajal otsustab, kas tasub kogu lepingu ennetähtaegselt või esitab avalduse notarile pärimismenetluse algatamiseks. Tagatisfondile saate oma investeeringu müüa kui laen on “punaseks” läinud.

Omaraha.ee
Ago Lumeste
Müüsin just hunniku “punaseid”, väga huvitav tähelepanek, ülipaljude laenude viimane makse langeb kokku tuludeklarist saadud rahade tagastamise kuuga s.o Veebruar/Märts ja sealt edasi on vaikus. :)

Küsimus laenu “S11029801” kohta, ripub see mul juba kuid punaste nimekirjas oma 4-sendise laenujäägiga ja võimaluseta laenu maha müüa. Kas selliseid laene saaks kuidagi ära “kustutada” mille jääk on nt alla X summa (antud juhul 4 senti)?
profit
profit
Müüsin just hunniku “punaseid”, väga huvitav tähelepanek, ülipaljude laenude viimane makse langeb kokku tuludeklarist saadud rahade tagastamise kuuga s.o Veebruar/Märts ja sealt edasi on vaikus. :)Küsimus laenu “S11029801” kohta, ripub see mul juba kuid punaste nimekirjas oma 4-sendise laenujäägiga ja võimaluseta laenu maha müüa. Kas selliseid laene saaks kuidagi ära “kustutada” mille jääk on nt alla X summa (antud juhul 4 senti)?

Kui seda müüa ei saa, siis on tõenäoliselt tegemist viivis- või intressivõlaga?

Tahad nö annetada omarahale või tagatisfondi? :)
RahaFoorum
Mismõttes annetada :) 4 senti on suur raha, Statoil vaevub isegi vähema võrra küttehindu tõstma.

Omaraha võiks lihtsalt omast kaukast sellise laenu makstuks ära märkida, see 4 senti ilmselt tekib ja kaob niikuinii ümardamise käigus siin portalis tuhandeid kordi päevas.

profit
Loan amount:
Loan period:

Repayment:

Get an offer within few minutes!

* This is a representative offer.

Log in