• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
Kuidas te käitute punaste laenudega, kas müüte laenu kiireltkiirelt maha, et kompensatsioon uuesti laenudeks anda või jääte ootama ja lootma, et laenuvõtja lõpuks laenu ära maksab?

Ise olen üritanud hapud laenud võimalikult kiiresti maha müüa, arvestades mõnel juhul ka laenuvõtja tagasisidet, on see mõistlik?

Viimase kuu tulud/kahjum statistika näitab hetkeseisuga, et jään sllel kuul nibin-nabin miinusesse :(
profit
profit
Kuidas te käitute punaste laenudega, kas müüte laenu kiireltkiirelt maha, et kompensatsioon uuesti laenudeks anda või jääte ootama ja lootma, et laenuvõtja lõpuks laenu ära maksab?

Ise olen üritanud hapud laenud võimalikult kiiresti maha müüa, arvestades mõnel juhul ka laenuvõtja tagasisidet, on see mõistlik?

Viimase kuu tulud/kahjum statistika näitab hetkeseisuga, et jään sllel kuul nibin-nabin miinusesse :(

Mõned müüsin kiirelt maha. Praegu olen jäänud ootele. Katsetuseks, et mis saab.
Riskide hajutamiseks ja võrdlusbaasi kujundamiseks "liigun" oma IP portfelliga sarnase seisu poole. Püüan hoida võlgnevuste/working capital'i sarnast taset mõlemis. Kui üks portaalidest peaks näitama selgelt suuremat tulukust, siis hindan oma riskihinnangud ümber.
Oosmo
Mida tähendab punaste laenude all maksegraafikus olev märge "Üle kirjutatud"?

Kas sellisel juhul on tegemist mingite ridadega, kus eelnevalt oli kirjas "Hilinenud" vmt ja need on siis maha tõmmatud peale seda, kui hilisemalt on võlg ära makstud?
RahaFoorum
RahaFoorum

Kas sellisel juhul on tegemist mingite ridadega, kus eelnevalt oli kirjas "Hilinenud" vmt ja need on siis maha tõmmatud peale seda, kui hilisemalt on võlg ära makstud?

„Üle kirjutatud“ tähendab seda, et maksegraafik on muudetud vastavalt kohtuotsusele.

Omaraha.ee
Ago Lumeste
Maksegraafikut võiks sedavõrd täiendada, et ka pärast kohtuotsust, kokkulepet või täiturile suunamist oleks võimalik näha, millal ja kui palju laekunud on.

Ago Lumeste
RahaFoorum

„Üle kirjutatud“ tähendab seda, et maksegraafik on muudetud vastavalt kohtuotsusele.

Omaraha.ee
Pankur
Kas punaseks läinud võlad ja sellega seoses laenajale esitatavad sunnirahad ja muud trahvid lähevad jagamisele ka investoritega, kes ei ole enda punaseid investeeringuid portaalile maha müüunud.
Üldiselt leian, et oleks mõistlik, jagada investeeringu pealt tekkivaid lisatulusid, kui investor on ju sisuliselt kaas osaline rahade kinni olemise protsessis.
Ja kui raha lõpuks kohtu kaudu saadaksegi kätte ja täitemenetlus toob kontole mingi raha, kas see jagatakse ka proportsionaalselt investeerijate vahel?
Kreevs
Kreevs
Kas punaseks läinud võlad ja sellega seoses laenajale esitatavad sunnirahad ja muud trahvid lähevad jagamisele ka investoritega, kes ei ole enda punaseid investeeringuid portaalile maha müüunud.
Üldiselt leian, et oleks mõistlik, jagada investeeringu pealt tekkivaid lisatulusid, kui investor on ju sisuliselt kaas osaline rahade kinni olemise protsessis.
Ja kui raha lõpuks kohtu kaudu saadaksegi kätte ja täitemenetlus toob kontole mingi raha, kas see jagatakse ka proportsionaalselt investeerijate vahel?

Minu arusaama kohaselt saab investor müümata "punasest laenust" väljavõidetud põhiosa, intressid ja viivised täies ulatuses vastavalt laenulepingule. Teavituste jms. tasu kuulub OR'le.
Oosmo
Kas mitte intresside ja viiviste jooksmine kohtuotsuse tegemisel ei peatu? St kui asi juba täituri käes on, siis rohkem intresse ja viivist juurde ei jookse.

Oosmo
Minu arusaama kohaselt saab investor müümata "punasest laenust" väljavõidetud põhiosa, intressid ja viivised täies ulatuses vastavalt laenulepingule. Teavituste jms. tasu kuulub OR'le.
Pankur
Pankur
Kas mitte intresside ja viiviste jooksmine kohtuotsuse tegemisel ei peatu? St kui asi juba täituri käes on, siis rohkem intresse ja viivist juurde ei jookse.

Oosmo

Ma arvan, et sain vastuse, kas hoida punaseid võlgasid või mitte. Tuleb välja, et mõistlik on need pigem maha müüa, kui lasta üle laenu normaaltähtaja.
No kui on näha, et mingid maksed toimuvad, siis ilmselt üle laenu lepingus fikseeritu midagi kätte ei saa.
Seega on tagatisfond igati asjakohane, sest see on OR kohustuslik reserv ning seda pole mõtet enam investoril lisaks toetada hoides oma osa võlas sees. Pigem vaadata kuidas tasuvus oli ning et kas viimase paari kuuga on laekunud kokku intress viivis ja põhisosa. Kui maksed seda ei näita kahe kuu kohta, et võlal oleks võimalus ennast veel koju tuua, siis kindlalt maha müüa tagatisfondile ja uuesti ringlusse.
Kreevs
Kui laenu all on kommentaar, et on läinud täitemenetlusse ning seejärel kommentaar, et maksegraafik muudetud, ning viimane "logi" pärineb detsembrist, siis pole vist enam mõtet laenu punasena üleval hoida? Pigem maha müüa?

profit
Loan amount:
Loan period:

Repayment:

Get an offer within few minutes!

* This is a representative offer.

Log in