• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
profit
Kui laenu all on kommentaar, et on läinud täitemenetlusse ning seejärel kommentaar, et maksegraafik muudetud, ning viimane "logi" pärineb detsembrist, siis pole vist enam mõtet laenu punasena üleval hoida? Pigem maha müüa?

Minul selliseid laene pole, küll aga puutun igapäevaselt täitemenetlustega kokku. Otsus on jälle sinu teha. Mõned hoiavad meeleheitlikult oma tootva kapitali taset ja müüvad investeeringu kahjumiga maha lootuses, et uuesti välja laenates õnnestub kaotus tagasi teenida. Teised jälle ootavad. Kohtulahendiga on tõenäoliselt välja mõistetud ka viivis ning kui summad kannatavad siis ka jooksev viivis. Kellel on aega ja kannatust oodata võib see ka ära tasuda.

Täitemenetluse edukus ja kiirus sõltub paljudest asjaoludest mis kõik mõjutavad lõpptulemust:
a) täiturist ja tema büroo korraldusest (Täituri tegevust reguleerivad küll õigusaktid kuid büroo töörkorraldus on määrava tähtsusega)
b) täitemenetluse algatamise teate kättetoimetamine (kas võetakse vastu kohe või tuleb teha erinevaid katsed ja siis Amtetlikku Teadaande kaudu kätte toimetada).
c) kas võlgnik käib tööl ja kui suur on sissetulek
d) kas võlgnikule kuulub vara millele sissenõuet pöörata või on võimalik vara tagasi võita jms
e) kas võlgnikul on eelnevaid täitemenetlusi (minul on õnnestunud näha sellist võlgnikku, kus enne minu nõuet oli 17 täiteasja ja need olid ka sellised kolme ja neljakohaliste arvudega summad
f) tähtis on sissenõudja ja täituri vaheline koostöö ning teabe vahetamine (eriti oluline on see lootusetute võlgnike puhul
g) oluline on perioodiliselt huvi tunda mis nõudega on toimunud

Hetkel rohkem ei meenugi. Mina arvan, et oota veel mõni kuu enne kui ära müüd. Praegu tulevad mätsist alates ka tulumaksu tagastused mille hoolsad täiturid on juba ära arestinud. Ehk juhtub ime ja saad oma raha tagasi. Aga kui võlgnikul on juba täiteasju ees ei pruugi nii minna.
VincentVega
Tänud väga sisuka vastuse eest! :)
profit
Huvitav, miks puudub osadel punastel laenudel võimalus nende maha müümiseks ehk puudub vastav link? Minul näiteks investeeringud nr.
S12058825, kasutajanimi Tinistus
S12069342, kasutajanimi Tinistus
S12103092, kasutajanimi erobraks
maus
Laene ei saa müüa, sest tegelikult pole nad võlas 90+ päeva, vaid vähem. Värve näitab valesti. Parandame ära.

Omaraha.ee
Ago Lumeste
tere, kuidas on intresside ja viivistega. kui laenu maha müün kas siis seni kogunenud intressid ja viivised jäävad mulle üles või need lähevad ka Omarahale üle?
corvert
Kõik, mis käes, jääb Teile. Müüa saab hetke netojääki.
Omaraha.ee
arne
arne
Omaraha.ee

et, siis kui täna müün, siis siiani kogunenud intressid ja viivised jäävad minu nõudeks ja see mis edasipidi koguneb on Omaraha nõue?
corvert
corvert
arne
Omaraha.ee

et, siis kui täna müün, siis siiani kogunenud intressid ja viivised jäävad minu nõudeks ja see mis edasipidi koguneb on Omaraha nõue?

Pigem võiks öelda, et siiani saadud intressid ja viivised on minu tulu, kõik edasine peale müüki on Omaraha nõue võlgniku vastu.
Oosmo
Kuidagi paljuks neid punaseid laene läinud, kas see "707" programm toimib endiselt, siis langes punaste arv hüppeliselt.

Miks on mõne laenuga nii, et kliendilt pole väga pikalt makseid laekunud kuid endiselt pole laenuga muud ette võetud kui kliendile hoiatuskirja saatmine?

Kas mingi niisugune variant oleks ka tulevikus võimalik, et saaks laenu müüa ka näiteks laekumata põhiosa summas mõnele teisele investorile?
profit
Kui tsiteerida klassikuid, siis mis mõttes kuidagi palju?. Hetke seis on 4,3%, mida hindame heaks või väga heaks - maitse asi. Programm "707" toimib, maht on vähenenud, järjest rohkem tegeleme probleemi ennetamisega.

Võlglastega tegelemisel puudub igasugune onupojapoliitika. Tegeldakse absoluutselt kõigiga. Igat infokildu me endiselt kirja ei pane ja tundub, et see on viga, peaksime panema. Üritame end selles osas parandada.

Idee lubada laene müüa, olgu need siis võlas või mitte, on kahtlemata hea. Seda on teisedki küsinud. Idee on meil laual, kahjuks mitte esimesel järjekohal.

Omaraha.ee
arne
Loan amount:
Loan period:

Repayment:

Get an offer within few minutes!

* This is a representative offer.

Log in