• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
Sai siis Soomega starditud Juulis, hetke seisuga 18 lepingut 11 neist on kollased. investeeritud sai skooridesse 850-1000 kuue kuused investeeringud.
Kas minul üksi nii kehvad lood või on teistel kah juba miskit öelda. Kas 850-1000 skooris olevad kliendid on tõesti nii vale taustaga, et ei jõua laenu teenindada.
Power
Sai starditud ka mitu kuud tagasi, pikemad laenud, gruppides 810- … (teab mis roosiline polegi). 6 kuu laenudesse ei kannata laenata, see on selge (see vist kehtib kogu maakera kohta, s.t. vahet pole, kus inimene elab, mõtteviis ja käitumine on sama). Hetkel 6 kuu tootlus portaalis keskmiselt ca -30, s.t. mõnel läheb paremini, aga mõnel kehvemini (kui tahad nulli jõuda, siis pead teiselt rindelt +30 tegema). Hiljem ei saa ka viiviseid juurde, nii et … . Head nuputamist.
kindlus
Panin ka natuke Soome laenudesse kui nad välja tulid. Investeerin kolme esimesse skoorigruppi ja 1-5a laenudesse. Hetkel on paar kollast, kes siiski jõudumööda maksavad ja üks kes läheb tõenäoliselt müüki st. pole ühtegi makset teinud ja mõistliku tagasisidet andnud. Aga üldiselt midagi väga hullu pole. Kui ainult 5, 10, 15 lepingut ongi ja neist 3-5 juhtuvad kollased olema, on muidugi hapu. Aga nii väikese lepingute hulga pealt ei saagi midagi öelda ega arvata.
Marmes
Sul pole vedanud

- Lepingute arv 164
- Soome porftelli jääk 25,879
- Hilinevad maksed (kollane + punane kokku) 4,073
- Jääk / hilinevad maksed = 6.353 (mida suurem number, seda parem)

Eestis on sama näitaja 7.09. Kui Slovakkia alles lisandus oli minul see number vaid 2.78 ja teenisin päeva lõpus ka reaalset negatiivset tootlust. Hlinevate maksete osakaal pole täna Soomes üldse mitte kehva, pigem isegi annaks hindeks 4-. Tegelikku tootlikkust pole veel võimalik prognoosida, aga esimeste kuude tulemuste põhjal olen täiesti veendunud, et Soome turg on parema laenutagastuse distsipliiniga kui Slovakkia.
HannesR
Olen teinud sellist võrdlust riigiti enda portfellis: Kui palju planeeritust intressist reaalselt kohale jõuab (näit. kuu algul näitab, et peaks tulema 100€, aga tuleb 70€, s.t. kohale jõuabki planeeritust 70%)? Eks ta natuke kõigub.
Slovakkia: 69%, siia lisandub siis hiljem saabuvad võimalikud viivised, mis tähendab, et järgmistel kuudel võib kohaletulemise % suureneda;
Eesti: 71%, siia lisandub siis hiljem saabuvad võimalikud viivised, mis tähendab, et järgmistel kuudel võib kohaletulemise % suureneda;
Soome: 50% viiviseid ei lisandu. S.t. hilinevad maksed jõuavad küll sinuni, kuid selle raha hind ju ajas suureneb, sest raha laekub lihtsalt kunagi hiljem, teisel juhul oleksid juba saanud raha kasutada või siis hiljem viiviste võrra rohkem kasutada;

Võib olla olukord muutub edaspidi kuhugile poole, eks näis. Head nuputamist.
kindlus
Mul on enam-vähem võrdsed soome ja slovakkia portfellid ja viimane on ikka mõnevõrra parem.
Jummybear
Vaadates portaali statistikat Soomes on hetkel kollaseid 35% portfelli mahust. Eesti näitaja on 12% ja Slovakkia 25%.

Soome turu vanus ORs on 4 kuud ning selle XIRR 9,8%.

4 kuine Slovakkia turg nägi välja nii: kollaseid 41% ja XIRR 21% ning madalpunktis oli Slovakkia XIRR 0,5%.

Oodata on , et Soome talvel sukeldub tugevalt alla 0 graadi )

Aeg näitab.
aleks781
On ka minul 9 Soome laenu.Kolm maksavad,kolm on kollased ja kolm müüdi täna inkassole.Tunnistan ausalt,ega ma neid Soome tingimusi ei lugenud ja kui ma ei eksi siis nad vist soomekeelsed olid.Igatahes täna inkassole müües sain tagasi 60%.Sellise algusega on raske leida motivatsiooni põhjanaabritele laenata.
eurok
Ma lugesin kah oma Soome eksperimendi läbikukkunuks.
Lauriy
Mina seda asja küll nii mustades toonides ei näeks. Hetkel välja antud 21 laenust ühtegi müüki pole veel läinud, üks arvatavasti kohe-kohe siiski läheb. On veel paar kes maksetega hilinevad, aga vaikselt siiski asi liigub. Selleks et mingisugustki hinnangut anda, peaks laenulepinguid olema 50+.
Marmes
Loan amount:
Loan period:

Repayment:

Get an offer within few minutes!

* This is a representative offer.

Log in