• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
Aga summa summaarum on ju vale. Toome näite, laenan välja 1000, makstakse 100 intressi ja läheb hapuks. Lihtsuse mõttes oletame, et põhiosa ei tagastanud. Tagatisfondist saame 800 ja intressidena saime 100, niisiis summa summaarum - laenasime välja 1000 ja tagasi saime 900 - kahjum 100. Nüüd vaatame, kuidas Omaraha kajastab seda:

Intressid saadud: 100
Kahjum müügist: 100 (kuna 200 eurosest põhiosakahjumist lahutatakse 100 eurot intresse)

St Omaraha statistika järgi jäi laen nulli.
LehmanBrothers
LehmanBrothers
Aga summa summaarum on ju vale. Toome näite, laenan välja 1000, makstakse 100 intressi ja läheb hapuks. Lihtsuse mõttes oletame, et põhiosa ei tagastanud. Tagatisfondist saame 800 ja intressidena saime 100, niisiis summa summaarum - laenasime välja 1000 ja tagasi saime 900 - kahjum 100. Nüüd vaatame, kuidas Omaraha kajastab seda: Intressid saadud: 100Kahjum müügist: 100 (kuna 200 eurosest põhiosakahjumist lahutatakse 100 eurot intresse)St Omaraha statistika järgi jäi laen nulli.
Hea inimene, kui te ei üritagi aru saada, mida ma räägin, siis kahjuks ei saa aidata. Kordan ei tea mitmes kord, et need kaks rida kajastavad erinevaid olukordi ja ei ole kokku liidetavad.
Omaraha.ee
arne
Hea Arne, ma saan aru, mida te üritate väita, ja ma ei nõustu sellega. Igati loogiline on eeldada, et kui ma tahan teada, palju ma olen teeninud tulu pärast halbadest laenudest saadud kahju, siis ma võtan intresside rea numbri ja lahutan sellest rea Kahjum müügist numbri. Kui te väidate, et need on “erinevad situatsioonid” (wtf), siis ma ei saa seda väidet ümber lükata, aga kuna investor eeldab, et neid siiski saab liita-lahutada, on tegu eksitava andmete esitamisega. Aga ok, ega me selles üksmeelele ei jõua. Kui juba vastamistujus olete, võiksite selgitada, miks ei kuvata portaali statistika all siniseid laenusid?
LehmanBrothers
LehmanBrothers
Paljusid asju ei kuvata. Suurem osa investoritest ei tuhni lepingutes ega aja sente taga, neile piisab portfelli mahust, tootlusest ja teenitud intressist. Siniseid võiks kuvada punaste asemel. Olen nõus, et punased on tänaseks kaotanud igasuguse mõtte, samas sinised edastaksid olulist teavet. Uurin asja.
Investorile on 10x öeldud, mida “Kahjum müügist” sisaldab. Investor võiks lõpuks aru saada ja mitte eeldada midagi muud.
Omaraha.ee
arne
Arne, mainisid, et tagatisfond stabiliseerub n.ö. loomulikul tasemel. Kas sa oskad öelda, mis on Omaraha meeskonna ootus selle normaalse taseme osas - kas oleme täna enam-vähem seal või on põhjust oodata tagatisfondi mahu edasist vähenemist?
traktor
traktor
Arne, mainisid, et tagatisfond stabiliseerub n.ö. loomulikul tasemel. Kas sa oskad öelda, mis on Omaraha meeskonna ootus selle normaalse taseme osas - kas oleme täna enam-vähem seal või on põhjust oodata tagatisfondi mahu edasist vähenemist?
Täiesti reaalne tundub seda hoida 80% peal.
OR
arne
arne
Mul on tunne, et traktor pidas silmas fondi suurust, mitte väljamakse osakaalu.
olavi
karl
Kui see 1000-ne laen poolepealt hapuks läheb ja summaarselt oleks me nagu nullis, siis võiks rahul olla, mõttega “hea et niigi läks”. Kuid hiljem vaatan statistikat: kahjum müügist: 0; Intressitulu: 100.
Teenisin nagu sota, aga ei saanud mitte midagi.
Tahaks endale selgeks teha, ehk teistel ka hea teada, kuidas numbreid deklareerida.
Kuidas siis ikkagi teha tulude deklareerimisel ja raamatupidamise kajastamisel (arvan, et raamatupidaja ei teadnud, et kahjumi real olev number on lihtsalt number ja seda ei liideta ega lahutata)? Eraisikuna peaks deklareerima tulu 100 (teenisin sada, aga tegelikult ei saanud midagi) ja maksma 20% riigile, tulem on -20 euri (ei ole nii, et sain sada ja 20 maksan ning kokku sain 80). Firmana on selge, et kahjumi real olev number on iseseisev ja seda ei saa arvestada kusagil. Kust ma saaks sellise numbri, mida oleks endal hea ja lihtne ning raamatupidajale edastada, et see number on kahjum ning seda numbrit saab intressi (sisaldab viivise numbrit) real olevast numbrist lahutada? Kui sellist numbrit ei ole, siis hetkel pole ju vahet, kas eraisikuna /firmana (teenisin sada, aga tegelikult ei saanud midagi) investeerida, kuna maha lahutamise numbrit veel ei ole.
Kes teab, andku teada, kust leida number, mida raamatupidaja saab kahjumina kasutada! Head nuputamist!
kindlus
olavi

Jah, pidasin silmas just mahu osas. Kui laenumahtude dünaamika on selline, et fondi normaaltase on nt 120 000 juures, siis oskaks arvestada, et millal on asjad korras ja millal liikumas paremuse või halvemuse suunal - see teadmine võtaks kindlasti ka siin foorumis pingeid maha.
traktor
kindlus

Reaalse kahjunumbri saad nii, et filtrieerid Investeeringute alt sinised ja lahutad “välja laenatud” numbrist “laekunud põhiosa” - see on see summa, mis sul põhiosana laekumata on jäänud. Samas siin tekib probleem. Laene pole võimalik filtreerida müümise kuupäeva järgi, seetõttu ei tea sa raamatupidamise jaoks, kui palju sellest kahjust on tekkinud sel majandusaastal. Head nuputamist kõigile! Olümpiaadi võitjale diplom ja Kalevi šokolaad.
LehmanBrothers
Loan amount:
Loan period:

Repayment:

Get an offer within few minutes!

* This is a representative offer.

Log in