Vanade laenude tagatisfondi väljamakseid on vähendatud 35% peale?
olavi
Ja tagatisfond juba alla 100 000…ootaks siiski Omaraha poolset kommentaari, milline on nn normaalne tase.
traktor
Sel kuul on võrreldes eelnevatega laene välja läinud oluliselt vähem, seega tagatisfonid sissetulekud on sel kuul väiksemad, kui me viimasel ajal harjunud oleme. See on kindlasti ka üks faktor…
timo99
traktorKõige mõistlikum tundub olevat see number avalikust ruumist ära koristada…
Ja tagatisfond juba alla 100 000…ootaks siiski Omaraha poolset kommentaari, milline on nn normaalne tase.
Omaraha.ee
arne
Loomulikult on teil variant ka seda teha aga kui põhjus on selles, et investorid saavad sellest näitajast valesti aru, siis võiks pigem üritada selle numbri kujunemist selgitada - ajame siin ju ühist asja ja kellegi eesmärk ei ole Omaraha rünnata.
“Kõige mõistlikum tundub olevat see number avalikust ruumist ära koristada…
Omaraha.ee”
Äärmiselt autistlik suhtumine. Kui numbrid on koledad, siis koristame ära? Kui kõik on ok, nagu te väidate, siis ei tohiks olla probleemiks nimetada, milline see “stabiliseerumise tase” on. Omaraha opereerib numbrite maailmas, “everything gonna be allright” argument ei päde. Miks ei ole võimalik rääkida ratsionaalselt numbritest? Kui kellelgi on ebameeldivaid küsimus, tuleb vastuseks ainult ironiseerimine, või öeldakse, et “kui ei meeldi, minge minema”. Inimesed panevad oma raha 5-ks aastas kinni, neil on õigus saada võimalikult palju teavet, et teha informeeritud otsus.
Endal läheb viimasel ajal laene siniseks sellise kiirusega, et hoia piip ja prillid. Sel kuul ületab tagatisfondist saadud summa juba tunduvalt saadud intresside summat. Kindlasti mõni tarkpea kommenteerib selle peale, et “valim pole piisav, et sellest mingeid järeldusi teha”. Loodetavasti siis saab varsti portaali statistikasse siniste laenude number?
LehmanBrothers
Omaraha.ee”
Äärmiselt autistlik suhtumine. Kui numbrid on koledad, siis koristame ära? Kui kõik on ok, nagu te väidate, siis ei tohiks olla probleemiks nimetada, milline see “stabiliseerumise tase” on. Omaraha opereerib numbrite maailmas, “everything gonna be allright” argument ei päde. Miks ei ole võimalik rääkida ratsionaalselt numbritest? Kui kellelgi on ebameeldivaid küsimus, tuleb vastuseks ainult ironiseerimine, või öeldakse, et “kui ei meeldi, minge minema”. Inimesed panevad oma raha 5-ks aastas kinni, neil on õigus saada võimalikult palju teavet, et teha informeeritud otsus.
Endal läheb viimasel ajal laene siniseks sellise kiirusega, et hoia piip ja prillid. Sel kuul ületab tagatisfondist saadud summa juba tunduvalt saadud intresside summat. Kindlasti mõni tarkpea kommenteerib selle peale, et “valim pole piisav, et sellest mingeid järeldusi teha”. Loodetavasti siis saab varsti portaali statistikasse siniste laenude number?
LehmanBrothersVõib-olla peaks rohkem valima, kellele laene anda ja mis intressiga? Sorry, see on ainult oletus.
.Endal läheb viimasel ajal laene siniseks sellise kiirusega, et hoia piip ja prillid. Sel kuul ületab tagatisfondist saadud summa juba tunduvalt saadud intresside summat. Kindlasti mõni tarkpea kommenteerib selle peale, et “valim pole piisav, et sellest mingeid järeldusi teha”. Loodetavasti siis saab varsti portaali statistikasse siniste laenude number?
Mul endal on 706 lepingut ja siniseid 4tk. Punaseid hetkel pole. Alustasin jaanuaris.
Julged ehk enda vastavad numbrid ka anda?
peeter82Mul on kõik laenud 801+, nii et ma ei tea, kuidas ma neid veel valima peaks. Sul on nii vähe siniseid sellepärast, et 1) sa oled alles väga vähe aega investeerinud 2) võimalik, et sul on jopanud. Minu hetkeseis:
969 rohelist lepingut
162 kollast lepingut
43 punast lepingut
273 sinist lepingut
Kuni selle aastani tegelikult polnud sinistega üldse hullu, sel aastal on mingi pasatorm lahti läinud. Juunis siiani intresse laekunud 2436€ ja siniseks läinud 3800€ väärtuses laene. Kui tagatisfondi poleks või väljamaksed oleksid väiksed, oleks mu portfell asjade sellisel jätkumisel varsti miinuses. Seega võibolla on arusaadav, miks ma nii leilis olen tagatisfondi vähenemise pärast.
LehmanBrothers
“Kõige mõistlikum tundub olevat see number avalikust ruumist ära koristada…Omaraha.ee”Äärmiselt autistlik suhtumine. Kui numbrid on koledad, siis koristame ära? Kui kõik on ok, nagu te väidate, siis ei tohiks olla probleemiks nimetada, milline see “stabiliseerumise tase” on. Omaraha opereerib numbrite maailmas, “everything gonna be allright” argument ei päde. Miks ei ole võimalik rääkida ratsionaalselt numbritest? Kui kellelgi on ebameeldivaid küsimus, tuleb vastuseks ainult ironiseerimine, või öeldakse, et “kui ei meeldi, minge minema”. Inimesed panevad oma raha 5-ks aastas kinni, neil on õigus saada võimalikult palju teavet, et teha informeeritud otsus.Endal läheb viimasel ajal laene siniseks sellise kiirusega, et hoia piip ja prillid. Sel kuul ületab tagatisfondist saadud summa juba tunduvalt saadud intresside summat. Kindlasti mõni tarkpea kommenteerib selle peale, et “valim pole piisav, et sellest mingeid järeldusi teha”. Loodetavasti siis saab varsti portaali statistikasse siniste laenude number?
Enda portfelli pealt ütlen niipalju, et 2016 okt-dets on üksjagu kehva kvaliteediga laene olnud. 2017 aasta sees ja 2016 suvel on asi märksa ilusam. Põhjuste üle võib ilmselt spekuleerima jäädagi. Panid raha madalamate skooridega kategooriatesse?
E: oops, ei näinud su viimasti posti :p
peeter82See ütleb kõik.
Alustasin jaanuaris.
Päeva lõpuks võib arvestada, et tubli kolmandik läheb inkassosse. Endal peamiselt ainult 900+ laenud.