• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
vest
Kas Boonus on ka tulu?
Sina maksad boonust oma saadud intresside arvelt. Saadud intresside pealt tasud tulumaksu. Makstud boonust ei ole füüsilisel isikul lubatud saadud intressidest kuluna maha arvata.
olavi
olavi
Hea loogika sul! Mille poolest erineb boonus teenustasust? Mõlemad lähevad automaatselt maha. Siis arvuta ka Omaraha teenustasu oma tulule juurde juurde ja saad veel rohkem maksta.
timo
timo
Peakski arvutama, kui investoril oleks mingit teenustasu. Teenustasu on laenajal täpselt sellel põhjusel (algselt oli investorile määratud, aga tehti ümber).

Boonust maksudest maha võtta ei saa, samamoodi nagu sa siit enda panka väljamaksete eest tasutavat teenustasu maha ei saa arvutada ega saadud kahjumeid hapudest laenudest.
RahaFoorum
HannesR
21.03.2016 rakendub KAVS ehk krediidiandjate- ja vahendajate seadus, mille esimene peatükk kirjeldab seaduse reguleerimisala:

§ 1. Seaduse reguleerimisala
(1) Käesolev seadus reguleerib krediidiandja ja krediidiandja vahendaja (edaspidi krediidivahendaja) tegevust ja vastutust ning järelevalvet nende tegevuse üle.
(2) Käesolevas seaduses ettenähtud haldusmenetlusele kohaldatakse haldusmenetluse seaduse sätteid, arvestades käesolevast seadusest ja Finantsinspektsiooni seadusest tulenevaid erisusi.

Järelvalvet teostatakse turuosaliste üle, mitte aga turul pakutavate instrumentide üle. Olavi vastus on tõenäoliselt täpsem antud kontekstis, sest hetkel ei klassifitseeru ükski P2P investeering finantsvaraks, millega saab investeerimiskonto süsteemi kasutades maksude maksmist edasi lükata.
Camron
Muide ma lahutasin eelmisel aastal kõik kulud maha, ka müüdud laenud. Teavitasin sellest ka maksuametit. Kõik ok. ;)
timo
Timo, kas tohiks täpsustada, kuidas Sa neid teavitasid ja mida maksuamet vastas?
dubow
timo
Muide ma lahutasin eelmisel aastal kõik kulud maha, ka müüdud laenud. Teavitasin sellest ka maksuametit. Kõik ok. ;)
Good for you. Ok on see nii kaua, kui maksuamet küsimusi ei tule küsima ja enda südametunnistus ei kripelda. Arvata võib, et ükskord tehakse ka selles vallas paar “näidispoomist” nagu OÜtamisega, paar “õnnelikku” maksavad oma tasumata maksud ja intressid ning ülejäänud hakkavad korralikuks.
olavi
dubow
Timo, kas tohiks täpsustada, kuidas Sa neid teavitasid ja mida maksuamet vastas?
Kirjutasin kirja, tõin näiteid, viitasin sellele et tulumaksu arvestamine sundmüükidest tuleneva kahjumi mahaarvestamata jätmisega tekitab mulle majandusliku kahjumit ja see ei saa olla tulumaksu eesmärk jne. Asi oli lihtsalt põhimõttes, tahtsin teada saada kuidas on, mul eraisiku kontol on tegelikult mikrosumma. Neile oli teema suhteliselt uus, aga nad leidsid, et jääb nii nagu olin teinud.
timo
timo
Timo, kas Sa said ka taasesitatavas vormis tõendi või kirjaliku seisukoha, mis seda kinnitab? Ainsad, kel on õnnestunud Maksuametit hilisemas vaidluses võita on Sylvesteri omanike seltskond, kes enne võõrandamistehingut küsisid Maksuametilt kirjaliku seisukoha ja hiljem vaidlesid aastaid kohtus tulumaksu tasumise küsimuses. See vaidlus lõppes Maksuameti kaotusega.
VincentVega
Telefoni teel öeldi. Ma ei ole ka Maksuametiga vaielnud, küsisin lihtsalt kas ma arvestades kõiki tegureid deklareerisin oma tulu korrektselt. Kui nad oleksid öelnud, et see ei kõlba, siis oleksin teistmoodi teinud nagu nad tahavad, sest selle mõne euro pärast vaidlema ikka ei hakka. Eks mõistlik on OÜ-d kasutada, müüksin hea meelega oma füüsilise isiku portfelli ettevõtte nimele kui see kuidagi võimalik oleks.
timo
Loan amount:
Loan period:

Repayment:

Get an offer within few minutes!

* This is a representative offer.

Log in