• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
meelisp976
Jah, Teil oligi õigus. Lugesin valesti.
OR
arne
vest
Olen Omaraha fänn alates aastast 2014. Täna olen seisus, kus uut raha peale kanda pole väga pointi, kuna raha ei kipu välja minema. Jah, hoian intressid kõrged ja investeerin ainult kõrgeima skooriga laenudesse, eks probleem ongi pigem selles. Intresse aga langetama ka ei kipu, kuna esimest korda kogu minu ajaloo jooksul jäi veebruari tootlus madalamaks, kui 1% kuus, ehk siis alla 12% aastas (maha lahutades kahjumid ja boonused). Vaatan neid ilusaid XIRR-e ja numbreid ja ei saa aru, kuidas nii vilets kuu juhtus olema. Ei süüdista kedagi, kõige vähem portaali. Seni on tootlus ilus olnud. Aga jah, intressi langetamine või madalam skoor tooks pigem minu tootlust veel allapoole ja nii see raha sinna kontole vaikselt koguneb, kuni hakkan teda sealt välja kandma, sest käsi ei tõuse kuidagi intressi langetama. Täna ei torma, jälgin mõned kuud veel… usk Omarahasse on seni veel tugev:)

Raha läheb alates jaanuarist vastupidi väga hästi välja, 5 aastased 901-1000 skooriga näiteks 34%. Mida siis üldse tahetakse saada kui maksimaalne võimalik on 35%.
1-aastased välistan üldse, kuna tootlus olematu, 2-aastaseid läheb ka väga üksikuid välja.
Investeerimine peaks olema ju pikaajaline tegevus.
Ei tea kuidas see 1% võimalik oli, äkki on portfell üsna pisike ja tekkis mingi halbade asjaolude kokkusattumus. Soovitan loobuda 1-2 aastaste laenude välja andmisest juhul kui neid on.
XIRR on mul kuude lõikes mõnevõrra üles-alla käinud, 2018 lõpus oli 16,8%, 2019 tõusis üle 18% ja nüüdseks on jälle langenud 17,3% peale.
Ise arvutades on viimastel kuudel tootlus 13-15%. Kuu kasum jagada portfelli maht korda 12. Seisvat raha praktiliselt pole.
peeter82
peeter82

Mul on 5 aastased hetkel 33-34%, skoor 901-1000. Ma ei tea, mis on hea väljaminek, kui ühte laenu saab maksimum 20 euriga sisse. Päevas heal juhul paar-kolm laenu saab, parematel päevadel 5 või vahest mõne veel rohkem, ehk siis üle 100 eur päevas on suht keeruline välja saada. Vähesel määral läheb ka 4a ja 3a välja. Portfell on 30+k
Veebruaris oli lihtsalt pankrotistunud laenude osakaal minu portfellis üllatavalt kõrge, seepärast jäigi tootlus alla 1% kuus. Nagu ma ütlesin, ei süüdistagi kedagi, lihtsalt juhtus vist selline kuu… Üldjoontes on tootlus ikkagi ilus olnud ja ei kurda üldse. Postituse mõte oli pigem see, et kas see oli ainult minul nii halb või ongi pankrotistunud laenude osakaal oluliselt tõusnud (loe: hinnastamisfiltri sõela augud on suuremaks läinud). Saan aru, et kõik tahavad raha välja laenata ja seepärast ka piirangud summades ühe laenu kohta. Teema püstitus oli raha juurde kandmises - et täna nagu väga pointi ei ole, kui raha piiratult välja läheb. Hea meelega kannaks juurde:)
Oma mõtete kirjutamine ei ole virisemine, lihtsalt arutlen ja uurin, kuidas teistel läheb:) Võitleme edasi, 1 kuu pole mingi näitaja…
vest
Kas sellist asja on ka plaanis teha lühemas/pikemas plaanis, et kui laenaja on võtnud laenu ja tahab uuesti laenu võtta, siis samale laenajale ei saa 6 kuu jooksul uuesti laenu anda perioodi lühendamist näit. kvartali peale?

OR seisukoht oli 2019 august selline: ei ole plaanis.

Võib olla seda perioodi vähendada hetkel ajutiselt, et kes ikkagi hetkel laenab raha välja, pääseb sama isikule ka uuesti laenama varem kui see periood kätte jõuab või siis summaga kuidagi piirata, näit. saad varem sisse, aga ainult 10€-ga.

Hetke olukord on laenajatele samuti väga ootamatu ning võib olla see aitaks, ei tea.
kindlus
vest
Investori jaoks on loomulikult hea võimalikult kõrge intress. Samas ma ei suuda aru saada kuidas ollakse nõus 901+ skooriga laenama raha 30+% intressiga. Üle 1000 skoori ju siin ei ole! Või on? Inimene kes on nõus maksma sellist intressi on täiesti selgelt väga suures hädas (või väga rumal) ja suure tõenäosusega ta 5 aastat sellist intressi maksta ei suuda.
leopold
leopold
Sellest on ka varem juttu olnud, et väga paljud maksavad laenu varem tagasi ja pole plaaninudki 5 aastat maksta.
peeter82
Ma ei näe ka hetkel paanikaks ega nurisemiseks väga põhjust. Hoian soovitustest alati 3-4 protsenti allpool intressi ja siiani keskmine kuskil 20% tootlust. Kui just forexit AI-ga ei treidi, siis kust veel sellist tootlust saab? :)

Hetkel ju täiesti loomulik, et inimesed ei saa vb osamakseid tasuda, kuna sissetulekud kaovad. Varsti tuleb riik appi ja raha tuleb peale ka uus-töötutele :)
vahurix
peeter82
Sellest on ka varem juttu olnud, et väga paljud maksavad laenu varem tagasi ja pole plaaninudki 5 aastat maksta.

Krediitkaart on pea 2x odavam. Vaba tagasimaksega. Või on tõesti 901+ skooriga inimeste krediitkaardid nullis?
leopold
leopold
ma arvan et väga paljudel, kellel on krediitkaart, on see nullis. Krediitkaardi limiidid on ilmselt ka enamasti märgatavalt väiksemad, kui OR laenuvõimalused.
timo99
Lühiajaliste laenude tootlus on üsna sitt.
Nüüd kui on ette näha suuri koondamisi, siis omarahas hapuks minevate laenude osakaal kindlasti tõuseb. Mahamüüdavad laenud on nagunii -40%
Mis see komm investorile siin on?
Aktsiaturul on varsti õige hetk paugutada.
jaan.sibul
Loan amount:
Loan period:

Repayment:

Get an offer within few minutes!

* This is a representative offer.

Log in