Mai kuus oli tootlus (XIRR) 15,9%; kuid igal järgneval kuul on see kõvasti langenud. Viimasel kuul näitab isegi negatiivset XIRRi (-2,3%). Pole enda mäletamist mööda investeeringute tingimusi muutnud. Olen kasutanud “Soovita” või sarnaseid tingimusi. Investeerinud ainult 801-900; 901-1000; Soome ja Eesti.
Kas kellelgil on sarnane olukord ja kas keegi oskab öelda, miks see nii on?
belmont
Kas kellelgil on sarnane olukord ja kas keegi oskab öelda, miks see nii on?
belmont
Mai kuus oli tootlus (XIRR) 15,9%; kuid igal järgneval kuul on see kõvasti langenud. Viimasel kuul näitab isegi negatiivset XIRRi (-2,3%). Pole enda mäletamist mööda investeeringute tingimusi muutnud. Olen kasutanud “Soovita” või sarnaseid tingimusi. Investeerinud ainult 801-900; 901-1000; Soome ja Eesti.Kas kellelgil on sarnane olukord ja kas keegi oskab öelda, miks see nii on?
Vaata statistika alt Eesti ja Soome laene eraldi. 99% kindlusega peksab Soome rõvedat miinust ja sööb Eesti intressid ära. Jagan Su muret, kuigi minu XIRR õnneks nii drastiline pole, vähemalt veel.
Ma ei vaataks seda XIRR-i. Mul endal XIRR 40% lähedal, aga ei pea seda reaalseks. Praegu on statistikas hea võimalus näha tootlust kuude kaupa: intress - põhiosakahjum. Näitab palju reaalselt kuude/kogu perioodi lõikes teeninud oled.
timo
JUba ammu ei jälgi XIRR'i. Arvutan oma tootluse just eelpoolöeldu alusel: intress-põhiosa võlgnevus. Ja see tootluse näitaja on XIRR'ist oluluilset madalam. Tegelikult määratlevad ühirahastuste tootluse (ärimudeli/riskihaldamise kvaliteed/tootluse/…) eelkõige põhiosa võlgnevused. Ning kuidas portaal suudab neid vältida või lahendada (või garanteerida).
Oosmo