Ei leidnud selget juhendit või teadet. Kuidas maksuametiga suhelda. Hetkel ei kajastu siinne tulu.
estysoft
Siinne tulu on näha KONTO Statistika all Kokku 2011 Intressi real.
Omaraha.ee
Ago Lumeste
Omaraha.ee
Ago Lumeste
Omaraha.ee
Jällegi palun, et ei oleks viivis intressi hulka arvutatud, kuna see tuleb intressist eraldi deklareerida ja praegu on suht segane ja tüütu, sest peab käsitsi välja arvutama...
Ja endiselt ootan infot, et kas siinsed tulud saab ka deklareerida kahel real, nagu isePankuri omad või mitte?
2011 statistika tagasimaksete all on põhiosa, (millest ma saan aru ja mis maksuametit ei huvita), laenu müük tagatisfondile (mis samuti ei tohiks deklareeritavate tulude hulka käia), intress, viivis ja boonus.
Küsimus 1: saan ma õigesti aru, et kui real 'intress s.h.' on nt 200€ ja real 'viivis' on nt 10€, siis deklareeritav intressitulu on 190€ ning muu tulu on 10€?
Küsimus 2: mis on tagasimaksete all näidatav 'boonus'?
KKK ütleb:"Boonus on portaalile investori poolt laenuintressi arvelt makstav lisaprotsent. Mida suurem boonus, seda kiiremini investeering toimub."
On need paar €-senti intressitulu või muu tulu või pole vaja seda deklareerida?
Muu nutt ja hala, milleks eraldi teemat ei tahtnud tekitada:
viimasel ajal on investeeringute all näidatav võlanumber kasvanud oluliselt kiiremini, kui 'laekunud kokku' - 'laekunud põhiosa', ehk siinne tegevus toodab (hetkel) miinust.
Copy-paste konto ülevaatest:
30 päeva: Osamaksed 551,45 € Laekunud 435,48 €
100+€ võlgnevuse lisandumist kuus ei kata laekuv intress + viivis mitte kuidagi.
Soovitusi, kuidas investeeringute seadeid muuta?
Laisc
Laisc
Küsimus 1: saan ma õigesti aru, et kui real 'intress s.h.' on nt 200€ ja real 'viivis' on nt 10€, siis deklareeritav intressitulu on 190€ ning muu tulu on 10€?
Küsimus 2: mis on tagasimaksete all näidatav 'boonus'?
KKK ütleb:"Boonus on portaalile investori poolt laenuintressi arvelt makstav lisaprotsent. Mida suurem boonus, seda kiiremini investeering toimub."
On need paar €-senti intressitulu või muu tulu või pole vaja seda deklareerida?
Muu nutt ja hala, milleks eraldi teemat ei tahtnud tekitada:
viimasel ajal on investeeringute all näidatav võlanumber kasvanud oluliselt kiiremini, kui 'laekunud kokku' - 'laekunud põhiosa', ehk siinne tegevus toodab (hetkel) miinust.
Copy-paste konto ülevaatest:
30 päeva: Osamaksed 551,45 € Laekunud 435,48 €
100+€ võlgnevuse lisandumist kuus ei kata laekuv intress + viivis mitte kuidagi.
Soovitusi, kuidas investeeringute seadeid muuta?
Laisc
> Küsimus 2: ...
Kopeeri statistika menüüs olev tabel omale excelisse ja mängi numbritega siis lihtsam aru saada mis number milles sisaldub, boonus on osa intressist. Tulu deklareerimise aluseks võta ikka intressitulu, boonus ja viivis on selle sees.
Lisaks:
Hapud laenud on paratamatus ja halvematel kuudel on minul moodustanud hapude laenude müügist saadud kahjum peaaegu 50% intressitulust.
Kollaste laenude pärast pole mõtet põdeda, loe laenude all olevaid memosid, aitab aru saada mis seis on.
profit
Kopeeri statistika menüüs olev tabel omale excelisse ja mängi numbritega siis lihtsam aru saada mis number milles sisaldub, boonus on osa intressist. Tulu deklareerimise aluseks võta ikka intressitulu, boonus ja viivis on selle sees.
Lisaks:
Hapud laenud on paratamatus ja halvematel kuudel on minul moodustanud hapude laenude müügist saadud kahjum peaaegu 50% intressitulust.
Kollaste laenude pärast pole mõtet põdeda, loe laenude all olevaid memosid, aitab aru saada mis seis on.
RahaFoorum
Ago Lumeste
Omaraha.ee
Jällegi palun, et ei oleks viivis intressi hulka arvutatud, kuna see tuleb intressist eraldi deklareerida ja praegu on suht segane ja tüütu, sest peab käsitsi välja arvutama...
Ja endiselt ootan infot, et kas siinsed tulud saab ka deklareerida kahel real, nagu isePankuri omad või mitte?
Tegelikult pole selles mitte mingit vahet, kuidas sa neid tulusummasid ridade vahel jaotad. Kui tahad, kirjuta viivised eraldi, kui mitte, pane kõik intressi alla. Kui tahad kirjuta kõik investeeringud eraldi, kui mitte, pane kõik ühele reale. Maksuametit huvitab reaalselt ainult raha. Ükskõik, kuidas oled deklareerinud, peaasi, et oled!
Aga kui tahad seaduse järgi korrektselt teha, siis peaksid küll jah iga investeeringu eraldi reale kandma ja sealt omakorda viivise ja intressi osa eraldi.
See, et isePankur soovitab mugavuse huvides teisiti teha, pole päris seaduslik ja põhineb ilmselt mingil suulisel kokkuleppel, aga nagu ütlesin, ei huvita see tegelikult kedagi.
profit
> Lisaks:
Võlgnevused on viimase kuu aja jooksul hakanud usinalt kasvama, nädala seisud olen ma endale info mõttes salvestanud. Teenitud tulu peaks olema 'Laekunud kokku' - 'Laekunud põhiosa' - 'Võlg', viimaste nädalate tulemused:
21.01.2012 -67,12 €
28.01.2012 -92,86 €
04.02.2012 -124,70 €
11.02.2012 -143,37 €
Kui ma millestki olen valesti aru saanud, palun parandage.
Tulumaksu kohustuse vähendamiseks võiks ümber arvestada tagatisfondile müüdud laenud selliselt, et eelkõige on kaetud põhiosa (sh ka varasemate maksetega) ning intress arvestatakse vaid siis kui kõik põhiosa kohustused on kaetud? Siis poleks vaja tulumaksu maksta nö pankrotis laenudelt saadud intressidelt.
Oosmo
Ago Lumeste
Omaraha.ee
Tere.
Niikaua, kui ma ei ole teinud väljamakseid keskkonnast niikaua ei ole mul ju ka deklareeritavat tulu?
KevendOn ikka. Väljamakse ei puutu asjasse.
- 1
- 2