Räägiks vähe riskidest seonduvalt P2P keskkondadega.
Lisaks otsestele laenuriskidele on olemas oht, et P2P keskkondadega võib midagi juhtuda.
Näiteks: Makromajanduslikud muutused võivad mõjutada inimeste üldist maksevõimet laenude
tasumisel. Kinnisvaraarendus projektides suurema hinnalanguse puhul käiksid ilmselt nii mõnedki
vastavate keskkondade projektid käpuli. See ehk Eestis ei ole enam aktuaalne teema aga riiklikud regulatsioonid
võivad ohustada keskkondade jätkusuutlikkust. On ohud seonduvalt laenuvahendaja äritegevuse, ärilise eduga.
Kui seda maailmas veel ei ole juhtunud siis tulevikus võib ilmselt kohata ka pahatahtlikku
käitumist keskkonna omanike poolt(investorite raha kasutatakse valel eesmärgil).
Lisaks foorumlastele loeks huviga ka Hr. Veske kommentaare taoliste riskide asjus.
Küsiks ka: kas ja mis moel reguleerib FI P2P keskkondade tegevust eesmärgil taoliseid riske maandada?
Nende küsimuste valguses, kus näete OR-i olevat pikemas perspektiivis, näiteks 10 aasta möödudes?
Kas pikemas perspektiivis näete, et olete isiklikult projektiga seotud, või oopiski mitte?
StockChimp
Lisaks otsestele laenuriskidele on olemas oht, et P2P keskkondadega võib midagi juhtuda.
Näiteks: Makromajanduslikud muutused võivad mõjutada inimeste üldist maksevõimet laenude
tasumisel. Kinnisvaraarendus projektides suurema hinnalanguse puhul käiksid ilmselt nii mõnedki
vastavate keskkondade projektid käpuli. See ehk Eestis ei ole enam aktuaalne teema aga riiklikud regulatsioonid
võivad ohustada keskkondade jätkusuutlikkust. On ohud seonduvalt laenuvahendaja äritegevuse, ärilise eduga.
Kui seda maailmas veel ei ole juhtunud siis tulevikus võib ilmselt kohata ka pahatahtlikku
käitumist keskkonna omanike poolt(investorite raha kasutatakse valel eesmärgil).
Lisaks foorumlastele loeks huviga ka Hr. Veske kommentaare taoliste riskide asjus.
Küsiks ka: kas ja mis moel reguleerib FI P2P keskkondade tegevust eesmärgil taoliseid riske maandada?
Nende küsimuste valguses, kus näete OR-i olevat pikemas perspektiivis, näiteks 10 aasta möödudes?
Kas pikemas perspektiivis näete, et olete isiklikult projektiga seotud, või oopiski mitte?
Juhtunud ikka, googelda pisut. Esimene viide http://www.telegraph.co.uk/finance/newsbysector/banksandfinance/12109898/Peer-to-peer-firm-tells-lenders-they-will-lose-a-quarter-of-their-cash.html
Jummybear
Kuule, Stock! Lõpeta see “kalastamine” portaalis ära! See kommentaarium siin pole jututuba. Niisugune “ussitamine” hakkab juba ära viskama. Sinu arvates peab portaali administratsioon sinule(kes sa selline oled?)avaldama kõik ärisaladused…..no tule eile meile!….Aga hr. Veskel soovitan sellise tegelinski konto kustutada-muidu sellistest ussidest jagu ei saa! Pealegi on ta isegi maininud, et lahkub portaalist.
uuetmees
uuetmeesOot-oot, ärge riielge. Neil teemadel võib diskuteerida küll. Mõtlen veidi ja vastan.
Kuule, Stock! Lõpeta see “kalastamine” portaalis ära!
Omaraha.ee
Minu arust pole siin küll enam midagi mõtelda. Iga loogiliselt mõtlev investor siin portaalis on, lugedes selle tegelinski(kes on portaali konto teinud 31.01.2017.) kommentaare eri teemade all, aru saanud, et nimetatul pole plaanis muud, kui uurida välja portaali strateegia(millest niipalju kui on võimalik avalikult rääkida, on foorumis siiani räägitud küll ja küll), mida kasutada edaspidi oma ambitsioonide teostamisel….nii lihtne see ongi…
uuetmees
Oot-oot. Võib ju sõimelda, aga samas on tõstatatud teema igati aktuaalne. Sest, mõistlikult hajutatud investeeringute portfelli puhul on portaali enda risk ühisrahastuses kõige kõrgem. Mina ntx jaotan selle riski leevendamiseks investeeringuid 7 erineva ühisrahastuse vahel. Ja kavatsen seda valikut veel laiendada. Mahud hoian netotootlusega proportsioonis. Ja ikkagi oleks mingi ühisrahastuse majandusseisundi halvenemine pikaajaliste laenude tagastumise hägustumise tõttu üpris valus hoop.
Ka oleks igati loomulik, et ühistrahastus annab investoritele teavet majandusseisundi, aga ka arenduste kohta (niipalju kui see konkurentsiolukorras võimalik on!). See oleks loomulik investorusalduse hoidmise teema.
Oosmo
Ka oleks igati loomulik, et ühistrahastus annab investoritele teavet majandusseisundi, aga ka arenduste kohta (niipalju kui see konkurentsiolukorras võimalik on!). See oleks loomulik investorusalduse hoidmise teema.
uuetmees, no mida ma siis su arust peaksin saavutama portaali strateegia kalastamisega? :D Ei ole mul plaanis P2P laenukeskkonda hakata tegema. Püstitatud küsimused on mu arust täiesti elementaarsed, mida peaks iga investor otsuste tegemisel arvesse võtma. Miski vale info sul, et mul oleks plaanis portaalist lahkuda. Olen kuni 1a pikkuseid laene välja andnud ja plaanin laenamist jätkata, poleks kõige targem tegu lahkuda :)
StockChimp
Üheks ilmekaks ühisrahastuse jamade näiteks on MoneyZen:
* võlgu arvestati vigaselt
* ei saadud tegutsemisluba inspektsioonilt
* suured lubadused kvaliteetsema portfelli osas
* taustal vene kapital
*…
Ja nüüd tõmbab portaal otsi kokku, minu portfell sügavas miinuses, laenajad pole kuigi innukad leanue tagasi maksma ja võlgnevused kuhjuvad. Ning püüan päästa vahendid jooksvalt niipalju kui saan hoides pöidlaid pihus, et MoneyZen ikka hinges püsiks ja võlgnevustega ikka tegeleks. Õnneks pole MoneyZen investeeringute osa mu portfellis kuigi suur.
See jutt teema aktuaalsuse ilmestamiseks.
Oosmo
* võlgu arvestati vigaselt
* ei saadud tegutsemisluba inspektsioonilt
* suured lubadused kvaliteetsema portfelli osas
* taustal vene kapital
*…
Ja nüüd tõmbab portaal otsi kokku, minu portfell sügavas miinuses, laenajad pole kuigi innukad leanue tagasi maksma ja võlgnevused kuhjuvad. Ning püüan päästa vahendid jooksvalt niipalju kui saan hoides pöidlaid pihus, et MoneyZen ikka hinges püsiks ja võlgnevustega ikka tegeleks. Õnneks pole MoneyZen investeeringute osa mu portfellis kuigi suur.
See jutt teema aktuaalsuse ilmestamiseks.
Aga kommentaariumisse võiks lisada kommenteerija investeeringute portfelli mahu - teaks kui tõsiselt kommentaari võtta!? Ning eraldada tühikargajad tegijatest/teadjatest.
Oosmo
Oosmo
Aga kommentaariumisse võiks lisada kommenteerija investeeringute portfelli mahu - teaks kui tõsiselt kommentaari võtta!? Ning eraldada tühikargajad tegijatest/teadjatest.
Võta nüüd kinni, kas ma peaks välja tooma ainult OR-s investeeringud või kogu varade hulga. Kui OR-s on näit. 5000€, kas seda on palju või vähe (näit. kui varasid kokku 500 000€)? Aga asjade üle mõtlemine (arutlemine) ja järelduste tegemine on pikas perspektiivis ikkagi hea (midagi ikka õpib). Head nuputamist. Jõudu kõigile!