Taas ja taas müüakse paar kuud võlas olnud Slovakkia laenud tagatisfondile 60%-ga põhiosast, ilma, et investoril siin midagi oleks kaasa rääkida. Võlgnikega tuleb tegeleda, mitte paar hoiatust saata ja siis investorid pika ninaga jätta. Niikuinii pigistatakse võlgnikelt välja ka intressid ja viivised. Geniaalne teenimise skeem: pole oma raha vaja sisse pannagi, ainult koori… kuni lolle leidub. Liiga ahneks on Omaraha omanikud läinud! Ja lisaks veel 50 senti raha väljakandmise räige tasu ületab igasuguse piiri. Mul on sellest jamast kõrini ja rohkem ei kavatse ma siin ühtegi penni investeerida.
McGill
Praegu sa pingutad oma jutulobaga natuke üle.
1. “Ja lisaks veel 50 senti raha väljakandmise räige tasu ületab igasuguse piiri”
- Pankadevahelise makse tasu ise Swedbankis ja SEBs on 0.38eur. Kui raha korra kuus välja kannad, maksad peale 0.12eur. Pigem ütleksin aitäh OR tiimile, et 0.50 eest raha välja lubate kanda. Igati vastutulelik summa.
2. “ainult koori… kuni lolle leidub”
- Kui ma teenin plussi, siis tehniliselt mind ei koorita. Ilmselt olen siiski üks lollidest. Sa tead paremini.
3. “…müüakse paar kuud võlas olnud Slovakkia laenud tagatisfondile 60%-ga põhiosast, ilma, et investoril siin midagi oleks kaasa rääkida”
- Sa sisuliselt ihaled seda endist süsteemi, kus investor võib endale määramata ajaks halva laenu nõude alles jätta? Osadele optimistidele meeldiks küll jääda passiivseks ja 2 aastat halva laenu tagasimaksetete jätkumist oodata. Ise aga arvan, et see tekitab liiga palju halli tsooni. Vähemasti teoorias võiks üks inkassor protsessi kiirendamisel veidike abiks olla. Kuidas oleks üks õliste patside ja haisva rokase nahktagiga, jõhkralt musklis jorss, iga jumala hommik su ukse taga, räuskab ja lubab peenrad täis sittuda? Olen nõus sellega, et Slovakkia tagatisfondi 60% võiks natuke tõsta.
HannesR
1. “Ja lisaks veel 50 senti raha väljakandmise räige tasu ületab igasuguse piiri”
- Pankadevahelise makse tasu ise Swedbankis ja SEBs on 0.38eur. Kui raha korra kuus välja kannad, maksad peale 0.12eur. Pigem ütleksin aitäh OR tiimile, et 0.50 eest raha välja lubate kanda. Igati vastutulelik summa.
2. “ainult koori… kuni lolle leidub”
- Kui ma teenin plussi, siis tehniliselt mind ei koorita. Ilmselt olen siiski üks lollidest. Sa tead paremini.
3. “…müüakse paar kuud võlas olnud Slovakkia laenud tagatisfondile 60%-ga põhiosast, ilma, et investoril siin midagi oleks kaasa rääkida”
- Sa sisuliselt ihaled seda endist süsteemi, kus investor võib endale määramata ajaks halva laenu nõude alles jätta? Osadele optimistidele meeldiks küll jääda passiivseks ja 2 aastat halva laenu tagasimaksetete jätkumist oodata. Ise aga arvan, et see tekitab liiga palju halli tsooni. Vähemasti teoorias võiks üks inkassor protsessi kiirendamisel veidike abiks olla. Kuidas oleks üks õliste patside ja haisva rokase nahktagiga, jõhkralt musklis jorss, iga jumala hommik su ukse taga, räuskab ja lubab peenrad täis sittuda? Olen nõus sellega, et Slovakkia tagatisfondi 60% võiks natuke tõsta.
siin investeerimine ongi tegelikult vabatahtlik:D
viperxxl
Ei lugenud tingimusi, ei teinud kodutööd ära, riskisid, kõrbesid. Mis mõte on siin räusata ja oma lollust teiste kaela ajada?
tonist
Neutraalne seisukoht - Õppimine tähendab enda aja ja raha investeerimist/maksmist igas eluvaldkonnas (hobiga tegeledes, mis iganes asjaga, tuleb igal juhul maksta).
Mis sellest õppida on? Kui mõni tegevus ei ole andnud soovitud tulemust, siis sellest on ainult õppida (õppimine: keskkoolis ja ülikoolis käimine maksab ka raha). Õppimine tähendab seda, et kui ma millegiga rahul pole, siis ma muudan oma käitumist
ja ma ei saa muuta teiste inimeste käitumist k.a. laenajate käitumist. Olen ise proovinud õppida (elu on väga hea õpetaja) ja mitte samamoodi kinnisilmi edasi minna, millega ise rahul pole.
Head nuputamist ja enda tegemiste muutmist (elu ongi üks suur muutus).
Lugup.
kindlus
Mis sellest õppida on? Kui mõni tegevus ei ole andnud soovitud tulemust, siis sellest on ainult õppida (õppimine: keskkoolis ja ülikoolis käimine maksab ka raha). Õppimine tähendab seda, et kui ma millegiga rahul pole, siis ma muudan oma käitumist
ja ma ei saa muuta teiste inimeste käitumist k.a. laenajate käitumist. Olen ise proovinud õppida (elu on väga hea õpetaja) ja mitte samamoodi kinnisilmi edasi minna, millega ise rahul pole.
Head nuputamist ja enda tegemiste muutmist (elu ongi üks suur muutus).
Lugup.
McGill
Taas ja taas müüakse paar kuud võlas olnud Slovakkia laenud tagatisfondile 60%-ga põhiosast, ilma, et investoril siin midagi oleks kaasa rääkida. Võlgnikega tuleb tegeleda, mitte paar hoiatust saata ja siis investorid pika ninaga jätta. Niikuinii pigistatakse võlgnikelt välja ka intressid ja viivised. Geniaalne teenimise skeem: pole oma raha vaja sisse pannagi, ainult koori… kuni lolle leidub. Liiga ahneks on Omaraha omanikud läinud! Ja lisaks veel 50 senti raha väljakandmise räige tasu ületab igasuguse piiri. Mul on sellest jamast kõrini ja rohkem ei kavatse ma siin ühtegi penni investeerida.
Algatuseks HannesR-ile kiitus hea vastuse eest.
McGill, kui Sulle meeldib viivisesse jäänud laene oma portfelli jätta ja vaadata kuidas portaal sinna alla tegevusi genereerib, siis mine lase oma raha Bondora automaat. Lisaks võid statistikast vaadata kuidas hapude laenude hulk kasvab.
Omaraha meeskonda ahneks nimetada on täielikult ebaõiglane. Oled sa kunagi Slovakkias võlgadega tegelenud? Oled seal kohtus käinud? Tead kuidas kohtusüsteem seal toimib ning millised on sellega seotud kulud? Tead kui efektiivne on kohtulahendite täitmine?
Olen korduvalt öelnud ja ütlen oma kogemusele tuginedes veel. Arvestades võlgnike kogu spektrit ja sellega seotud võimalikke menetlustähtaegu ning hilisemat kohtulahendite täitmise kiirust ja võimalikkust on Omaraha tagatisfondi süsteem parim mida näinud olen. Oluliselt parem, kui näiteks käia 1 aasta kohtus, saada lahend, täita edutult 10 aastat lahendit ja siis nõue ikka täitmise võimatuse tõttu maha kanda.
Omaraha süsteem on oluliselt investorisõbralikum kui bondoras.
Bondoras võid “punased” laenud omale sisse istuda ja elu lõpuni oodata kuni sendi kaupa rahad laekuvad.
profit
Bondoras võid “punased” laenud omale sisse istuda ja elu lõpuni oodata kuni sendi kaupa rahad laekuvad.
Ei saa selle pessimismiga kuidagi nõustuda - OR on kõigist minu investeeritud ühisrahastustest (Bondora, Crowdestate, Estateguru, Twino, Mintos, MoneyZen, Bondkick) tugevalt tulusam. Pikaajaliselt (va viimane aasta) ka väärtpaberiinveteeringutest tulusam. Mistõttu on see “koppees” nurisemine suht kohatu ja ehk oleks põhjust peegli poole vaadata. .
Oosmo
Järjekordne näide investorist, kes ei viitsinud tingimusi selgeks teha ja tagantjärele viriseb, et portaal tingimusi järgib. Tasuks ikka põhiasjad selgeks teha, kui mitte enne investeerimist, siis vähemalt enne virisemist.
RahaFoorum