• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
Kas Omaraha statistika näitajad on kõik õiged?

Ma ei ole viimased 2 kuud investeerimis tingimusi oluliselt muutnud aga
12 kuu XIR on oluliselt langenud. 25lt alla 18 protsendile (Eestis)
42'lt kukkus 25le protsendile Slovakkias, kuigi ma alla 40% laene välja ei anna.

Võlglaste osakaal muutunud ei ole. Oskate seda seletada?
mihkelnurm
Kas Omaraha statistika näitajad on kõik õiged?

Viimase paari kuu langus tundub tõesti kahtlaselt suur. Midagi anomaalset silma ei hakanud - seaded on normaalsed ja osasummad väikesed. Uurime, anname teada.
Omaraha.ee
arne
XIRR sisaldab ka omaraha teenustasu, mis on olenevalt riigist 20-30%. See ilustab ka tootlust päris suurel määral.
timo
XIRR sisaldab ka omaraha teenustasu, mis on olenevalt riigist 20-30%.

XIRR ei sisalda teenustasu, kuid sisaldab boonust.

Üks näitaja, mida võiks jälgida, on kuu jooksul laekunud intressi suhe eelmise kuu portfelli jääki. Kui see on üle 2%, on kõik väga hästi, 1,5-2% võiks nimetada heaks, alla 1,5% puhul tasuks mõelda, et äkki on midagi viltu. Näiteks mihkelnurmel on see langevas trendis - jaanuaris 2,18%, augustis 1,78%. Langus päris suur. Üks madala protsendi põhjus võib olla selles, et osa portfellist ei tööta. Lootusetud punased tuleks maha müüa ja raha tööle saada.

Omaraha.ee
arne
XIRR ei sisalda teenustasu, kuid sisaldab boonust.

Kusjuures sisaldab teenustasu ka. Slovakkia laenude puhul on mu XIRR umbes sama mis välja antud laenude bruto intressimäär. See näitab, et seal valemis ei kasutata netointressimäära.
timo
Põhimõtteliselt seda on lihtne testida. Kui ostad ainult ühe ainsa investeeringu näiteks 60% intressimääraga. Siis on XIRR statistikas ka 60%. Peaks olema 48%.
timo
Kusjuures sisaldab teenustasu ka.

See väide ei vasta tõele.
Omaraha.ee
arne
Mul just esimene Sloveenia investeering statistikas. Investeering läks intressiga 60% aga XIRR real on 50,8%.
u5891
Mul just esimene Sloveenia investeering statistikas. Investeering läks intressiga 60% aga XIRR real on 50,8%.
Kui sul läks 60% intressiga siis teenustasu maha on su tegelik intress 42%. Mul oli alguses XIRR sama mis esimese laenu intress.
timo
Miks sa arvad et 42% on tegelik intress?

Viskasin investeeringu detailid excelis XIRR funktsiooni. Aastane investeering. Kui kõik tagasimaksed tulevad korrektselt siis aasta peale annab XIRR excelis vastuseks 0,508407. Pole mingi ekspert, aga ütleks et Omaraha statistikas õige number.
u5891
Loan amount:
Loan period:

Repayment:

Get an offer within few minutes!

* This is a representative offer.

Log in