• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
Kui hapuks läinud laen müüa ja saan tagatisfondist mingi %, kas siis tähendab seda, et sellest laenust rohkem raha tagasi ei saa.
guus
Jah, sellega on lõpp. Fond võtab laenu üle ja tegeleb edasi.
arne
kui kaua saab üldse võlgnikult raha nõuda? pole nagu mõtet tagatisfondist midagi nõuda ennem kui võlg hakkab aeguma.
mander1983
Viimaste seaduse muudatuste valguses on minu teada võimalik tsiviilnõuet sissenõuda 10 aasta jooksul, siis nõue aegub. Varem oli vastav aeg 30 aastat. Võimalik on selle aegumistähtaja toomine veelgi varasemaks, et kaitsta võlgnikke liigse laostumise eest (eelnõu menetluse käigus sellised mõtted kõlasid). Õiguskantsleri nõudel hiljuti lühendati ka maksimaalset lubatavat võlaregistrites hoidmise aega mõne aastani, varem oli 7 aastat.

mander1983
kui kaua saab üldse võlgnikult raha nõuda? pole nagu mõtet tagatisfondist midagi nõuda ennem kui võlg hakkab aeguma.
p.9
Tere.
p.9 jõudis vastamisega meist ette. Omalt poolt võime lisada, et aegumise teema ei ole tegelikult üldse mingi probleem.
Omaraha.ee
arne
mander1983

Isiklikult müün võlanõude koheselt, kui selleks võimalus avaneb. Ja saadud raha investeerin ka koheselt, niipea kui vaid minu kriteeriumitele vastav võimalus avaneb.
Oosmo
arne
Tere.
... Omalt poolt võime lisada, et aegumise teema ei ole tegelikult üldse mingi probleem.
Omaraha.ee

Kuidas eeltoodut mõista? Kas see tähendab, et üldjuhul saab nõue enne aegumist rahuldatud?
maus
Kui võlga kohtusse ei anta, siis see aegub kolme aastaga. Sellist asja kindlasti kunagi ei juhtu. Peale kohtuotsust on aega kümme aastat. Üldjuhul saab selle ajaga asjad klaariks.
Oma "probleemi" lausega tahtsin öelda, et kümmet aastat keegi ju niikuinii ei oota, mõistlik on võlg enne maha müüa.
Omaraha.ee
arne
aga kui tagatisfondist saab ainult mingi 50 % siis minu arvates on ju just mõtekam laenu alles hoida. las kogub intressi. ma arvan et enamus inimesi maksab ikka varem või hiljem laenu tagasi. kes see ikka viitsib mingi 10 aastat kuskil augus istuda.
mander1983
mander1983
aga kui tagatisfondist saab ainult mingi 50 % siis minu arvates on ju just mõtekam laenu alles hoida. las kogub intressi. ma arvan et enamus inimesi maksab ikka varem või hiljem laenu tagasi. kes see ikka viitsib mingi 10 aastat kuskil augus istuda.

Kas ta ikka kogub intressi? Mulle on jäänud mulje, et niipea kui laen kohtusse saadetakse, intressi arvestamine lõppeb.
Pankur
Loan amount:
Loan period:

Repayment:

Get an offer within few minutes!

* This is a representative offer.

Log in