arneHuvitav mul seisab praegu raha mitu päeva 30% juures 900+.
Eks see info oligi rohkem neile, kel huvi on, õnneks neid jätkub. Konkurendi intresse ei oska kommenteerida aga meil on pikkade laenude soovitused ka 900+ grupis 32%, millega saab kenasti sisse, isegi paar % rohkem kannatab küsida.Omaraha.ee
Picea
Huvitav mul seisab praegu raha mitu päeva 30% juures 900+.
Teil on liiga kõrged intressid. Saate sisse ainult 36 kuuks ja sedagi vaid suurtesse summadesse (ca 2'000 €). 48 ja 60 kuu seadeid Teil pole, sealt saaks praegu paremaid intresse. Sorry, ei taha Teid agiteerida, lihtsalt kirjeldan hetke olukorda.
Omaraha.ee
arneSaate sisse ainult 36 kuuks ja sedagi vaid suurtesse summadesse (ca 2'000 €).
Minule jäi arusaamatuks lauseosa “ vaid suurtesse summadesse (ca 2'000 €) ”.
Minu teada on summade osas vaid max väärtuse piirang võimalik seada.
Kas on olemas ka muid tingimusi raha osas? Näiteks, et leping tehakse ainult siis, kui antud summa ulatuses raha kasutatakse?
soodnelaen
Pigem on siin mõeldud sellega seda, et saab sisse kui see 2000 on läinud ära ja siis on tema kord. Kuna see 2000 € on vaba raha mis on väiksema intressiga. Kui ma nüüd Arnest õieti aru saan.
Sull_S
pigem ikka nii, et sisse saab siis, kui taotletav summa on 2000+, sest väiksemad summad täidetakse madalamate intressidega ära ja kõrgemad sisse ei saa
Kuskilt on meelde jäänud, et statistiliselt on pikkadel laenudel suurem kalduvus halvaks minna
kui lühikestel. Kui Omarahal on mingi muu statistika, siis võiks seda jagada.
Blacu
kui lühikestel. Kui Omarahal on mingi muu statistika, siis võiks seda jagada.
Blacu
Kuskilt on meelde jäänud, et statistiliselt on pikkadel laenudel suurem kalduvus halvaks minnakui lühikestel. Kui Omarahal on mingi muu statistika, siis võiks seda jagada.
Selline korrelatsioon on olemas. Vaata ja võrdle: Statistika > Portaali koondülevaade > rippmenüüd “skoor” ja “laenutüüp” > halbade laenude %
Vaatasin sell peale kohe seda statistikat ja jäi silma 2 asja.
1. Lühemad laenud lähevad harvemini hapuks tõesti, kuid tootlus on neil siiski kas madalam või sama, mis pikematel laenudel.
2. Portaali statistika ei näita 48- ja 60-kuuliste laenude puhul üldse halbade laenude osakaalu! Kas tõesti ei ole MITTE ÜKSKI 48- või 60-kuuline laen sundmüüki läinud?
olavi
1. Lühemad laenud lähevad harvemini hapuks tõesti, kuid tootlus on neil siiski kas madalam või sama, mis pikematel laenudel.
2. Portaali statistika ei näita 48- ja 60-kuuliste laenude puhul üldse halbade laenude osakaalu! Kas tõesti ei ole MITTE ÜKSKI 48- või 60-kuuline laen sundmüüki läinud?
olavi
Neid pikemaajalisi laene hakati väljastama alles suht hiljuti. Kindlasti on midagi juba ka hapuks läinud, aga kindlasti ei näitaks see veel ka adekvaatset pilti. Ma ise arvan, et lihtsam on seda olemasolevat korrelatsiooni lihtsalt “projitseerida”, leida mingi kõhutundel põhinev derivaat:)
Neid XIRR tootluse numbreid ma eriti ei vaataks, minu arust näitavad need ilustatud pilti ja ei arvesta eriti halbade stsenaariumitega.
Tegin eile oma porfellist ise Exceli põhjal ülevaate:
1. Pessimistlik -0,5% (punased ja kollased ei laeku e. tagatisfondi kaudu laekub 25%).
2. Keskmine 4,7% (kollase ja punased 50%, sisaldab tagatisfondimakseid).
3. Optimistlik 11% (kollased 75%, punased 50%, sisaldab tagatisfondimakseid)
4. Ideaalne 25,5% (kõik laekub 100%)
Ilmselt see tulemus sinna 0-10% vahele jääb (enne makse). Natuke nadi.
Lootust on, et viimasel ajal kontrollitakse laenajate tausta paremini, samuti saab arvestada nüüd tagatisfondiga umbes 65% piires.
Tere Arne!
Raha napib pikkade laenude puhul eeskätt selle pärast et puudub võimalus neid maha müüa.
Sellest on juba palju räägitud - arendage see funktsionaalsus lõpuks välja.
Best!
aleks781
Raha napib pikkade laenude puhul eeskätt selle pärast et puudub võimalus neid maha müüa.
Sellest on juba palju räägitud - arendage see funktsionaalsus lõpuks välja.
Best!