• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
Ma loodan, et kõik võtavad halbade laenude protsendi arvutamisel arvesse ka lõppenud lepinguid mitte ainult aktiivseid lepinguid.
Minul endal on seis suhteliselt hea, viimase kokkuvõtte tegin 14.04. ning siis oli punaste laenude osakaal vaid 2.99%, esimese lepingu sõlmisin 2013 mai ehk pea aasta tagasi. Kollaseid laenusid on hetkel 6.79%, kokku olen sõlminud 368 lepingut.
olavi
Mul on arvestatud kõik lepingud, nii lõppenud kui aktiivsed.
dave6
Arne nimetab seda vingumiseks,mina aga kurvaks tõsiasjaks.Esimene investeering 11,10,2011 esimene pankrot 13.10.2011 välja antud laenule.Laen 20€-28%.Makstud 6.26, intressi 1.36 ,viivist 0.22. Maksmata 13,68 ,intressi1,42 viivist1.61.Viimane märge memos 14.02.2012
eurok
eurok
Arne nimetab seda vingumiseks,mina aga kurvaks tõsiasjaks.Esimene investeering 11,10,2011 esimene pankrot 13.10.2011 välja antud laenule.Laen 20€-28%.Makstud 6.26, intressi 1.36 ,viivist 0.22. Maksmata 13,68 ,intressi1,42 viivist1.61.Viimane märge memos 14.02.2012
Hommik.

Investeerin juba alates 2012 aastast. Lohutuseks võin öelda, et enamik punastest laenudest hakkab kahe aasta jooksul midagi maksma. Kellel eraisiku pankrot on välja kuulutatud, need olen maha müünud. Rohkem muret tekitab see, et pole enam kellegile laenu anda. Raha seisab juba pikemat aega lihtsalt arvel.
Ergo64
siis tuleb Sul IP portaali minna. Seal kleintuuri omajagu kuid jh välismaiste laenudega kaasnevad ka ohud et samuti pankrotistuvad kuid seal võimalik turvaliselt ka järelturust laene kokku osta.
margsu
dave6
Mul on arvestatud kõik lepingud, nii lõppenud kui aktiivsed.

minu meelest on loogilisem vaadata punaseid envesteeringute kogu (aktiivsed ja lõppenud) mahu pealt ning kollaseid kui osakaalu aktiivsete lepingute mahust.
aleks781
aleks781

Need kollased on seal tabelis rohkem sellepärast, et aimu saada palju punaseid lähemas tulevikus lisandumas on, seetõttu on minumeelest parem, et kollaste ja punaste osakaal oleks võrreldavad ka protsentidena.
dave6
Üks tabel veel kollaste ja punaste osakaalu kohta kõigist lepingutest:

https://www.dropbox.com/s/oup9tk06djtlnpg/OR%20statistika%2001.13-03.14.png
dave6
Ergo64
Rohkem muret tekitab see, et pole enam kellegile laenu anda. Raha seisab juba pikemat aega lihtsalt arvel.

Nii on. Raha seisab isegi portaali soovitatud intressidega…
mutabor
mutabor
envesteeringute

Sõltub, millist intressi tahate. Selge on see, et kui raha juurde voolab (ja seda mõjutab päris kiirelt olukord börsil näiteks), kukub ka intress.

Natuke murelik tendents on aga see, et siin tootlus langeb ja halbade laenude osakaal tõuseb, see ei ole mitte hea trend. Mul on ca 15% laenudest võlas (pooled 900+ skooriga), samas kui Isepankuris on mul see näitaja 5% kanti. Ja ma ei kruvi intresse maksimaalselt üles ning olen pigem konservatiivne kogu teemas. IP's kipub aga viimasel ajal raha seisma (brändivahetus?), isegi kui lasta isepakkuja limiidid tunduvalt alla (näiteks 18% peale). XIRR on seal seni parem kui siin.
kaups
Loan amount:
Loan period:

Repayment:

Get an offer within few minutes!

* This is a representative offer.

Log in