• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
Tere!

Seni olen kasutanud OR-s investeerimiseks eraisiku kontot. Kahjuks ei ole sellisel juhul võimalik tuludest maha arvestada hapuks läinud laene ja intresse, olen ma õigesti aru saanud?

Seda aga saaks teha OÜ alt, jah? Küsimus on, et kas eraisiku investeerimiskontoga on võimalik samuti tulumaksu maksmist edasi lükata või tuludelt hapuks läinud laene maha arvestada, nagu OÜ puhul?

Kõike paremat,
Margus
maku
Eraisiku investeerimiskontoga ei saa tulumaksu edasi lükata omaraha investeeringutelt.
Eraisikul ei ole praegu mingit võimalust tulumaksu edasi lükata siinsete. investeeringutelt.

Kui on huvi siis maksumaksjate liidu juristide teoreetilise hinnangu põhjal on võimalik tuludeklaratsiooni tagantjärele muutmise kaudu mingi osa tulumaksust tagasi saada, kui alguses tulu teeninud investeering hiljem muutub lootusetuks siis on võimalik samalt investeeringult varem tasutud tulumaks tagasi küsida deklaratsioonide muutmise kaudu.

Nimetatud õiguslik konstruktsioon eeldab soovi võtta üles kohtumenetlus vastava pretsedendi saavutamiseks.
Edu.
ipc
Selge.

Küsiks siis ka ära, et kui mul on OÜ olemas, mille põhivaldkonnask on määratud midagi muud (kunagi tegin ja põhivaldkond seotud IT-ga) aga mingit käivet seal enam 2a pole olnud ja suure tõenäosusega ka ei ole, kas siis võib seda kasutada ka investeerimiseks?

See tähendaks aga, et suurema osa käibest (kogu käive nüüd) tuleks teisest valdkonnast.
maku

Loan amount:
Loan period:

Repayment:

Get an offer within few minutes!

* This is a representative offer.

Log in