• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
to Mozman:
Sinu toodud tootlikkuse arvutus on korrektne vaid ühe konkreetse laenu kohta. Konkreetse laenu intress arvutatakse laenujäägilt, st. tagasimaksmata summalt. See on igati loogiline ja korrektne.
Üldise tootlikkuse arvestamise puhul tuleb võtta arvesse, et juba tagastunud summad on ju võimalik kohe välja laenata. Seega võib investeeringu tootlus 40% (miinus OR provision) olla igati võimalik.
Siiski jääb tootlus üldjuhul võlgnevuste tõttu madalamaks. Kui siiski peaks need tagastuma koos trahvidega, siis on ka arvestav tootluse hüpe tavapärane.
Oosmo
Anu viide oli abiks, aga päris selgust ei saanud OR arvutustes ikkagi. Kaks laialdaselt kasutatavat laenumaksete arvutusmeetodit on fikseeritud kuumakse ja fikseeritud põhiosa makse. Vaatasin oma erinevate investeeringute tagasimaksegraafikuid ja neis pole kumbki konstantne. Igakuine makse tasapisi suureneb ja põhiosa väheneb.
Johan111
Meil on kasutusel anuiteetgraafik ehk fikseeritud kuumakse. Põhiosa suureneb, intress väheneb. Saatke palun lepingu number, kus see nii ei ole.
Omaraha.ee
arne
Laenajale on fikseeritud kuumakse. Laenuandjad saavad tagasi iga kuu erineva summa, sest neil on erinevad intressid. Üksikud laenulepingud ei ole annuiteedigraafiku järgi vaid kõik ühe laenu lepingud kokku moodustavad annuiteedigraafiku. Nii olen mina aru saanud.
kaarel22
Tõepoolest, minu selgitus ei olnud päris korrektne. Laenaja graafik on nö ideaalne. Investori ideaalset graafikut rikuvad OR 20%. Intress ajas väheneb, seega ka OR 20%, mistõttu investori kuumakse hoopis suureneb. Johan111 ärgu näidet saatku.
Omaraha.ee
arne
Tänud, nüüd kõik klapib. Seda 20% teenustasu igakuises makses ma enne ära ei tabanud. Tegelikult võiks see info olla ka OR veebilehel lihtsalt leitav. Näiteks ei õnnestunud mul eile õhtul kuskilt leida ka ametlikku märget 20% teenustasu kohta. Samas nagu oleks seda kusagilt ikkagi enne portaaliga liitumist lugenud.

Väike tagasiside ka veebiarendajatele:
Peale mu eelmise postituse lisamist siinsesse teemasse üritati brauserit suunata teema teisele leheküljele, kuigi postitusi on ainult ühe lk jagu. Tulemuseks lihtsalt tühi leht “uue vastuse” kirjutamise kastiga. Sama on teema postituste kohta tulnud meilides olevate linkidega. Kõik viitavad teisele leheküljele, kuigi seda veel ei eksisteeri.
Johan111
Ja veel väike tähelepanek. Peale minu viimase postituse tegemist on korraga pooled postitused, mitte ainult viimane, teisele leheküljele üle viidud. Mingi kotermann tegutseb teil siin ;)
Johan111
Johan111
Ja veel väike tähelepanek. Peale minu viimase postituse tegemist on korraga pooled postitused, mitte ainult viimane, teisele leheküljele üle viidud. Mingi kotermann tegutseb teil siin ;)
Selle fenomeni nimi on fuzzy logic. :D
procyonlotor
mozman
Toon ühe suvalise näite oma portfellist:

Periood: 12 kuud
Osaluse summa: 20,00 €
Laenuintress: 48,00 % aastas

Tegelikkus nii ilus välja ei näe (või kui ma arvutada ei oska, palun parandage mind):

Laen on lõppenud, ning kokku on mulle tagasi makstud:
Põhiosa: 20,00 €
Intressid: 5,65 €

Lihtne arvutuskäik näitab, et 48 protsenti kahekümnest eurost =9,60 €

Seega, miks Omaraha vassib intressidega?
mozman
Toon ühe suvalise näite oma portfellist:

Periood: 12 kuud
Osaluse summa: 20,00 €
Laenuintress: 48,00 % aastas

Tegelikkus nii ilus välja ei näe (või kui ma arvutada ei oska, palun parandage mind):

Laen on lõppenud, ning kokku on mulle tagasi makstud:
Põhiosa: 20,00 €
Intressid: 5,65 €

Lihtne arvutuskäik näitab, et 48 protsenti kahekümnest eurost =9,60 €

Seega, miks Omaraha vassib intressidega?
Sempai
intressi arvestus toimub laenu jäägilt.
veiko1234
Loan amount:
Loan period:

Repayment:

Get an offer within few minutes!

* This is a representative offer.

Log in